top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Çanakkale Mi? Kıbrıs Mı?


'Ev yatırımı için Çanakkale mi? Kıbrıs mı?' sorusu ev yatırımı yapmak isteyip de iki bölge arasında kalmış olan kişilerin aklını kurcalıyor. Ev yatırımı için Çanakkale şehri oldukça uygun bir şehirdir, ancak Kıbrıs'a ev yatırımı yapan kişiler, birbirinden farklı avantajlara sahip olurlar. Bu avantajların en başında ise yüksek kazançlar geliyor. Kıbrıs'a yatırım yapan kişiler oldukça yüksek kazançlar elde ediyorlar.

Ev almak isteyen kişiler için Kıbrıs son derece uygun bir ülkedir. Ada ülkesi olan Kıbrıs, dünyanın göz bebeği konumunda yer aldığından dolayı, birçok yabancı turistin odağındadır. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen turistler buradaki evlerde veya otellerde konaklayarak, emlak ekonomisini güçlenmesine yardımcı olurlar.


Kıbrıs'tan Ev Almak Mantıklı Mı?

Kıbrıs'tan ev almak son derece mantıklı bir hareket olacaktır. Dünya ülkelerinin odak noktasında yer alan Kıbrıs, her sene yaz ve kış milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Kıbrıs, öğrencilerinde tercih ettiği bir ada ülkesidir ve her sene yüzbinlerce öğrenci Kıbrıs'a gelerek öğrenim işlemlerini görürler.

Kıbrıs üzerinden ev yatırımı yapan kişiler, diledikleri şekilde bu evleri kullanabilirler. Dilerlerse kiraya vererek aylık binlerce lira gelir sahibi olabilirler. Ayrıca Kıbrıs'tan ev alıp, Kıbrıs'a yerleşip, burada bir iş kuran kişilerde, Türkiye'ye oranla daha yüksek miktarlar kazanabilirler.


Yatırım Kıbrıs'a Mı Çanakkale'ye Mi Yapılmalıdır?

Çanakkale Türkiye üzerinde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için oldukça güzel bir ildir. Ancak Kıbrıs, Çanakkale ile aynı jeopolitik konuma sahiptir. Hatta Kıbrıs bir ada ülkesi olduğundan dolayı, dört bir yanı denizle kaplıdır. Genel olarak Kıbrıs'a yapılan yatırımlar, yatırımcıların daha iyi karlar elde etmesini sağlar. Çanakkale'ye yatırım yapmak yerine Kıbrıs'a yatırım yapan kişiler daha yüksek gelirler elde ederler. Hem de yurt dışına yatırım yapmış olurlar.


Ev Yatırımı İçin Neresi Uygundur?

Ev yatırımı yapacak olan kişilere Kıbrıs, son derece yüksek avantajlar sunar. Ev yatırımında bulunacak olan kişiler Kıbrıs'ta oldukça uygun fiyata daha kaliteli evlere sahip olabilirler. Çanakkale veya İstanbul gibi şehirlerden ev almak isteyen kişiler için de yine en uygun bölge Kıbrıs'tır. Jeolojik olarak her iki şehirle aynı yapıya sahip olan Kıbrıs, ev yatırımı yapan kişilere daha iyi avantajlar sağlar.


Kıbrıs'tan Ev Almanın Avantajları

Kıbrıs'tan ev almanın onlarca avantajı vardır. Bu avantajlar arasında 'düşük fiyatlı yatırım ve yüksek kazanç' yer alır. Türkiye'ye oranla daha kaliteli bir ev yatırımı yapılabilir ve bu evler kiraya verilerek daha yüksek kazançlar elde edilebilir.

Kıbrıs'tan ev almanın avantajları şu şekildedir;

  • Daha düşük fiyata ev alınarak, yüksek tutarlarda kiraya verilebilir.

  • Ada ülkesi olmasından dolayı dünyanın odağındadır ve birçok turiste ev sahipliği yapar. Dolayısıyla bu turistlere yatırım yapılan evlerden konaklama imkanı sağlanabilir ve kolayca kiraya verilebilir.

  • Kıbrıs'ta ev fiyatları günden güne değerleniyor. Bugün 700 bin TL'ye alınan bir daire sadece birkaç ay sonra 1 milyon TL'ye yükselebiliyor. Dolayısıyla hızlı bir değerlenme mümkündür.

  • Güvenilir ve sakin bir bölge olmasından kaynaklı olarak, yaşanılabilir imkanlar sunar.

Ayrıca Kıbrıs'ta iş yapmak isteyen kişilerin de ilk olarak bu bölgede ev yatırımında bulunmalarında fayda vardır. İlerleyen zamanlarda büyük bir kolaylık sağlayan ev yatırımı, kişilerin daha rahat hareket etmelerini sağlayacaktır.


Türkiye'den Mi Kıbrıs'tan Mı Ev Alınmalı?

Türkiye'den ya da Kıbrıs'tan ev almak isteyip, her iki ülke arasında kalmış olan kişilere yatırım uzmanları 'Kıbrıs' önerisinde bulunuyor. En parlak yatırım geleceğine sahip olan Kıbrıs, pek çok yatırımcı tarafından tercih ediliyor. Her sene yapılan yatırımlarda artışlar gözlemleniyor. Kıbrıs'tan alınan evler Türkiye'deki evlere oranla hem daha yeni hem de daha kaliteli bir yapıdadır. Bu sebepten dolayı Kıbrıs bölgelerinden alınan evler, yatırımcılara daha iyi bir gelecek imkanı sunar.


