top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs’ta Hangi Bankalar Bulunur?


Kuzey Kıbrıs’ta Hangi Bankalar Bulunur?
Kuzey Kıbrıs’ta Hangi Bankalar Bulunur?

Kıbrıs'ta bankalar Türkiye'de olduğu gibi hizmet vermektedir. Tüm ziyaretçiler için mesai saatleri içinde çalışan banka ATM'leri de Kuzey Kıbrıs'a dağılmış durumda. Başta oteller ve şehir merkezlerinde olmak üzere hemen hemen tüm bankaların ATM'leri ve ATM'leri bulunmaktadır.

En çok banka şubesi bulunan Kuzey Kıbrıs (KKTC) Bankası;

  • Şekerbank (Kıbrıs) LTD.

  • Ekonomik banka

  • Türk bankası

  • Near East Bank

Kıbrıs Banka Şubesi

Kuzey Kıbrıs’ta hangi bankalar bulunur? Kıbrıs'ta şubeleri bulunan Kıbrıs merkezli Türk bankalarının listesi;

  • Garanti Bankası

  • Ziraat bankası

  • Halk bankası

  • TEB bankası

  • İş bankası

Kuzey Kıbrıs'ta tüm bankalar yasal olarak faaliyet göstermektedir.

Kıbrıs'ta Bankaların Çalışma Saatleri Nedir?

Kıbrıs'ta yasaklar için standart çalışma saatleri 08:00-17:00 arasındadır. Bu süre zarfında banka şubenizden işlem yapabilirsiniz. Bankalar 08:00-13:00 saatleri arasında çalışmakta ve ardından öğle yemeği molası vermektedir.

Banka çalışanları öğle yemeği molası ile 08:15-13:00 saatleri arasında çalışmaktadır. Bankalar daha sonra 14:00-17:00 saatleri arasında çalışmaya devam edecek. Banka vezneleri 14:15-16:15 saatleri arasında açıktır, veznedarlar 16:15'te kapanır ve tüm banka 17:00'de kapanır.


Kıbrıs Merkez Bankası Nedir?

Kıbrıs merkezli merkez bankası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası olarak bilinir. Tüm bankacılık işlemlerinin bir parçası olarak para çekme, mevduat, bordro, kredi kartı verme, borç verme, tasarruf hesapları gibi birden fazla işlemi bu banka gerçekleştirir.


Kıbrıs'ın Doğası

Kuzey Kıbrıs limon, mandalina ve portakal ağaçlarıyla ünlüdür. Kıbrıs'ın bereketli havasından, ikliminden ve toprağından doğan lezzetli narenciye bahçeleri bu enfes doğal ortamda yetişir. Kıbrıs adasının birçok flora ve fauna türünün benzersiz bir şekilde yaşadığı bilinmektedir. Doğa rezervleri var.

Özellikle Dipkabraz köyü Kıbrıs eşekleriyle ünlüdür. Ayrıca Kıbrıs sahilleri deniz kaplumbağaları için doğal yumurtlama alanlarıdır. Kuzey Kıbrıs genellikle Beşparmak Dağları'nın eteklerinde, yemyeşil ağaçlar ve bitkilerle çevrili kasabalardan oluşur. Bitki yoğunluğu sayesinde hava oksijen oranı temizdir.


Yaşayan Canlı Tarihi Dokusu

20 Temmuz 1974'te Kıbrıs'ın kuzey kıyısındaki Landing Plajı'nda başlayan Kıbrıs barışı koruma harekatı sonucunda şehit olan Türk askerleri, Calaogranor Şehitleri Mezarı'na defnedildi. Kıbrıs adasının Türkler için öneminin yanı sıra adanın her noktası tarih ve savaş izlerini taşıyan tarihi kalıntılarla çevrilidir.

Beşparmak Dağları'nın eteklerinde yer alan Verapais köyü, tarih ve modernliğin bir karışımına ev sahipliği yapmaktadır. Bellapais Manastırı, Kıbrıs'ı ziyaret eden çoğu turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Manastırın bulunduğu yerden muhteşem Kıbrıs evleri ve satılık villalar da dikkat çekiyor. Girne Kalesi başta Girne limanı olmak üzere birçok tarihi dokuyu içinde barındırmaktadır. Girne Kalesi, Akdeniz'in muhteşem manzarasına sahip tarihi bir deniz feneri ve liman ortaya koymaktadır.

Birçok yerde orijinal parçalardan oluşan Batık Müzesi, kalenin en etkileyici noktalarından biridir. Ziyaretçilerin ilgisini çeken Daehan, aynı zamanda en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinden biridir.


Kıbrıs'ta Sosyal Hayat

Kıbrıs'ın turizm başkenti Girne'den başlayarak her kasabanın canlı ve dinamik bir sosyal ortamı vardır. Adayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler ve burada yaşayanlar için kafeler, restoranlar, barlar, kumarhaneler ve oteller büyük önem taşımaktadır. İnsanlar stres ve sıkıntılarından uzaklaşmak için sahilleri ve kordonlarında diledikleri gibi sosyal hayatın içine girebilmekte, birbirinden güzel eğlence mekanlarında doyasıya vakit geçirebilmektedir.


