top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs İçin Pasaport Lazım Mı?



Kıbrıs, Akdeniz’de yer alan ve tatil İçin ideal yerlerden birisidir. Kıbrıs’a gitmek için hava yolu veya deniz yolunu tercih edebilirsiniz. Karayolu ile ulaşım sağlamanız mümkün değildir. Adaya giden ziyaretçiler Kıbrıs için pasaport lazım mı? Sorusunun cevabını merak edebilirler.

Kıbrıs’a vizesiz gidebileceğiniz gibi pasaport olmadan da seyahat edebilirsiniz. Sadece kimlikle adaya giriş yapmanız mümkündür. Türk vatandaşları birçok ülkeye sadece kimlikle seyahat edebilirler. Kıbrıs’a seyahat etmek isteyen ziyaretçiler pasaport yenilemeden, vize ücreti ödemeden ve konsolosluğa gitmeden rahat bir şekilde seyahat edebilirler.

Kıbrıs’ta Yaşam Nasıldır?

Kıbrıs’tan yaşam oldukça hareketli ve eğlencelidir. Ilıman bir iklime sahip olduğu için yılın hemen hemen her döneminde turistleri kendine çeker. Tatil bölgesi olduğu için Kıbrıs’ta yaşadığınız zaman bu durumu lehinize kullanabilirsiniz.

Kıbrıs yeni evlenen çiftlerin, öğrencilerin ve dünyadaki birçok kişinin tercih ettiği adalardan birisidir. Çok farklı kültürden insanları tanıyıp onlarla iletişim kurabilirsiniz. Hayat şartları pahalı değildir ve yüksek standartlar içerisinde yaşayabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Yatırım Yapılır Mı?

Kıbrıs, yatırım yapmak isteyen kişilerin uğrak yerlerinden birisidir. Kıbrıs’ta emlak sektöründen yatırım yapabilirsiniz. Böylelikle hem alırken hem de sonrasında kazanabilirsiniz. Kıbrıs’ta yatırım yapmak sizi düşündüğünüzden fazla kazançlı çıkarır. Çünkü Kıbrıs’ta deniz manzaralı villalar oldukça uygun fiyatlara satılmaktadır.

Bu villaları alıp ister yaşayabilir isterseniz de kiraya verebilirsiniz. Kiraya verme degüçlük çekmezsiniz. Kıbrıs yılın her mevsiminde ziyaretçi ağırlayan bir adadır. Bu sebeple her mevsimde kiraya verebileceğiniz insanlar bulabilmeniz mümkündür. İsteğinize bağlı olarak yaz aylarında birkaç aylığına kiralama işlemi bile yapabilirsiniz.


Kıbrıs Neden Tatilde Tercih Edilir?

Kıbrıs’a pasaport kullanmadan sadece kimlik kartıyla seyahat edebilirsiniz. 1,5 saat uçuş mesafesi ile hemen ulaşabileceğiniz yerler arasındadır. Önemli turizm ve tatil merkezlerinden birisidir. Kıbrıs kumsalları, beş yıldızlı otelleri, denizi, tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilin hakkını veren bir adadır. Kıbrıs’a gittiğiniz zaman yapacağınız şeyler çok çeşitlidir. Denize girebilir, plajlarında gezebilir, tarihi yerleri görebilir veya yemeklerini tadabilirsiniz.

Kıbrıs’ta Tatil Yapılacak Yerler

Kıbrıs’a tatil yapmak için gidiyorsanız gezeceğiniz yerler çeşitlidir. Girne, Gazimağusa, Lefkoşa ve Karpaz Önemli yerlerden birisidir. Zengin tarih geçmişini merak ediyorsanız Girne ilk durağınız olmalıdır. Tarihi dokuyu güzel bir şekilde hissedebileceğiniz en önemli yerlerden birisidir. Müzeleri, kaleyi, manastırı ve dini yapıları seyahat edebilirsiniz.

Alışveriş turizmi ile de öne çıkmayı başarmıştır. Kıbrıs’ın ünlü ürünleri olan Kıbrıs kahvesi, çikolata, sabun ve hellim peyniri almak için Girne önemli seçim olacaktır. Kıbrıs’ta doğayla buluşmak istiyorsanız Gazimağusa seyahat edeceğiniz kentlerden birisi olacaktır. Gazimağusa, güzel kumsalları ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehirdir. Üniversite olmasıyla beraber öğrenci nüfusu oldukça fazladır.

Kapalı Maraş bölgesi listenizde olması gereken yerlerden birisidir. Dünya içerisinde bölünmüş tek başkent unvanını taşıyan Lefkoşa’ya gitmeden dönmemelisiniz. Kentin tam ortasından ayırır böylelikle kuzey ve güney Kıbrıs’ın sınırlarını oluşturur. Lefkoşa’da daha çok zengin tarihi geçmişi deneyimleyebilirsiniz. Tarihi yapılar birbirlerine yürüme mesafesindedir bu sebeple rahat bir şekilde görebilirsiniz.



Kıbrıs Tatil Köyleri

Tatil köyleri yaz aylarında tatil yapmak için konaklanan yerlerdir. Bütün sosyal aktiviteler şehir sınırlarında yapılır. Tatil köyleri villalar ve otellerden oluşur. Her bir tatil köyünün farklı özellikleri vardır. Bu sebeple zevkinize göre tatil köyü seçebilirsiniz.

Çocuklu olan aileler çocuk parkları ve çocuklara özel aktiviteler bulunduran köyleri tercih ederken çocuksuz aileler bu özelliklere pek takılmazlar. Tatil köylerinde çeşitli hizmetler sunulur. Açık yüzme havuzları, su sporları, spa merkezi, alışveriş için mağazalar ve farklı mutfakları barındıran restoranlar hizmetler arasındadır.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page