top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Para Birimi Nedir?


Kıbrıs Para Birimi Nedir?
Kıbrıs Para Birimi Nedir?

Kuzey ve Güney olmak üzere bulunan Ada ülkesi Kıbrıs para birimi nedir? hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağız. Türkiye'ye yakınlığı ile bilinen Kıbrıs'a her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği önemli bir yerdir. Türklerin her dönem ziyaret ettiği ve keyif aldığı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin para birimi Türk Lirası olurken Güney Kıbrıs'ta ise farklı para birimleri kullanılır. Ancak Güney Kıbrıs'ın Avrupa Birliği'ne katılması güney kesimde Euro kullanılmaya başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de gelen turistlerin varlığının düşünerek Euro kullanmaya başladı.


Kuzeye Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Para Birimi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hem Lira'yı hem de Euro'yu kullanan bir ülkedir. Özellikle Kıbrıs'a gelen turistlerin daha rahat bir şekilde gezmeleri için bu uygulama seçilmiştir. Buraya gelen insanlar paralarını Lira ve Euro cinsinden hesaplayarak harcama yapabilirler.


Kıbrıs'ta Yaşamanın En Önemli Nedenleri

Kıbrıs denilince çoğu insanın aklına eşsiz bir tatil ortamı gelse de farklı yönleri ile insanları çeken bir cennettir. Tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kıbrıs tarihi yapılar çok güzel bir şekilde korunmuştur. Buraya gelip de Kıbrıs'ta yaşamaya başlayan insanların sayısı oldukça fazladır. Kıbrıs'ta yaşamak ve yerleşmek isteyenler için en önemli nedenler şunlardır.

  • İklim koşulların elverişli olması,

  • Yaşamak daha kolay,

  • Eğitim kalitesinin yüksek olması,

  • Yaşam standartların yüksek olması,

  • Sağlık imkanların gelişmiş olması,

Yukarıda yer alan hususlarda dolayı insanlar Kıbrıs'tan ev alarak burada yaşamaya ve emeklilik geçirmeye çalışırlar. Ev ve emeklilik hayatı yaşamak isteyenler için Kıbrıs önemli seçenekler sunuyor.


İklim Koşulların Elverişli Olması
İklim Koşulların Elverişli Olması

İklim Koşulların Elverişli Olması

Kıbrıs Akdeniz iklim kuşağında yer aldığı için yılın birçok gününü güneşli olarak geçiriyor. Akdeniz iklimi ve geniş plajların yer alması insanların uzun süre tatil yapmalarına olanak sunuyor. Bundan dolayı Kıbrıs'sa tatil etmek için gelen çoğu turist iklim ve güzel hava için burada yaşamaya başlarlar. Birçok özelliği ile şifalı bir coğrafya olan Kıbrıs Adası'na her yıl milyonlarca kişi geliyor.


Yaşamak Daha Kolay

Kıbrıs Adası insanlara birçok rahat ve huzurlu bir yaşam fırsatı sunuyor. Kıbrıs'ta yer alan birçok şey Avrupa standartlarında bulunuyor. Yaşam kalitesi oldukça yüksek olan bu adada insanlar kolay bir şekilde ev veya araba olabilirler.


Eğitim Kalitesinin Yüksek Olması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde insanların Türkçe konuşması daha kolay anlaşmayı sağlıyor. Halkın konuşma dilinin Türkçe olması ve İngilizce'nin de fazla konuşulması kişilerin İngilizce öğrenmesine yardımcı oluyor. Kıbrıs'ta yer alan okul ve üniversitelerin eğitim kalitelerin yüksek olması nedeniyle mezun olan kişiler kısa bir süre içinde iş bulabiliyorlar. Türkiye vatandaşları Kıbrıs'ta kolayca oturum izni aldıkları için uygun fiyatlardan ev alarak burada eğitimlerini tamamlama şansları oluyor.


Yaşam Standartların Yüksek Olması
Yaşam Standartların Yüksek Olması

Yaşam Standartların Yüksek Olması

Kıbrıs gelişen bir ülke konumunda bulunduğu için insanlar birçok sektörde çalışma imkanına sahip oluyor. Ayrıca Türkiye üniversitelerinden mezun olanların diplomaları da Kıbrıs'ta geçerli oluyor. Ulaşım olanaklarının geliştiği Kıbrıs'ta insanlar rahat bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorlar.


Sağlık İmkanlarının Gelişmiş Olması

Kıbrıs'ta bir alanda olduğu gibi sağlık sektöründe oldukça gelişmiş bir sağlık sistemi bulunuyor. Birçok hastanede sunulan hizmetler Avrupa standartlarında bulunuyor. Dünyanın en güvenilir yerleri arasında yer alan Kıbrıs'ta kişiler güvenlik konusunda herhangi bir endişe de duymazlar. Aynı zamanda renkli bir kültüre sahip Kıbrıs'ta yaşayarak eğlencenin tadına varabilirsiniz. Yaşam şartlarının uygun olduğu Kıbrıs'ta ev ve araba almak oldukça uygundur. Burada ev alanlar aynı zamanda geleceğe de bir yatırım yapmış olurlar.

41 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page