top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

KKTC Vatandaşlık Kaç Para?



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı almak isteyen kişilerin yaptıkları internet araştırmalarında pek fazla güvenilir bilgiye ulaşılamamasından dolayı ve akıllarında bulunan KKTC vatandaşlık kaç para? Sorusu için verilecek olan cevap güncel olarak takip edilmesi gereken bir konudur.

Bu konu hakkında yanlış bilgiye ulaşmamak için güvenilir kaynaklardan takip edilmesi önemli bir husustur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı almak isteyen bireylerin başvuruyu iki defa yapması ve her iki başvuru formunda da 8,54 Euro değerinde iki adet pul bulunması gereklidir.

Başvuru esnasında 300 Euro yatırıldığına dair makbuzun fotokopisinin de başvuru formuna ek olarak sunulması gerekir. KKTC (Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) yabancı statüsündeki bireylere vatandaşlık verme hususunda fazla kolaylıklar sağlamıştır.


KKTC Vatandaşlığının Önemi Hakkında Bilgilendirme

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak günümüzde oldukça önemlidir. KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında geçen birleşme derecesine gidebilecek olan müzakereler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olma konusunu oldukça önemli bir hale getirir.

İki ülkenin müzakereler sonrasında birleşmesi durumunda KKTC Avrupa ülkeleri arasına girecek olmasından dolayı vatandaşlığı bulunan bireylerin AB pasaportuna sahip olma durumu da bulunur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünya genelindeki birçok ülkeye göre vatandaşlık verme konusunda daha cüretkâr bir ülkedir.


Kıbrıs Vatandaşının Seyahat Özgürlükleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının 26 Mart 2019 tarihinden bu yana 173 dünya ülkesine vizesiz olarak geçiş hakkı bulunur. Ülkemizden birçok insan Kıbrıs vatandaşlığı alarak seyahat özgürlüğünden faydalanma istiyor olmasından dolayı başvurularda o kadar çoktur.



Kıbrıs Vatandaşı Olabilmenin Şartları

Kıbrıs vatandaşlığının alınabilmesi için bilinen 7 farklı yol bulunur. Vatandaşlık alma yolları şu şekilde sıralanabilir:

  • Anne ya da babanın Kıbrıs vatandaşlığı olması sayesinde

  • Yasa yoluna başvurularak KKTC vatandaşlığı alınabilir.

  • Bir ailenin yabancı statüsündeki bireyi evlatlık alması sonucu Kıbrıs vatandaşı olunabilir. Doğumun KKTC’de gerçekleşmesi halinde doğan çocuğun vatandaşlık alabiliyor olması.

  • Kıbrıs’tan bir kişiyle evlenilmesi sonucunda vatandaşlık alınabilir.

  • Bireylerin Bakanlık kararı ile vatandaş olma hakkı kazanma durumunda.

  • Bakanlar kurulu tarafından çıkan karar doğrultusunda Kıbrıs vatandaşı olmaya hak kazanmak.

Bahsi geçen 7 farklı yöntem yasal çerçeve dâhilinde belirlenen yöntemlerdir. Kıbrıs vatandaşı olabilmek için bireyin reşit olması ve en az 5 yıl Kıbrıs’ta ikamet ediyor olması yeterli olarak görülür.

Bu yöntem sayesinde Kıbrıs vatandaşlığı alınarak yasal bir şekilde sağlanmış olur. Beş yıllık ikamet süreci boyunca bireyin en fazla 40 gün Kıbrıs’tan ayrılmış olması gereklidir. Daha fazla ülkeden ayrılması söz konusu ise sürecin yeniden başlatılması ön görülmüştür.



Kıbrıs’ta Yaşam Standartları

Kıbrıs’ın iklim koşullarının Akdeniz iklimi olması nedeni ile yılın ılıman geçiyor olması, yaşam standartlarının Avrupa ülkeleri denginde olmasından dolayı ve ekonomik yaşamın daha iyi kalitede olmasından dolayı ülke yaşam için ideal ülkeler arasında yer alır.

Nüfusun çok olmaması nedeni ile trafik yoğunluğunun az olması, yüksek yaşam kalitesine sahip olunması ve turistik bir bölge olmasından dolayı yatırım içinde mükemmel bir seçim haline dönüşmesini sağlar.


Kıbrıs’ta Yatırım Seçenekleri Nelerdir?

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bireylerin ev alarak yatırım yapma istekleri oldukça güzel karşılıklar bulan işlemlerdir. Ülkenin turizm konusunda çok hareketli olması, ülke içerisinde yapılan yatırımlar ve kira gelirlerinin yüksek olması nedeniyle ev alarak yatırım yapmak isteyen kişiler için ideal ülkeler listesinde olmayı da başarmıştır.

Birçok ülkeye göre ev fiyatlarının düşük olmasından dolayı ve amortisman süresinin de yarı yarıya daha az olması nedeni ile yatırım tercihleri arasında ilk sıraya çıkmasına neden olur.

71 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page