top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Neden Kuzey Kıbrıs'ta Tatil Yapmalıyım?


Neden Kuzey Kıbrıs'ta Tatil Yapmalıyım?
Neden Kuzey Kıbrıs'ta Tatil Yapmalıyım?

Kuzey Kıbrıs'ta yaşamı seçmek için birkaç neden var. Öncelikle Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmak verebileceğiniz en mantıklı kararlardan biridir. Neden Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmalısınız diye merak ediyorsanız, Kuzey Kıbrıs hızlı yatırım getirisi sunan birkaç ülkeden biridir. Kuzey Kıbrıs en güvenilir yerlerden biridir ve Avrupa'daki en düşük suç oranı ile karakterizedir.

Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmak için diğer nedenler, siyasi güvenlik, KDV oranları, alım satım kitap ücretleri, garantili kira geliri, %1 emlak vergisi, tüm Doğu Avrupa vatandaşları için yine Avrupa'ya kıyasla vize muafiyeti. Çünkü gayrimenkulün daha ucuz ve kira getirisinin yüksek olması ardı ardına sayılabilir.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs bir turizm ve eğitim adası olarak biliniyor. Kuzey Kıbrıs, son beş yılda turizm endüstrisinde önemli bir başarı ve büyüme kaydetti. Hemen hemen her bölge, turistler için çok çeşitli özel ve uygun ürünler ve cazip fiyatlar sunmaktadır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs, kaliteli eğitim ve keyifli bir öğrenci hayatı için donanımlı üniversitelere sahiptir. Birçok insanın ve farklı ırkların ülkesi olduğu için üniversite hayatında farklı kültürleri deneyimleme fırsatına sahipsiniz.


Eşsiz Bir Deneyim İçin En İyi Adresi: Kuzey Kıbrıs

Araştırmalar sonucunda 106 ülke arasında en güvenilen beşinci ülke konumunda. Öte yandan Kıbrıs, nüfusu 5 milyondan az olan ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. 365 gün dinlenmek isteyenlerin tek adresi Kuzey Kıbrıs’tır. Burada yaşamak için binlerce sebep var.

Masmavi denizi, altın rengi kumu ve günün büyük bir bölümünün güneşli olması en büyük sebeplerdir. Kuzey Kıbrıs'ta kaldığınız süre boyunca eğlence sektörünün cazibesine, damak tadına hitap eden yemeklerine, çeşitli spor olanaklarına, eşsiz tarihe ve sizi evinizde hissettiren samimi adalılara doyamayacaksınız. Kuzey Kıbrıs yatırımcıların ilk tercihlerinden biridir.

Özellikle stratejik konumu nedeniyle yüksek kira getirisi ve yapılan yatırımların hızlı geri dönüşü dikkat çekmektedir. Farklı zamanlarda çeşitli uygarlıkların elinde bulunan Kuzey Kıbrıs, birçok kültüre ev sahipliği yapmış ve geçmişin izlerini taşımaya devam etmektedir. Muhteşem tarihi yapılar ve eşsiz doğası ile birleşerek görsel bir şölen oluşturmaktadır.


Neden Kıbrıs'ta Yaşıyorsunuz

İnsanlar arasında saygılı iletişim, yüksek eğitim ve adanın jeopolitik, ekonomik ve stratejik konumu açısından çok değerli olması gibi daha birçok neden var. Ayrıca adada hangi mesleği yaparsanız yapın birçok kariyer fırsatını keşfedebilirsiniz. Özellikle Türkiye'de bir üniversiteden mezun olduysanız diplomanızın burada tanınmaması gibi sorunlar yaşamazsınız.


Neden Kıbrıs'ta Yaşıyorsunuz
Neden Kıbrıs'ta Yaşıyorsunuz

Kıbrıs'ta Emlak Almanın Avantajları

Tatil köyleri, tarihi zenginlikleri, doğası ve eğlence imkanları sayesinde Kıbrıs her geçen gün turist sayısını artırıyor. Birçok otel seçeneği, ünlü plajları, neredeyse tüm yıl boyunca güneşli havası Kıbrıs'ı ayrıcalıklı bir yer haline getiriyor. Altyapı yatırımlarıyla her geçen gün değer kazanan Kıbrıs, yeni okulları ile öğrencilerin ilgisini çekiyor.

Kıbrıs Türkiye'ye çok yakın olduğundan, yüksek yaşam standardı ve uygun fiyatları Kıbrıs'ı yaşamak ve yatırım yapmak için ideal bir yer haline getiriyor. Adapte olmanın kolay olduğu ülkelerden biri olan Kıbrıs, barışçıl ve istikrarlı bir yaşam yaratmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir. Akdeniz'in en ucuz adası olarak tanımlayabileceğimiz Kıbrıs, altın vize alacak parası olmayanlar için de iyi bir tercihtir.

Kıbrıs'ta profesyonel İngilizce eğitimi veren birçok okulun bulunması, burayı öğrenciler için bulunmaz bir fırsat haline getiriyor. Bütün bunlar Kıbrıs'ta ev almayı veya kiralamayı düşünenler için çok mantıklı sebepler. Kıbrıs, gayrimenkul değerinin sürekli arttığı bir yer olduğu için yatırımcıların da ilgisini çekmiyor.


