top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Avustralya Mı? Kıbrıs Mı?


Ev yatırımı için Avustralya mı? Kıbrıs mı? Kendi anavatanı dışındaki ülkelerden ev satın almak isteyen kişiler hangi bölgeden almaları gerektiğini merak eder. Pandemiden sonra bizim ülkemizde de olduğu gibi bütün Dünya ülkelerinde ekonomik sıkıntılar yaşandı.

Sıkıntıların artmasıyla beraber kirada oturan insanlar ev yatırımı yapmaya başladı. Hem tatil hem de yaşama imkanı sunulan Avustralya ve Kıbrıs ülkelerinden yatırımlık ev satın almak oldukça mantıklıdır. İki ülke de kendi içerisinde gelişmiş durumdadır ve değişmeye de devam etmektedir.

Ancak bunların arasından herhangi bir seçim yapmanız gerekiyorsa Kıbrıs'ı seçmelisiniz. Kıbrıs ülkesinin belirli popüler bölgelerinden ev alarak yaşamınızı sürdürebilir ve yatırımınızdan kar elde edebilirsiniz.


Avustralya'da Ev Yatırımı Yapmak

Avustralya ülkesi dünyanın en kuvvetli ekonomisinden birine sahiptir. 1980 yılının sonlarından beri Avustralya hükümeti ekonomisini yüksek teknolojili ve ihracat odaklı geliştirmeye başlamıştır. 1992 ve 2007 seneleri arasında gelişimini %3,6 oranında yükseltmiştir.

Ayrıyeten Avustralya ülkesi 2008 senesinden sonra da küresel gerilemeye karşı kendini korumaya almıştır. Her geçen gün kendini geliştiren bu ülkeden ev satın alan kişi sayısında da artış olmuştur.

Bu noktada bilmeniz gereken en önemli şey ev yatırımı için hangi bölgeyi tercih etmeniz gerektiğidir. Sizde Avustralya ülkesinden ev satın almak istiyorsanız öncelikle en çok nereden gayrimenkul alındığını tespit etmeniz gerekir. Ülkenin en fazla talep gören şehirlerinden gayrimenkul ev alarak yatırımınızı kara dönüştürebilirsiniz.


Avustralya'dan Ev Almak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Avrupa Birliğine dahil olan Avustralya'dan en fazla ev alan kişiler Türk vatandaşlardır. Ülkeden ev almadan önce ilk olarak oturum izni almanız gerekiyor. Oturum izni alabilmeniz için mutlaka Avustralya oturum izni başvurusu yapmanız gerekir.

Her sene oldukça ciddi rakamlarda Türk vatandaşları Avustralya oturum izni alabilmek için konsolosluklara müracaat ediyor. Türkiye'den Avustralya ülkesine okumak, çalışmak, yüksek lisans, göçmenlik ve doktora eğitimi almak için gidilebilir.

Avustralya yaşam imkanlarının rahatlığı sebebiyle pek çok vatandaşın çalışma ve oturma izni almayı arzuladığı ülkeler arasında yer alır. Sizde bu ülkeden ev satın almak istiyorsanız oturum izni almak için konsolosluklara gidebilirsiniz.


Avustralya'dan Oturum İzni Almak

Avustralya ülkesinde uzun süre yaşamak ve ev almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önceliği oturum izni olmalıdır. Avustralya ülkesinde fazla ikamet edecek kişilerin belirli bir neden sunmaları gerekir. Bunlara çalışma, dil eğitimi, göçmenlik ve evlilik birleşimini örnek olarak verebiliriz.

Ülkeden oturum izni alabilmeniz için dilinizin belirlenen düzeyde olması gereklidir. Ayrıyeten Avustralya sınırları içerisinde ülkenin anayasasına ve sosyal yaşamına uygun şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Avustralya oturum izni başvurusunu Türkiye'de bulunan Büyükelçi konsolosluğuna yapmalısınız.

Başvuru esnasında öncelik olarak vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalısınız. Gerekli olan her şeyi yerine getirdikten sonra başvurunuzun onaylanmasını bekleyebilirsiniz. Vize başvurusu incelemeye alındıktan sonra yaklaşık 30 gün içerisinde sonuçlanacaktır. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde ülkede istediğiniz müddetçe yaşam sürebilirsiniz.


Avustralya'da Oturum İzni Başvurusu İçin Hazırlanması Gereken Belgeler Nelerdir?

Tüm ülkelerde olduğu gibi Avustralya'da da oturum izni için bazı belgeler hazırlanması gerekir. Belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanmasından sonra konsolosluklara kolaylıkla oturum izni başvurusu yapabilirsiniz. Avustralya oturum izni başvurusu için hazırlanması gereken belgeler şunlardır:

  • Kimlik belgeleri ve pasaport bilgilerinizi gösteren fotokopiler

  • Avustralya kimlik belgesi varsa

  • İsim değişikliği yaptırıldıysa onun belgesi

  • Başarı belgeleri kayıtları ve ödüller

  • Avustralya ülkesinde geçinebileceğinizi gösteren kanıt belgeleri

  • Eş ve partner belgeleri

  • Fonksiyonel İngilizce bildiğinize dair belge

  • 18 yaş üstü ve altı aile fertlerinin bilgilerini içeren belgeler

Avustralya'ya Yatırım Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Avustralya ülkesinde yatırım yapmanın birden fazla faydası vardır. Ülke çok fazla gelişmiş durumda olduğu için içeriden yapılacak bütün yatırımlar kişiler için avantajlı olacaktır. Avustralya kendi içinde istikrarlı bir politikaya sahiptir.