Güzel Kıbrıs Evleri

Kıbrıs'ta yaşamanın en güzel yönlerinden biri, güzel doğal çevreyi tamamlayan Kıbrıs villaları ve evleridir. Bu villalar, doğayla iç içe, görenleri büyüleyen ve Kıbrıs dokularını tamamlayan yaşam alanları olarak görülebilir. Kıbrıs'ta satılık ev arayanlar, villalarının dokusunu tamamlayan bir havuz, eğlence için geniş bahçeler ve dağ manzaralı muhteşem teraslar gibi harika seçeneklere sahipler. Denizi ve içini görebilirsiniz. Satılık ev modellerinden tarzınıza ve zevkinize uygun olanı seçebilir ve kısa sürede Kıbrıs'ta hayatın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. Havuzlu daireler, müstakil evler, müstakil dubleks, ve tripleks modelleri mevcuttur. Kıbrıs'taki villalar gibi evlerde Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve İskele şehirlerinde güzel evlere sahip olabilirsiniz. Ev fiyatları konum ve olanaklara göre değişmektedir.


Kıbrıs'ta Huzurlu Ortam

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sosyo-ekonomik yapısı, eğitim düzeyi, düşük suç oranı, beşerî ve kültürel yapısı ile oldukça yaşanabilir bir ülke olarak öne çıkıyor. Kıbrıs'ta hayatın en güzel yönlerinden biri, insanların huzurlu ve mutlu ailelerde yaşadığı huzurlu ortamıdır. Kıbrıs'ta yaşamak vatandaşlara birçok avantaj sunmaktadır.

Bir refah ve barış ortamı, sahip olduğu pek çok özelliği sayesinde insanlar üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir. Kıbrıs'ta yaşamak için birçok neden vardır. İşini ve eğitimini seven insanlar hem profesyonel hem de sosyal olarak daha mutlu oluyorlar. Kıbrıs'ta satılık ev ve villaları incelerken de görebileceğiniz gibi lüks yaşam alanları bu huzurlu ortamı yaratan etkenlerden biridir.


Kuzey Kıbrıs'ta Yaşam

Bütçenize ve gelirinize bağlı olarak adadaki yaşam tarzı oldukça esnektir. Kuzey Kıbrıs'ta yaşayanlar için her zevke ve bütçeye uygun çok çeşitli sinemalar, kulüpler, barlar ve restoranlar bulunmaktadır.

Kumarhaneler, diskolar, kulüpler, spor kulüpleri, spor salonları, kaplıcalar ve plaj kulüpleri bulunmaktadır. Ayrıca bu ülkede yaşayan insanlar daha mütevazi ve sıcakkanlıdır. Bir diğer avantajı da para biriminin Sterlin, Euro veya Dolar yerine Türk Lirası olmasıdır. Zamanında yatırım insanlara daha fazla fayda sağlayacaktır.

Türk vatandaşlarının dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise tapunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilmiş olmasıdır. Tüm bu işlemler KKTC Şartları tarafından da garanti altına alınmış olup, tüm kiralık mülklerinizde size gönül rahatlığı sağlar. Kuzey Kıbrıs gayrimenkulleri ile ilgili tüm işlem ve işlemler basit ve güvenilirdir.


Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almak Artık Çok Kolay
Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almak Artık Çok Kolay

Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almak Artık Çok Kolay

Kıbrıs'ta ev almak sandığınız kadar zor değil. Ancak satın alınan gayrimenkuller için öncelikle satın alma sözleşmesi imzalanmalıdır. Bu işlemden sonra 21 gün içerisinde Tapu Müdürlüğü'ne giderek işlemin kayıt altına alınması gerekmektedir. Ayrıca KKTC Bakanlar Kurulu'ndan gayrimenkul satın alma izni alınması gerekmektedir.

Kıbrıs'ta 90 günden fazla kalmayı planlayan gayrimenkul alıcıları ve Türk vatandaşları bir yıllık oturma izni alabilirler. Oturma izinlerinin yıllık olarak yenilenmesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Emeklilerin oturma iznine ihtiyacı yoktur. İstedikleri kadar ülkede kalabilirler.


Kuzey Kıbrıs'ta Yatırım İçin Ev Satın Almak

Kuzey Kıbrıs, bugünlerde hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den yoğun talep gören bir ülke. İnsanlar uygun fiyata gelecek vaat eden bir yatırım yapmak için Kıbrıs'ta satılık ev arıyorlar. Kıbrıs, yatırım için en iyi ada ülkelerinden biridir.

Yukarıdaki nedenlerin önemli bir faktör olmasının yanı sıra İngiliz Sterlini cinsinden kira geliri elde edebilme avantajı da vardır. Uluslararası üniversite eğitimi sayesinde yabancı öğrencilere de ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs, önemli bir yatırım yeridir.


Kuzey Kıbrıs Konut Projesinden Ev Almak
Kuzey Kıbrıs Konut Projesinden Ev Almak

Kuzey Kıbrıs Konut Projesinden Ev Almak

Bir Kuzey Kıbrıs konut projesinden ister yatırım ister konaklama olarak ev almanın avantajlarını belirtmek isteriz. Bu tür projeler için fırsatlar insanlar için çekicidir. Her projenin kendine özgü olanakları vardır: spor salonları, yüzme havuzları, eğlence, çocuk oyun alanları. Bu tür fırsatlara sahip bir bölge, Kıbrıs'taki yatırım fırsatlarını halk için daha çekici kılıyor.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page