top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Neden Kıbrıs da Yatırım Yapmalıyız?


Neden Kıbrıs da Yatırım Yapmalıyız?
Neden Kıbrıs da Yatırım Yapmalıyız?

Neden Kıbrıs'ta yatırım yapmalıyız? Bilindiği üzere ülkemize yakınlığı ile ön plana çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkler tarafından yavru vatan olarak isimlendiriliyor. Her geçen gün kendini geliştiren bu ülkeden yatırım amacı ile gayrimenkul almak mantıklı bir karar olacaktır.

Gayrimenkul yatırımın uzun yıllardır pek çok vatandaş tarafından tercih edilmesinin nedeni, minimum risk oranına sahip olmasıdır. Eğer daha önce Kıbrıs’tan herhangi bir gayrimenkul almadıysanız, ilk olarak Kıbrıs’taki piyasadan haberdar olmanız gerekiyor. Bunun için profesyonel bir yardımla doğru analizler yapar ve yatırım riskinizi en düşüğe indirirsiniz.

Gayrimenkul yatırım bunların dışında size kar getirisi de sağlayacaktır. Kıbrıs’ın en çok ön planda olan bölgelerinden alacağınız gayrimenkul sayesinde kısa bir sürede kar edeceksiniz. Ayrıca insanların Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmak istemelerinin gayrimenkul dışında da sebepleri vardır. Yatırım yapmak istemelerinin nedenleri şunlardır:

  • İklim ve Coğrafi Konum

  • Güvenlik ve Yaşam Şartları

  • Üniversite Eğitimi

  • Turizm

  • Kuzey Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine Girme Olasılığı

İklim Ve Coğrafi Konum

Akdeniz Bölgesi’nin Sardunya ve Sicilya’dan sonra üçüncü en büyük adası olan Kuzey Kıbrıs, üç bölgenin ticaret yollarının kesiştiği doğu Akdeniz bölgesinde yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs adasının en yakın komşusu Türkiye Cumhuriyetidir.

KKTC ülkesinin yüz ölçümü, 3355 kilometre karedir. Bu ülke kışları ılık yazları ise sıcak bir iklime sahiptir. Kış aylarının ılık geçmesi nedeniyle birçok insan bu ülkede yaşamını sürdürmek istiyor.

Güvenlik ve Yaşam Şartları

Büyük şehirde yaşayan insanlar genellikle trafikten şikayet etmektedir. Trafikten bıktıkları için de şehir veya ülke değişimi yapmak istiyorlar. Bu ülkede trafik nedir bilmeyeceksiniz, ve sürekli yaşadığınız stresli ve yorucu yaşamı Kuzey Kıbrıs’ta unutacaksınız. Kıbrıs’ta gece dışarı çıktığınız zaman arkadaşlarıyla gezen eğlenen birçok insanla karşılaşırsınız. Bu ülkede rahat rahat yaşamınızı sürdürebilirsiniz.

Üniversite Eğitimi

Kuzey Kıbrıs'ta tam donanımlı kampüse sahip 12 tane Üniversite bulunuyor. Öğrenci sayısı gibi üniversite sayısı da her geçen gün artmaktadır. Farklı coğrafyalardan birçok öğrenci Kuzey Kıbrıs'a üniversite okumaya geliyor. Kuzey Kıbrıs'ta bulunan en bilindik üniversite DAÜ' dür. DAÜ üniversitesi mühendislik alanında çok fazla gelişmiş durumdadır, bu nedenle birçok öğrenci mühendislik okumak için bu üniversiteye geliyor.


Turizm

Akdeniz Bölgesinin üçüncü büyük adası olan Kuzey Kıbrıs, yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerin dışında büyük yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Son dönemlerde otel, turizm ve eğitim kurumlarının artmasından dolayı Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyen kişilerin sayısı da artıyor. 2017 yılında ülkeye tatil yapmak için gelen turistler sayesinde 5 milyar 370 milyon Euro gelir elde edildi. Bu elde edilen gelirlerin öğrenilmesinin ardından gayrimenkul sektörüne de katkı sağlandı.


Kuzey Kıbrıs'ın Avrupa Birliğine Girme Olasılığı

Kuzey Kıbrıs sorununun ortadan kalkması durumunda, Kıbrıs Avrupa Birliğine kesin olarak girecektir. Uygun koşulların sağlanması durumunda KKTC'den gayrimenkul alan kişiler Avrupa Birliği toprağında ev sahibi olmuş sayılacaktır. Daire fiyatlarının Kuzey Kıbrıs'a oranla Güney Kıbrıs'ta 4 kat fazla olması gayrimenkul yatırımcılarını cezbetmektedir.


Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Yatırım Yapılır?

Neden Kıbrıs'ta yatırım yapmalıyız? Yurtdışına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar hangi ülkelere gayrimenkul yatırım yapabileceğini merak ediyor. Gayrimenkul yatırım yapılabilecek birçok ülke vardır. Yalnız çoğu vatandaş işlemlerle vakit kaybetmek istemediği için çoğu zaman yatırım için Kuzey Kıbrıs’ı tercih ediyor. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a gitmek artık çok kolay hale geldi.

Bu ülkeye gitmek isteyenler sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabilirler. Günümüzde en yüksek getiriye sahip olan gayrimenkul, insanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu konu hakkında bilmeniz gereken en önemli şey Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasası.

Aksi taktirde alacak olduğunuz ev veya arsanın ederinden daha fazla ücret ödeyebilirsiniz. Gereğinden fazla ücret ödememek için yeterince bilgi sahibi olduktan sonra gayrimenkul yatırımı yapmalısınız.