Bu politika sayesinde Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere ülkeleri dahil olmak üzere birçok gelişmiş ülkelerden daha hızlı genişleme yaşamıştır. İnsanların bu ülkeye yatırım yapmalarının diğer bir sebebi de katı yasal çerçevelere sahip olmasındandır. Avustralya Cumhuriyeti fikri mülkiyet koruması ve verimli mevzuat sağlaması ile güçlü kurumsal yasalara sahip durumdadır.

Ayrıyeten vatandaşlar konum ve doğal kaynaklar vesilesiyle de ülkeye yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Avustralya dünyadaki en büyük kömür madenlerine sahip olan ülkedir.


Kıbrıs'tan Ev Yatırımı Almak

Dünyanın her bölgesinden yıl içinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Kıbrıs'tan ev satın almak isteyen kişilerin sayısı çoğalmıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti Türk vatandaşların tatil yapmak için tercih ettiği ülkelerden bir tanesidir. Özellikle de dünyaca ünlü Kıbrıs otelleri çeşitli konseptleriyle her sene sayısız vatandaşı ülkesinde ağırlar.

Kıbrıs ülkesi yüz ölçümü olarak 9,251 kilometrekarelik bir bölüme sahiptir. Kıbrıs'ın ev yatırımı için tercih edilen en büyük şehri Lefkoşa'dır. Ayrıca Lefkoşa şehri Kıbrıs'ın başkentidir.

Ülkede resmi dil olarak Türkçe ve Yunanca kullanılır. Lefkoşa bölgesi vatandaşların ve turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerdir. Ülkenin en popüler şehrinden yatırımlık ev satın alabilirsiniz.


Kıbrıs'tan Yatırımlık Ev Nasıl Alabilirim?

Herkesçe bilindiği üzere Kıbrıs Türkiye'nin yavru vatanıdır. Ülkede yaşayan Türk sayısı da oldukça fazladır. Türk vatandaşlar Kıbrıs'ta hem TL hem de Euro kullanıldığı için yaşamayı istiyor. Türk vatandaşlar bu ülkeye sadece kimlik belgeleri ile giriş yapabilirler. Giriş çıkışın kolay olduğu bu ülkeden yatırımlık ev de alabilirsiniz.

Ancak bu durumda göz önünde bulundurulması gereken konu Türk ve yabancı vatandaşların ülkeden sadece bir tane ev satın alabilecek olmalarıdır. Kıbrıs'tan daha fazla ev alabilmeniz için üzerinize kayıtlı bir finans şirketinin olması gerekmektedir.


Kıbrıs'tan Gayrimenkul Ev Almak Mantıklı Mı?

Kıbrıs'tan ev almadan önce ülke hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Ülkedeki en popüler şehirler Lefkoşa, Girne ve İskele'dir. Belirtmiş olduğumuz bu bölgelerin dışında farklı yerlerden yatırımlık ev almanız mantıklı bir davranış olmayacaktır. Ayrıca bu yerlerden bir diğeri de Gazimağusa bölgesidir.

Kıbrıs'ın çok sevilen bölgelerinden yatırımlık ev almanız halinde mülkiyetinizin değerini arttırabilirsiniz. Kıbrıs'ın resmi olarak bilinen ve kullanılan para birimi Euro'dur. Ayrıca Kıbrıs Akdeniz bölgesinin en büyük ada ülkelerinin arasında yer alır. Ülkeden ev alırken profesyonel kişilerden yardım alarak doğru bölgelerden gayrimenkul satın alabilirsiniz.


Kıbrıs'tan Ev Satın Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'tan ev satın almanızın avantajları saymakla bitmez. Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsinde Kıbrıs'ı ziyaret etmek ve yaşamak isteyen kişiler vardır. Kıbrıs doğal güzelliklere ve ekonomik avantajlara sahiptir.

Gelip görmek ve ülkede yaşamayı düşünen kişiler ekonomi konusunda iyi olduğu için Kıbrıs'tan ev almayı planlar. Kıbrıs 1974 yılında kendi içinde Güney ve Kuzey olarak iki bölgeye ayrılmıştır. Ülkenin Kuzey bölgesinde Türkler yaşarken, Güney bölgesinde ise Rumlar yaşamaktadır.

Bu sebeple Güney ve Kuzey bölgelerindeki satılık ev fiyatlarında değişkenlik vardır. Bölgelere göre yaşayan vatandaşlar farklı da olsa kullanılan para birimleri aynıdır. Genellikle gayrimenkul ev satın alımlarında İngiliz Sterlini kullanılır. Ülkeye yatırımlık ev satın almaya gitmeden önce yanınızda belirtilen para birimlerinden bulundurmanız doğru olacaktır.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page