top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Manukyan Kıbrıs Oteli Hangisi



Manukyan Kıbrıs oteli hangisi genelev patroniçesi olarak bilinen Matild Manukyan Kıbrıs'ın en lüks otelinin sahibidir. Matild Manukyan'ın büyük mirasına ortak olmak isteyen kişiler Kerope Çilingir'e dava açmıştır. Davacıların sayısı yaklaşık olarak 36 kişidir. Mahkeme heyeti bu noktada Manukyan'ın senelerce işlettiği genelevle ilgili tüm kayıtları İçişleri Bakanlığı tarafından istenmesine karar verdi.

Kıbrıs'ın en gözde oteline sahip olan Manukyan bu noktaya çeşitli badireler atlatarak ulaşmıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti otel ve turizm yönünden oldukça gelişmiş bir ülkedir. Birçok yatırımcı bu ülkeden kendisine ait evler ve oteller satın alarak kar elde etmiştir. Turizm sektörünün gelişmiş olması sebebiyle ülkede gayrimenkul satışları da artış göstermeye başlamıştır.

Matild Manukyan'a Dava Açan Kişiler Kimdir?

Matild Manukyan'ın 2001 senesinde vefat etmesinin ardından bıraktığı mirasa ortak olmak isteyen Muşlu Bekiran aşireti mensubu olan 36 kişi, dört sene önce İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak tereke davası açmıştır. Davacıların avukatı olan Oktay Köse şahısların Muş, Bursa, İstanbul, İzmir, Aydın, Yalova ve Kocaeli de yaşadığını belirtmiştir. Miras davasının görülmüş olduğu sulh hukuk mahkemesi Matild Manukyan'ın geçmişine yönelik bütün nüfus kayıtlarının toparlanması için dava dosyasını bilirkişiye göndermiştir. Bilirkişi raporunda çıkan sonuca göre dava dosyasının seyri belirlenecektir.



Matild Manukyan'ın Mal Varlıkları Nelerdir?

Kıbrıs'ın sayılı zenginleri arasında bulunan Manukyan'ın birden fazla gayrimenkul, otel ve arsaları vardır. Matıld Manukyan'ın mirasçısı olduğunu ileri süren 36 şahıs, tereke idaresi başkanlığınca mirasın eşit bir biçimde bölünmesini talep etmişlerdir. Bunun ardından Kerope Çilingir'in kızı olan Dora Çilingir mahkemeye Manukyan'ın tüm mal varlıklarını sunmuştur.

Dava dosyasında yer alan Manukyan'ın mal varlıkları şunlardır:

  • Alanya, Antalya ve Balıkesir'de 5 yıldızlı 5 adet otel

  • İstanbul'da 2 adet fabrika

  • Kınalı ve Büyük Ada'da 2 köşk

  • Fransa'daki bir banka hesabında 150 milyon Euro

  • Yalova'da binlerce arsa ve daire

  • İstanbul'da 70 iş hanı ve 500 daire

  • 486 taşınmaz hisseler, dövizler ve banka hesapları

Kıbrıs Manukyan Oteli

Matild Manukyan'ın sahibi olduğu bu otel sizin konforlu ve rahat bir tatil geçirmeniz için kurulmuştur. Kıbrıs'ın en meşhur otelleri arasında bulunan Manukyan 5 yıldızlı bir oteldir. Otelin personelleri sizin isteğiniz doğrultusunda hareket ederek size hem dinlenip hem de eğlenebileceğiniz bir tatil deneyimi yaşatır.

Manukyan oteline tatil için gelmeden önce mutlaka telefonla arayıp oda rezervasyonu yaptırmalısınız. Bilindiği üzere otelin sahibi olan Manukyan geçmiş hayatında genelev kadını olarak çalışmıştır. Yapmış olduğu işin zorluklarıyla başa çıktıktan sonra kendine Kıbrıs'tan otel alarak ticarete ilk adımını atmıştır. Kıbrıs'tan ev ve otel almanın pek çok avantajı bulunur. Şehir kalabalığından kaçmak isteyen vatandaşlar genellikle bu ülke içinden gayrimenkuller alarak yaşamlarını sürdürürler.



Kıbrıs’tan Neden Otel Ya da Ev Almalıyım?

Kıbrıs Cumhuriyeti ülkemizde Türkiye'nin yavru vatanı olarak isimlendirilir. Büyük şehirlerin gürültü ve trafiğinden uzaklaşmak isteyen kişiler Kıbrıs'a taşınmayı düşünür. Kıbrıs ülkesinin kendi vatandaşları samimi kişilerdir. Ayrıyeten dünya çapında ada ülkesi olarak bilinen Kıbrıs'ın yaşam koşulları da çok iyidir. Ülkede suç oranları da oldukça düşük vaziyettedir. Buda ülkede yaşamak isteyen kişilerin sayısını arttırmaktadır.

Kıbrıs'tan ister yatırım amaçlı ister yaşamak için gayrimenkul satın alabilirsiniz. Ayrıca bunların dışında ülkenin en çok ziyaret edilen bölgeleri olan Lefkoşa, Girne ve İskele'den otel satın alarak da kazancınızı üst seviyelere çıkarabilirsiniz. Ülkeye yıl içerisinde tatil amacıyla Türkiye'den gelen turist sayısı yaklaşık 1 milyon civarındadır. Sizde yatırım yapmak istiyorsanız Kıbrıs'tan ev ve otel alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page