top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Nasıl Bir Ülke?


Küçük olmasından dolayı Kıbrıs nasıl bir ülke? Sorusu birçok kişinin aklına gelen sorulardan bir tanesi olarak yer alabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ılıman bir iklime sahip Akdeniz’deki en büyük üçüncü ada olma özelliğine sahip bir ülkedir.

İnsanlara yaşattığı mükemmel iklimi, yaşan insanların sıcakkanlılığı, kültürlerine ait olan çeşitliliği ve bozulmayan doğal güzellikleriyle tanınan ülkedir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Ülkenin %70’lik kısmının Türkiye Cumhuriyeti’nden olmak üzere 100 den fazla ülkeden öğrenci barındırma potansiyeli bulunur. Ülke genel olarak yükseköğrenim için çok fazla tercih edilen ülkeler arasında yer alır.


Kıbrıs’ta Okumanın Avantajları

Kıbrıs’ta okuyan öğrenci sayısı her geçen yıl artış gösterir. Kıbrıs’ta bulunan on iki üniversite tam donanımlı kampüs ve ülke olma çabasını emin adımlarla ilerletir.

Kıbrıs’ta öğrenci olmanın 6 farklı avantajı şu şekilde sıralanabilir;

  • Kıbrıs dünya ülkelerinden en güvenli ülkeler arasında yer alan bir ülkedir.

  • Kıbrıs üniversiteleri tam donanıma sahiptirler.

  • Kültür farklılıkları sağlanabilen her milletten öğrenci ile birlikte okuma fırsatı sağlar. Bu sayede farklı kültürleri tanıma fırsatı bulunur.

  • Kıbrıs’ta yaşanan hayat kalitesi üst seviyelerde bulunduğundan dolayı öğrenciler için tercih sebepleri arasındadır.

  • Kıbrıs’ta okumak Türkiye’nin birçok ilinde okumaktan daha ekonomiktir.

  • Kıbrıs sahip olduğu ılıman iklimi sayesinde yılda 8 ay boyunca denize girme imkânı bulunan bir ülkedir.

Kıbrıs’ta okumanın bu durumlara benzer daha birçok avantajı bulunur. Öğrencilik yaşamının dışında Kıbrıs hem yatırım olarak hem de yaşamak için ideal bir ülkedir.


Kıbrıs’ta Yaşam

Kıbrıs Akdeniz bölgesinde bulunan en büyük adalardan bir tanesidir. Ülke genelinde ana dil olarak Türkçe konuşuluyor olmasından dolayı ülkemizden giden vatandaşlar yabancılık çekmeden yaşamlarını sürdürebilirler. Kıbrıs’ta yaşam standartları seviyesi Avrupa ülkeleri seviyesinde ve bazı Avrupa ülkelerinden daha yüksek yaşam standartlarına sahiptir.

Ülkenin yılın 300 günü güneş alıyor olması genellikle ılık bir havaya sahip olmasını sağlar. Yağış miktarı ve soğukluk bakımından çok fazla sıkıntı yaşatmayan bir ülkedir.

Ülkenin liman kentleri olan Lefkoşa ve Girne’de insanlar giyim alışverişlerini daha ucuza yapabilirler.

Kıbrıs halkının sıcakkanlı olması ülkeye giriş yapan insanlar için oldukça güzel vakit geçirmelerinde yardımcı olur. Ülkeye gelen turistlerinde halkın büyük çoğunluğunun İngilizce biliyor olmasından dolayı iletişim sorunu yaşamazlar. Nüfusun az olmasından dolayı ülkede trafik sorunu da bulunmaz.


Kıbrıs’ta Ev Almak

Kıbrıs’ta ev almak yatırım amaçlı yapılacak en doğru tercihler arasında yer alır. Gayrimenkul yatırımlarında diğer ülkelerde geri dönüş imkânları yirmi ile otuz yıl arasında değişiklik gösterirken bu durum Kıbrıs’ta sekiz ile on iki yıl arasında değişiklik gösterir. Altyapı sistemlerine ülkenin fazlaca yatırım yapıyor olması ise yatırımcıların gözde ülkesi olmasını sağlar. Kıbrıs’ta ev almak birçok ülkeye göre daha kolay gerçekleştirilen işlemler olarak görülür.



Kıbrıs’ta Ev Almak İçin Koşullar Nelerdir?

Kıbrıs’ta ev almak birçok ülkedeki maddi imkânlardan daha kolaydır. Ev almak için belirli şartların bulunuyor olması ev alma işlerini zorlaştıracak gibi düşünülse de uygulanması zorunlu olan şartlar kolaylıkla yapılan uygulamalardır. Kıbrıs vatandaşı olmayan her kişi ülke politikası gereği yabancı statüsünde yer alır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da buna dâhildirler.

Yabancı statüsünde yer alan bireylerinde ülkeden ev alarak yatırım yapmasına izin verilir. Ev veya gayrimenkul alarak yatırım yapmak isteyen bireyler sadece bir adet gayrimenkule sahip olabilirler. Ailedeki her birey yalnızca bir tane ev ya da taşınmaz mülk alma hakkına sahiptir. Eğer daha fazla gayrimenkul alınmak istenir ise kişilerin uluslararası şirket sahibi olmaları ve alacakları gayrimenkulleri şirket üzerine almaları gerekir.

32 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs Sık Sorulan Sorular

Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ev almak ile ilgili sık sorulan sorular görülüyor. Kıbrıs'ta ev sahibi olmak herkesin haya

Ev Yatırımı İçin Avustralya Mı? Kıbrıs Mı?

Ev yatırımı için Avustralya mı? Kıbrıs mı? Kendi anavatanı dışındaki ülkelerden ev satın almak isteyen kişiler hangi bölgeden almaları gerek

Ev Yatırımı İçin Çanakkale Mi? Kıbrıs Mı?

'Ev yatırımı için Çanakkale mi? Kıbrıs mı?' sorusu ev yatırımı yapmak isteyip de iki bölge arasında kalmış olan kişilerin aklını kurcalıyor.


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page