Kıbrıs'ta Ev Almak Nasıl İşler?

Satış sözleşmesi ilk olarak Kıbrıs'ta satın almak için yapılır.

  • Sonra damga vergisi ödersiniz. (Finans departmanına ödersiniz.)

  • Satış sözleşmesinin 21 gün içinde tapuda resmileştirilmesi gerekir.

  • Satın alma onayının Bakanlar Kurulu'ndan gelmesi halinde belgenin devri kesinleşir.

  • Bir varlığı sınırsız sayıda değiştirebilirsiniz. İkinci satışta %6 tapu ücreti alınır. Kıbrıs vatandaşı değilseniz, inceleme ve onay süreci 12 aya kadar sürebilir.

  • Türk vatandaşları için bu süre 30-60 gündür. Vergi tahsilatı Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra gerçekleşir.

Akdeniz'in en büyük ve en güzel adalarından biri olan Kıbrıs'ta yaşam hem huzurlu hem de hareketlidir. Ada, eğlence arayanlar için sonsuz olanaklara, huzur ve rahatlama arayanlar için ise pek çok köşeye sahiptir. Kıbrıs'ta daire almak ister apartman ister villa olsun, yazlık ev almakla eşdeğerdir. KKTC'de daire satın almak deniz, güneş ve masmavi denizle dolu bir hayata ilk adımdır.


Düzenli Döviz Geliri
Düzenli Döviz Geliri

Düzenli Döviz Geliri

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul döviz cinsinden satılır ve kiralanır. İngiliz sterlini en yaygın olarak kullanılır, ancak Euro ve ABD doları, gayrimenkul ve araba alıp satma gibi ticari işlemler için de ana seçimdir. Kıbrıs'ta daire satın alarak yatırım yapan kişiler, evlerin değeri döviz cinsinden olduğu için ilk önce yatırımlarını sigortalıyorlar. Ayrıca kira geliri için KKTC'de daire satın alanlar düzenli döviz kazancı elde edecek.


Kuzey Kıbrıs'ta Tatil Evi Almanın Faydaları Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs, çoğu zaman birçok sosyal etkinliğe yol açan çeşitli bir kültürel mirasa sahiptir. Onlarca festivalden tarihi müzelere kadar geniş bir aktivite yelpazesi sunuluyor. Neden Kuzey Kıbrıs'ta Tatil Yapmalıyım? Kuzey Kıbrıs, kültürel ve arkeolojik aktivitelerden plaj tatillerine, partilere ve doğa sporlarına kadar herkes için bir şeyler sunan ada ile Akdeniz'in en parlak tatil yeridir. Ada ayrıca yabancılar için mükemmel bir yatırım fırsatı sunuyor. Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmak için en cazip sebeplerden biri sonsuz gibi görünen olasılıklardır. Özellikle birçok kişi uzun vadede hem ucuz hem de kazançlı olduğu için gayrimenkule yatırım yapmaktadır. Sürekli yükselen emlak değerleri ile birkaç yıl sonra mülkü satma ve bu arada sabit bir gelir elde etme fikri üzerinde düşünülmeye değer.

Göz önünde bulundurulması gereken seçeneklerden biri, bir orman veya plaj yakınında bir tatil evi satın almaktır. Böylece en sevdiğiniz harika doğalardan birinin yanında konforun tadını çıkarabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs'ta doğayla iç içe olmanın keyfini her fırsatta yaşamamak için hiçbir neden yok. Tüm yıl boyunca güzel hava Kuzey Kıbrıs'ta herhangi bir yerde olmanın başlıca avantajlarından biridir


Kuzey Kıbrıs Evinizi Kiralamaya Değer Mi?

Kuzey Kıbrıs'ta kira geliri elde etmek isteyen emlak yatırımcıları, Kuzey Kıbrıs'taki yatırım amaçlı gayrimenkullerin yıllık ortalama kira geliri sağlaması beklendiği için mükemmel fırsatlara sahiptir.

Tahmini kira gelirinin yüzdesi, mülkün türüne, sunulan olanaklara, konuma ve yılın zamanına bağlıdır. Kazanç, mülkün mobilya ve diğer teknik standartlarına göre de değişebilir. Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul için ortalama gelirin iki ana kira türü arasında değiştiğini de belirtmek önemlidir. Yıl boyunca kiralamalar, tatil kiralamalarına göre daha düşük bir getiri yüzdesi sunar, ancak daha "sorunsuz" ve güvenilir yatırımlardır.

Kira geliri, mülkün tüm yıl boyunca (her mevsim) kiralanabilir olup olmamasına veya mülk sahibinin mülkü yılın belirli zamanlarında kendi kullanımı için kiralamayı planlayıp planlamadığına da bağlıdır.

Çoğu ev sahibi, tatil kira gelirini bir yatırım getirisi ve devam eden mülk maliyetlerinin sabit bir göstergesi olarak görür. Yıl boyunca kira geliri bekliyorsanız, yatırım amaçlı gayrimenkul alırken ısıtmalı kapalı havuzlu tatil evi aramalısınız. Alternatif olarak, yıl boyunca kira getirisi sağlayabilecek şehre yakın bir mülk düşünün.

33 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page