top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs’a Gitmek İçin 7 Neden


Kıbrıs’a Gitmek İçin 7 Neden
Kıbrıs’a Gitmek İçin 7 Neden

Kıbrıs'a gitmek için 7 neden arasında avantajlı emlak fırsatları yer alıyor. Akdeniz’in en büyük adalarından birisi olan Kıbrıs birçok özelliği ile yabancıların ilgisini çekiyor. Tatil için ya da yatırım amaçlı emlak sahibi olmak isteyenlere büyük kolaylıklar ve uygun fiyatlı fırsatlar sunuluyor.

Kıbrıs’tan ev almak, gelecek için yapılacak en iyi yatırım türlerinden birisidir. Eğlence ve tatil fırsatları ile birçok kişinin ilgisini çekerken, ev sahibi olanlara kısa sürede amortisman avantajı da sunuyor.

Neden Kıbrıs’a Gitmelisiniz?

Kıbrıs’a gitmeniz için birçok neden bulunuyor. Ev sahibi olmak en avantajlı seçeneklerin başında gelirken buna farklı nedenleri de ekleyebilirsiniz. 7 neden olarak sayılabilecek seçenekler arasında şunlar yer alır:

  • Ev ve oturma izni alma kolaylığı,

  • Ulaşım kolaylığı,

  • Eğlence hayatı,

  • Plajları,

  • Casinoları,

  • Vizesiz seyahat,

  • Gümrüksüz alışveriş imkanı,

Kıbrıs’ta yaşamak isteyenler, ev alma kolaylıklarından faydalanarak Türkiye’ye göre daha uygun fiyatlarla istedikleri özelliklere sahip evleri satın alabiliyor. Türkiye’de satın alınan bir evin amortisman süresi 250 ay olurken Kıbrıs’ta bu süre 120 ay olabiliyor. Buda yatırımcılara büyük avantajlar sağlıyor. Sadece kira getirisinden söz etmekte evlerin değerlenişine haksızlık olabiliyor. Çünkü yatırımcılar en çok kazancı aldıkları evleri satarken yaşıyor. Özellikle Kıbrıs'ın İskele Bölgesinde ki evleri çok rahat bir şekilde yapım öncesi alındığında 2 senede 2 kazancıda beraberinde getiriyor.

Kıbrıs’ta Ev Almak

Kıbrıs’ta ev satın almak isteyenler ilk başta yurtdışı olduğu için zorlanabileceklerini düşünebiliyor. Halbuki ev satın alma işlemlerinde uygulanan prosedürler Türkiye’deki ile benzerlik gösteriyor. Bazı durumlarda daha da kolay bile olabiliyor.

Yabancı her bireye Kıbrıs’ta bir adet ev alma hakkı tanınıyor. Birden fazla ev satın almak isteyenler, ilk evlerine kendi adına aldıktan sonra ikinci evlerini eşi ya da çocukları adına alabiliyor. Önemli olan her birey adına bir ev satın alma işlemi yapılmasıdır. Kıbrıs vatandaşı olmayanlara bu hak tanındığı için isteyen herkes kolaylıkla ev satın alabiliyor. Sadece adınıza 2. ev ve daha fazlasını almak istediğinizde de 2 adet alternatif yol bulunuyor. Bu konuda bilgi için iletişime geçmekten çekinmeyin.

Kıbrıs'a Gitmenin, Ardından Ev Satın Almanın Avantajları

Kıbrıs turistik bir ada ülkesidir ve dünyanın her yerinden her mevsim çok sayıda turist geliyor. Ayrıca yurtdışı öğrenci sayısı da çok fazladır. Yatırım amaçlı ev satın aldığınızda, yıllık, sezonluk ya da günlük kiralama yaparak yüksek kira geliri elde edebiliyorsunuz.

Ya da kendiniz için özel vakit geçirmek istiyorsanız, istediğiniz zaman gelerek istediğiniz kadar kalabiliyor, Kıbrıs’ın muhteşem plajlarında tatillerinizi yapabiliyorsunuz. Turist olarak geldiğiniz de 1 ay ya da 3 aylık geçiş kartı veriliyor. Daha sonra dilerseniz Kıbrıs'ta bulunan polis merkezi aracılığıyla bunu uzatabiliyorsunuz. Eviniz olduğunda çok daha fazla kalabildiğiniz gibi gerek havalimanı geçişlerinde , gerek Kıbrıs'taki devlet makamlarında size olan bakış açısı çok daha farklı oluyor.


Kıbrıs’ta Ev Satın Almanın Avantajları
Kıbrıs’ta Ev Satın Almanın Avantajları

Ulaşım kolaylığı, Kıbrıs’a gitmenizi sağlayacak nedenler arasında yer alıyor. Türkiye’den uçak seferleri ile günlük seyahatler edebiliyorsunuz.

İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir gibi şehirlerdeki havalimanlarından düzenli olarak uçak seferleri düzenleniyor. Deniz yoluyla gitmek isteyenler, Mersin Taşucu limanından deniz otobüsü ile yolculuk yapabiliyor.

Deniz yolculuğu yaklaşık 2 saat sürüyor ve her gün karşılıklı seferler yapılıyor. Kıbrıs içerisinde de özel aracınız ya da diğer ulaşım seçeneklerini kullanarak istediğiniz yere kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Elbette aracınız ile gidecekseniz yolların ters olduğunu (İngiltere yolları) unutmamanızda fayda var.


Kıbrıs Emlak Hizmetleri
Kıbrıs Emlak Hizmetleri

Kıbrıs Vizesiz Seyahat

Kıbrıs’a seyahat edebilmek için herhangi bir vize işlemi ile uğraşmanıza gerek yoktur. Hava ya da deniz yoluyla seyahat edebiliyor ve Kıbrıs’a ulaştıktan sonra istediğiniz kadar kalabiliyorsunuz.

Kıbrıs’tan ev satın almak, keyifli ve sınırsız tatil yapabilmeniz içinde sizlere büyük avantajlar sağlıyor. Vize sorunu yaşamadan yurtdışına çıkmak ve tatil yapmak herkesin hayalidir ve Kıbrıs’a gitmeniz için önemli nedenlerden birisidir.

Kıbrıs Emlak Hizmetleri

Kıbrıs’ın farklı bölgelerinden ev satın almak isteyenler, en iyi danışmanlık hizmetlerini alarak aradıkları evleri kısa sürede bulabiliyor. Emlak piyasasının çok hareketli olduğu ülkelerden birisidir ve satın alınan evler kısa sürede yatırımcısına kar ettirmeye başlıyor.

Emlak hizmetleri güvenilir olarak sunulduğu için yurtdışından gelen yabancılar kolaylıkla satın alabilecekleri evleri bulabiliyor ve kısa sürede satın alma işlemlerini tamamlayabiliyor. Sunulan danışmanlık hizmetleri sayesinde evlerin değer tespitlerini de yaptırabiliyorsunuz.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page