top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Türkiye’den Kıbrıs’a Yatırım Fırsatı


Türkiye’den Kıbrıs’a Yatırım Fırsatı
Türkiye’den Kıbrıs’a Yatırım Fırsatı

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki son ekonomik çalkantı nedeniyle, birçok kişi finansal tasarruflarını nasıl koruyacağını veya değerlendireceğini arıyor. Bu çalışmaların sonuçları genellikle aynı yere gelir; doğru yatırımlar.

Günümüzde birikimlerini korumak, değerlendirmek veya büyütmek isteyenler için birçok farklı yatırım aracı bulunmaktadır. Gayrimenkul yatırımı yıllardır en popüler yatırım aracı ve en düşük risk oranına sahip. Gayrimenkul yatırımında, doğru analizler ve değerlendirmeler, alanında uzman kişilerden destek alarak en düşük yatırım riskini ve en iyi getirileri sağlar.

Kuzey Kıbrıs, yakın zamanda bir emlak yatırımı yoluyla mevcut birikimlerini korumak veya güçlendirmek isteyen adreslerden biridir. Sunduğu avantajlar ve kolaylıklar nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok sakini Kuzey Kıbrıs'taki yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi tercih ediyor.

Kıbrıs'taki En Ucuz Yatırımlar Nelerdir?

Türkiye’den Kıbrıs’a yatırım fırsatı Kuzey Kıbrıs'ta yatırım fırsatları ile ilgilenenler arasında en çok araştırılan konulardan biri de Kıbrıs'ta en ucuz yatırımlar nelerdir sorusudur. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, finansal birikimlerini korumak, değer vermek veya artırmak için çeşitli yatırımlar yapmaktadır. Her yatırım türünün kendine göre riskleri vardır.

Yatırım uzmanlarına göre gayrimenkul yatırımı doğru analiz, değerlendirme ve hesaplamalar sonucunda en düşük riskli yatırım aracıdır. Bu, Kuzey Kıbrıs'taki yatırım fırsatları için de geçerlidir. Kuzey Kıbrıs'ta ucuz bir yatırım düşünüyorsanız öncelikle gayrimenkule yönelmelisiniz.

Yatırım amaçlı gayrimenkul, her türlü gayrimenkulü kapsayan geniş bir tanıma sahip olmakla birlikte, yatırım amaçlı gayrimenkuller arsa, konut veya ticari yatırımdır. Kuzey Kıbrıs yatırım uzmanları, Kıbrıs'ta en hesaplı yatırım araçları olarak arsa ve konut fırsatlarını öneriyor. Özellikle Kıbrıs'ta daire sahibi olmanın avantajları, yatırım yapmayı düşünenler için çok önemli fırsatlar sunuyor.

Kıbrıs Konut Yatırımının Faydaları Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs'taki yatırım fırsatlarından en popüleri ve birçok yatırımcı için en popüler seçenek Kuzey Kıbrıs'ta daire sahibi olmaktır. Bunun temel nedeni ise Kuzey Kıbrıs'ta ev yatırımı yapmanın faydalarıdır.

Kuzey Kıbrıs ada ülkesinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için en önemli avantajlardan biri de düzenli döviz geliridir. Çünkü Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkul, araba veya ticari işlemlerde para birimi olarak İngiliz Sterlini, Euro ve ABD Doları kullanılmaktadır. Kuzey Kıbrıs'ta yatırım aracı olarak daire almanın bir diğer önemli avantajı da amortisman süresidir. Türkiye'de bu süre en az 20 yıl, Kuzey Kıbrıs'ta ise 10-15 yıldır.


Kıbrıs'taki En Ucuz Yatırımlar Nelerdir?
Kıbrıs'taki En Ucuz Yatırımlar Nelerdir?

Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Kusursuz bir tatil hayali kuran Kıbrıs adası, Akdeniz'in üçüncü büyük adasıdır. Kıbrıs adasının kuzeyinde, torunlarının anavatanı olarak kabul edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunur. Türkiye'den KKTC'ye gitmek çok kolaydır. Bu da pek çok Türk vatandaşını bu güzel ada milletine eğitim, tatil ve yatırım için olduğu kadar ulaşım kolaylığı ve sunduğu avantajlar için de götürüyor.

Kıbrıs özellikle gayrimenkul yatırımı için uygundur. Her şeyden önce eşsiz coğrafyasıyla adanın iklim koşulları yılın her döneminde harikadır. Kuzey Kıbrıs güneşli günleri, temiz havası, keyifli kumsalları, sayısız doğal ve tarihi güzellikleri ile adeta bir cennet köşesidir. Kuzey Kıbrıs'ın coğrafi güzelliklerinin yanı sıra gelişen yapısı da yabancılar için birçok fırsat sunuyor.

Türk vatandaşlarına tüm bunlardan çok daha fazlası var. Kuzey Kıbrıs çocukların anavatanı olarak tanımlandığından Türk vatandaşları için ikinci bir vatan olarak kabul edilmektedir. Yılın her ayı binlerce turisti ağırlayan Kuzey Kıbrıs'ta ev alırsanız ev kiralayarak da kazanabilirsiniz.

Daire, daire veya villa gibi birçok yatırım fırsatı bulunmaktadır. Örneğin merkezden alınan bir daire hem yaşam hem de yatırımlar için karlı bir araç haline geliyor. Bu bakımdan Kıbrıs'ta satılık daireler birçok imkân sunmaktadır.