Kıbrıs'tan Nasıl Ev Sahibi Olunur?

Kıbrıs'tan ev sahibi olmak son derece basittir. Bunun için uygulanması gereken belli başlı adımlar vardır. İlk olarak ev alınacak bölge kafada kesinleştirilir. Daha sonrasında bu bölgedeki ev piyasasıyla alakalı araştırmalar yapılmalıdır. Bu araştırmalar yapılırken uzman kişilerden yardım alınması son derece önemlidir. Bu yardım sayesinde daha kolay ve doğru bilgilere ulaşmak mümkündür.

Bölgedeki ev piyasası tamamen öğrenildikten sonra da satılık evlere bakılır. Evler tespit edildikten hemen sonra gerçek satıcılarla iletişime geçilir. Bu noktada telefonla ya da yüz yüze iletişim kurmak daha doğru bir hareket olacaktır. Evin tutarı ne ise ödemesi yapılır ve tapu işlemlerine geçilir. Tapu işlemlerinden sonra ev sahibi olunur. Kıbrıs'tan ev sahibi olmak Türkiye'den ev sahibi olmakla aynıdır. Herhangi bir zorluğu yoktur.


Kıbrıs'ta Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kıbrıs'tan ev alacak olan kişilerin dikkat etmeleri gereken belli başlı hususlar vardır. Sonuç olarak başka bir ülkeye yatırımda bulunuluyor. Uyulması gereken bazı kurallar ve dikkat edilmesi gereken maddeler vardır.

Bu maddeler şu şekildedir;

  • İlk olarak en iyi emlak firması seçilmelidir.

  • Daha sonrasında ev yatırımı yapılacak olan bölge iyi bir şekilde tanınmalıdır.

  • Bölge tanındıktan sonra tapu işlemleri dikkatlice yapılmalıdır.

Bu üç madde son derece önemlidir. En iyi emlak firmasının tercih edilmesi gerekir. Bu alanda uzman ve belli bir geçmişe sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bölgenin de oldukça turistlik bir bölge olmasında fayda vardır.



Türkiye Vatandaşı Kıbrıs'tan Ev Alabilir Mi?

Türkiye vatandaşı olan kişiler, diledikleri kadar Kıbrıs üzerinden ev alabilirler. Hatta ev yatırımında bulunacak olan kişilerin hiç düşünmeden Kıbrıs'a yönelmelerinde fayda vardır. Çünkü yatırım konusunda gelişen Kıbrıs, yatırımcılarına oldukça büyük avantajlar sunar ve yatırımcıların bu yatırımlardan kar elde etmesini sağlar.


Kıbrıs'ta Evler Türkiye'den Pahalı Mı?

Kıbrıs'taki evlerin fiyatları yatırım yapacak olan kişiler tarafından son derece merak ediliyor. Yatırımcılar, Kıbrıs'taki evlerin fiyatlarını Türkiye ile karşılaştırıyor. Yatırım yapacak olan kişiler 'Kıbrıs'taki evler Türkiye'den pahalı mı?' sorusunun cevabını merak ediyor.

Kıbrıs'taki evlerin fiyatları Türkiye'deki evlerin fiyatlarıyla hemen hemen aynıdır. Ancak bu durum evin kalitesine, konumuna ve düzenine göre değişiklik gösterebilir. Bazı evlerin fiyatı daha pahalı olurken, bazı evlerin fiyatları da Türkiye'ye oranla daha düşük fiyatlı olabiliyor.

Örneğin, Girne ve Lefkoşa bölgelerindeki evlerin fiyatları birbirleriyle aynı değildir. Girne'de yer alan bir evi Çanakkale'deki bir evle kıyaslayacak olursak Girne'deki ev daha pahalıdır. Tabii bu durum kirada da değişikliğe neden olur. Girne'den ev alan bir kişi, bu evi dolar bazlı kiraya verebilir. Böylelikle yatırıma harcadığı parayı kısa süre içerisinde çıkarabilir.



Kıbrıs'tan Ev Alınca Vatandaş Olunur Mu?

Kıbrıs üzerinden ev yatırımı yapan kişiler vatandaşlık hakkında da soruları merak ediyorlar. Kıbrıs'tan ev yatırımında bulunan bir Türk vatandaşı, 3 yıllık oturma iznine sahip olur. Daha sonrasında ise Kıbrıs vatandaşı olabilir.

3 yıllık oturma izninin ardın ikişer yıl daha oturma izinleri uzatılır. Kıbrıs üzerinde ayrıca bir gelire sahip olan ev yatırımcıları 3. yılın sonunda Kıbrıs vatandaşlığı alabilirler. Kıbrıs'a yatırım yapacak olan kişilerin bu durumu da göz önünde bulundurmaları, onlarda her daim avantajlar sağlayacaktır.



32 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs Sık Sorulan Sorular

Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ev almak ile ilgili sık sorulan sorular görülüyor. Kıbrıs'ta ev sahibi olmak herkesin haya

Ev Yatırımı İçin Almanya Mı? Kıbrıs Mı?

İnsanlar, ev yatırımı için Almanya mı? Kıbrıs mı? Sorusu ile birçok karşılaştırma yapıyor. Kıbrıs ta yaşam ve ev satın almak, birçok ülkeye

Ev Yatırımı İçin Muğla Mı? Kıbrıs Mı?

Ev yatırımı için Muğla mı? Kıbrıs mı? Diye merak edenlerin sayısı günden güne artıyor. Kiradan kurtulup kendine satılık ev almak isteyen vat


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page