Kuzey Kıbrıs’ta Avantajlı Yatırımlar Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yatırım yapmak isteyenler avantajlı yatırımların ne olduğunu da merak ediyor. Dünya çapındaki bütün insanlar finansal birikimlerini değerlendirmek ve korumak için yatırım yapmayı düşünürler. Tüm yatırım çeşitleri kendi içlerinde bazı risk faktörleri taşır.

Uzmanlara göre en risksiz ve getirisi yüksek olan yatırım aracı gayrimenkuldür. Aynı durum KKTC yatırımları içinde geçerlidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde avantajlı bir yatırım yapmayı planlıyorsanız, öncelik olarak gayrimenkul yatırımına yönelmelisiniz. Gayrimenkul yatırımlar genellikle arsa, dükkan ve daire olarak bilinir. İşinin ehli olan yatırım uzmanları yatırım için daire ve arsa alımını öneriyor. Alacağınız daire ve arsaları kiraya vererek kazancınıza kazanç katabilirsiniz.


Kuzey Kıbrıs'ta Daire Yatırımı Avantajları Nedir?

Profesyonel yatırımcıların en çok önerdiği gayrimenkul yatırımı, daire sahibi olmaktır. Daire yatırımı yapmanın en önemli sebebi Kıbrıs’taki yatırım avantajlarının fazla olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmalarının en önemli sebeplerinden bir tanesi düzenli döviz geliri sağlamasıdır.

Çünkü genellikle gayrimenkul işlemlerinde para birimi olarak dolar, Euro ve sterlin kullanılıyor. Bu sebeple yanınızda her ihtimale karşı bu para birimlerini bulundurmanız doğru olacaktır. Daha çok küçük işletmeler ödemelerini TL üzerinden alırlar.


Kuzey Kıbrıs'ta Arsa Yatırımı Avantajları

Yatırımcıların önerdiği bir diğer avantajlı yatırım ise arsa yatırımıdır. Daire yatırımı kadar arsa yatırımı da oldukça önemlidir. Kuzey Kıbrıs eğitim konusunda kendini geliştirmiş durumdadır. Öyle ki dünyanın birçok yerinden Kuzey Kıbrıs'a okumak için gelen bir sürü öğrenci vardır.

Bu öğrenci sayıları da gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Öğrenci sayısının artması demek daha çok üniversite demektir. Üniversite inşası için arsanızı ilgili kurumlara satarak karınızı arttırabilirsiniz.


Kuzey Kıbrıs'a Yerleşmeden Önce Öğrenilmesi Gerekenler

Türkiye'ye yakınlığı ile bilinen Kuzey Kıbrıs ülkesine gitmeyi planlayan vatandaşlar, gidiş esnasında sıkıntı yaşamamak için gerekli bilgilere sahip olmak istiyor. Kuzey Kıbrıs'a Türkiye'den gitmek oldukça kolaydır. Sadece nüfus kimlik kartınızla hiçbir belge ve vize işlemine gerek kalmadan gidebilirsiniz.

Sadece uçakta gidiş esnasında size doldurmanız için bir form veriliyor. Bu form ülkeye kolaylıkla girebilmenizi sağlayacak kartın çıkması için istenmektedir. Türkler tarafından ülkeye giriş çıkışın kolay olması sebebiyle vatandaşlar ülkede tatil yapmayı ya da yaşamayı planlıyorlar. Yalnız bu durum sadece Türklere özeldir, yurt dışından gelen diğer vatandaşlar ülkeye kimlik kartlarıyla giriş yapamazlar.


Kuzey Ve Güney Kıbrıs Arasındaki Fark Nedir?

Kıbrıs'ın Kuzey ve Güney bölgeleri birbirinden çok farklı kültüre ve özelliklere sahiptir. 1. Dünya Savaşı sırasında İngilizlere kiralanmasının ardından bu topraklar İngilizlerin üzerine geçmiştir. Osmanlı dönemi zamanında bu topraklarda Rumlar ve Türkler bir arada yaşıyorlardı.

Ancak bir süre sonra Rumlar Türklerle beraber yaşamayı istememeye başladılar. Bu nedenle de kendi içlerinde bir örgüt kurarak Kıbrıs Türklerinin çocuklarını ve kadınlarını katletmeye başladılar. Bahsedilen bu detaylar ne kadar keyif kaçırıcı olsa da Kıbrıs'ın tarihi için oldukça önemlidir.

Yaşanılan bu katliamların sonrasında Türkler Kıbrıs'ın merkezine Barış harekatı düzenledi. Yapılan bu harekatın sonunda Kıbrıs Türkleri güvenli bölgeye taşındı. Harekatın ardından Kıbrıs Güney ve Kuzey olarak iki bölgeye ayrıldı. Kuzey tarafında Türkler yaşarken, Güney tarafında ise Kıbrıslı Rumlar yaşamaya başladı.

41 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs’ta Nargile Cafeler

Eğlence mekanları kadar, Kıbrıs’ta nargile cafeler ve bulunduğu ortamlarda ilgi çekicidir. Her birinin kendine göre ayrı konsepti bulunan...

Güney Kıbrıs Suyu Nereden Alıyor?

Kıbrıs adasının ikiye bölünmesi ile beraber aşağıda yer alan kısımda kişiler Güney Kıbrıs suyu nereden alıyor? Şeklinde soruların yanıt...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page