Kuzey Kıbrıs'ta Ev Almak İçin 5 Neden

Kuzey Kıbrıs'ta ev almak için sayısız neden var. Beş neden sıraladık. Bu nedenleri anlarsanız, Kuzey Kıbrıs'ta ev almanın ne kadar uygun olduğunu anlayacaksınız. Özellikle Türkler için Kuzey Kıbrıs'ın bir gayrimenkul yatırım fırsatları adası olduğu görülmektedir.

1-Kıbrıs Harika Bir Ev Satın Almak İçin Bahane

Kıbrıs adası o kadar güzel ki, bazıları yılın bir kısmını orada geçirmek için bir ev satın alıyor. Kıbrıs muhteşem. Çünkü Akdeniz'in kusursuz sularının eşsiz güzelliklerini taşır. Afrodit'in anavatanı ile ilgili efsaneye bakarsanız Kıbrıs adasının aşk adası olduğunu söyleyebilirsiniz. Adaya âşık olmadan Kıbrıs'a gitmek mümkün değil. Dünyanın her yerinden turistler bu eşsiz adayı her mevsim ziyaret etmektedir. Ada, dünyaca ünlü plajları, tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve efsanevi bir eğlence dünyası ile eşsiz bir atmosfere sahiptir.

2- Hem Tatil Hem Yatırım

Kuzey Kıbrıs'ta ev aldığınızda aynı zamanda karlı bir gayrimenkul yatırımı da yapmış olursunuz. Yıllık izniniz için istediğiniz zaman eve gidebilirsiniz. Diğer zamanlarda evinizi turistlere veya öğrencilere kiralayarak gelir elde edebilirsiniz. Kıbrıs'ta ev sahibi olduğunuza asla pişman olmayacaksınız. Dünyanın en popüler tatil beldesinde dilediğiniz zaman dinlenebilir, daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız kendinizi kendi evinizde kurabilirsiniz.

3-Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a Ulaşım Kolaydır

Türkiye'ye çok yakındır. Lefkoşa Ercan Havalimanı'na uçakla 1,5 saatte ulaşılabilir. Ayrıca Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'a giriş için pasaport veya vizeye ihtiyaçları yoktur. Kimliği olan herkes Kıbrıs'a seyahat edebilir. Kuzey Kıbrıs'ta ev almak yapabileceğiniz en akıllıca yatırım olabilir. Çünkü eşsiz güzelliğe sahip bir coğrafi bölgede lüks daireler ekonomiktir ve satın alınan daire ödenen bedeli kısa sürede telafi edebilir.


4- Evler Ekonomiktir ve Devlet Avantajlarıdır

Dünyanın hiçbir yerinde deniz kenarında, muhteşem doğal güzellikleri ile veya Kuzey Kıbrıs'taki gibi bir turizm kentinin kalbinde uygun fiyatlı konut bulamazsınız. Kuzey Kıbrıs'ta tatil evleri, villalar ve apartman daireleri gibi daireler çok uygun fiyatlarla sunulmaktadır. Bunun nedeni, Kuzey Kıbrıs'ın gelişen ekonomisini desteklemek için inşa edilen yeni konutlardır.


Kıbrıs'ta Ev Sahibi Olmak
Kıbrıs'ta Ev Sahibi Olmak

5-Lüks Yaşamak Mümkün

Yeni dairelerin binaları modern ve oldukça lükstür. Oldukça lüks daireleri uygun fiyata satın alma fırsatınız olduğu söylenebilir. Havuzlu, güvenlik sistemli ve manzaralı bir villa satın alabilir, tatil yapabilir veya kiralayabilirsiniz. Konaklama seçeneklerinde her şeyin otel konforunda olduğu konaklama lüksünün tadını çıkarabilirsiniz. Denize sıfır, tam donanımlı ve modern mimarisiyle fark yaratan tatil evlerini tercih edebilirsiniz. Kuzey Kıbrıs'ta yeni dairelerin sunduğu seçenekleri kullanarak, akıllı ev sistemleriyle donatılmış konforlu ve güvenli yaşam seçenekleri satın alabilirsiniz.


Kıbrıs'ta Ev Sahibi Olmak

Sanılanın aksine Kıbrıs'ta ev almak oldukça kolay ve güvenilirdir. KKTC hukuku her zaman alıcıyı korur. Bunun bir örneği, özellikle inşaat halindeki projeler için Tapu Siciline sözleşme devridir. Bu şekilde KKTC sizi otomatik olarak mülkün tek sahibi olarak kabul eder.

Dikkat edilmesi gereken başka şeyler de vardır. Her şeyden önce, bilgili ve iyi bir danışmanla çalışmalısınız. Bu durumda durumlar, artılar ve eksiler hakkında her türlü bilgiyi vererek sizi doğru yönlendiriyoruz. Ayrıca, KKTC vatandaşı olmayanların mülk satın alma izni almaları gerekmektedir.

Kayıtlı bir satın alma sözleşmesi, sabıka kaydı örneği ve kimlik istenecektir. Bu iznin ortalama süresi bir aydır ve avukatınız size bu konuda tavsiyede bulunacak veya emlakçınız size yardımcı olacaktır. Bu belge hazırlandıktan sonra tapu ortaya çıkacak ve 1-2 gün içerisinde tapu devir işlemi tamamlanacaktır.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page