top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Yolculuğu İçin Uçak Mı Feribot Mu?


Kıbrıs Yolculuğu İçin Uçak Mı Feribot Mu?
Kıbrıs Yolculuğu İçin Uçak Mı Feribot Mu?

Kıbrıs yolculuğu için uçak mı feribot mu? , sorusu karşımıza çok çıkmakta. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişmekle birlikte hava ve deniz yolu en uygun görünen yolculuk seçeneğidir.

İlk adımda ifade etmek gerekirse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize veya pasaporta gerek yoktur. Elbette üç ay kalmak şartıyla. Giriş anında size üç aydan az bir süre verildiyse Polis Muhaceret Dairesine gidilerek, süreyi üç aya kadar uzatabilirsiniz.

Kıbrıs Yolculuğunda Uçak

Türkiye üzerinden Kıbrıs’a uçakla gitmek için Türk Hava Yolları, Kıbrıs Türk Hava Yolları, Atlas Jet veya Pegasus havayolu şirketlerinden bilet alarak ulaşım sağlamak mümkündür.

Eğer bir Avrupa ülkesinden Kıbrıs’a gitmek istiyorsanız uçağınız Kuzey Kıbrıs bölgesine inmeden önce Türkiye iniş gerçekleştirir.

Burada kırk beş dakikalık beklemenin ardından Kıbrıs yolculuğuna devam eder. Uçak seferleri Türkiye havaalanları üzerinden aktarmalı yapılmaktadır. İstanbul, İzmir veya Antalya aktarma noktalarıdır. Avrupa Kıbrıs arası seferler düzenli yapılır.

Kıbrıs Yolcuğunda Feribot

Taşucu, Alanya(2022 senesi içinde kapanmıştır) ve Mersin limanlarında düzenli feribot seferleri yapılır. Eğer deniz yolculuğu ile ilgili bir sıkıntısınız yoksa ideal bir yolculuk türüdür. İki yüz kırk yolcu kapasitesi olan feribotlarla seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yolculuğunuza arabanızı da dahil etmek istiyorsanız, arabalı feribot ile gidebilirsiniz. Bu yolculuğunuzu altı sekiz saat arasında tamamlayabilirsiniz. Bu feribot Mersin ve Taşucu’ndan kalkar. Girne ve Magosa’ya ulaşır. Feribotun araç kapasitesi yüz yirmi iken yolcu kapasitesi sekiz yüz kişidir.

Aracınız ile Kıbrıs’a gelirken ilk önce araca triptik yaptırmalısınız. Bu sayede aracı Türkiye’den çıkarabilirsiniz. Normal durumlarda kimlik ile girebildiğimiz ülkeye pasaportla girmemiz gerekir. Kıbrıs Türkiye’nin tam tersi olan yollara sahiptir. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Taşıt Vergisi bedelini ödediğinize dair belgeyi yanınızda bulundurarak ülkede otuz gün fazladan kalabilirsiniz.

Kıbrıs’ta bir aydan fazla kalacaksanız ehliyetinizi KKTC ehliyeti ile yenilemelisiniz. Eğer arabanızın sigortası Kıbrıs’ta geçerli değil ise gümrük sınırından geçirmeden önce arabanızı sigorta yaptırmanız gerekir. Eğer limanda yaptırmaya çalışırsanız ücret bedeli ikiye katlanacaktır.


Kıbrıs’ta Yaşamanın Avantajları
Kıbrıs’ta Yaşamanın Avantajları

Kıbrıs'a Yolculuk Yaptınız Ya Peki Yaşamanın Avantajları?

Kıbrıs’ta yaşamanın avantajları sadece birkaç faydadan ibaret değildir. Bunlardan bahsetmek gerekirse, yılın üç yüz güne güneşli ve sıcak bir havaya sahiptir. Deniz ve plajları temizdir, aynı zamanda her yere yakındır. Kıbrıs’ta Avrupa standartlarında yaşam kalitesine sahip olacaksınız. Caddeleri, kafeleri ile bu havayı hissedeceksiniz. Yabancı ülkelerde yaşadığımız dil sorunu burada olmamaktadır. Yerel halk Türkçe konuştuğundan iletişim sorunu yaşanmaz.

Kıbrıs birçok iş alanında çalışma kolaylığı sağlamaktadır. Türkiye’deki üniversite diploması ile mesleğinizi Kıbrıs’ta icra edebilirsiniz. Aynı zamanda bu ülkede güvenlik üst düzeydedir. En güvenli yerler arasında yer alır.

Kıbrıs bizim ülkemize yakınlığı ile de dikkat çekmekte ailesinden uzak kalmak istemeyenler ve sürekli ziyaret etmek isteyenler için idealdir. Ülkeler arasında ulaşımı iki saatte sağlamak mümkündür.

Kıbrıs sağladığı sağlık imkanlarıyla da ülkedeki yaşayanlara büyük imkanlar ve avantajlar sağlamaktadır. Tarihi yapısından bahsedecek olursak Otantik Kıbrıs Evleri, geçmişten günümüze ulaşan antik kent, kilise, manastır, cami gibi yapılarla da dikkat çeker.


Feribotla Yolculuk
Feribotla Yolculuk

Kıbrıs'a Yolculuk Yaptınız Ya Peki Ev Almanın Avantajları?

Kıbrıs’ta ev fiyatları uygundur. Size sağladığı getirilerle de değerli bir yatırıma sahip olursunuz. Her ihtiyaca göre ev bulmak mümkündür. Mütevazi veya lüks yaşam tarzlarını sizlere sunabilir.

Ayrıca Kıbrıs’ta Türkler için ev almak daha kolaydır. Konut sahibi olan Türk vatandaşları bir yıllık oturma izni alabilmektedir. Kalmaya devam etmek için her yıl bu izni yenilemeye devam etmek gerekir. Emekli kişilerden ise oturma izni istenmemektedir. Bu durum onlar açısından kolaylık sağlamaktadır.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page