top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

%25 Peşinatla Kıbrıs’ta Ev Sahibi Olabilirsiniz!


%25 Peşinatla Kıbrıs’ta Ev Sahibi Olabilirsiniz!
%25 Peşinatla Kıbrıs’ta Ev Sahibi Olabilirsiniz!

Yeni yatırım planlarınızı yaparken, %25 peşinatla Kıbrıs’ta ev sahibi olabilirsiniz! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendi vatandaşlarına ve yabancılara gayrimenkul yatırımlarında önemli fırsatlar sunuyor. %25 peşinat geri kalanına kredi kullanma şartıyla satın alabileceğiniz çok fazla emlak türü bulunuyor.

Kıbrıs’ta ev sahibi olmak birçok avantajı beraberinde getiriyor. Kısa sürede amortisman ve kiralama kolaylığı bulunduğu için konut fiyatları diğer ülkelere göre daha cazip geliyor. Taksitle ev satın almak mümkün olduğu için Kıbrıs’ta emlak yatırımı yapan yabancı kişi sayısı çok fazladır.

Kıbrıs’ta Ev İçin Peşinat Ödemesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ev satın almak isteyenler, kendilerine sunulan taksitli satın alma seçeneklerini değerlendirebiliyor. Taksitli ödeme seçeneklerinden faydalanacak olanlar, peşinat ödemesi yapmak zorundadır.

Birçok konut kampanyası için %25 peşinat isteniyor. Peşinat miktarını ödeyenler, konut kredisi alarak uygun taksitlerle ödeme işlemlerine başlıyor. Yabancı şahıslar, konut kredileri kullanabilmek için gerekli izin işlemlerini tamamladıktan sonra peşinatlarını ödüyor ve banka kredilerini alabiliyorlar.

Kıbrıs’ta Ev İçin Peşinat Ödemesi
Kıbrıs’ta Ev İçin Peşinat Ödemesi

Kuzey Kıbrıs Ev Sahibi Konut Kredileri

Kuzey Kıbrıs konut yatırımları konusunda en avantajlı bölgelerden birisidir. %25 peşinat ödemesini yapanlar, konut kredisi alarak taksitle ev sahibi olabiliyor. Ödenecek peşinat miktarı, seçilen konutun satış fiyatının %25 ve üzeri oranda oluyor. %75’lik ödeme kısmı için bankaların vermiş olduğu konut kredilerinden faydalanılıyor. Konut kredileri, 120 ay vade seçeneği ile sunulduğu için aylık taksit ödemeleri daha uygun oluyor. Elbette sizler Türkiye de yaşayanlar için konut kredisi ihtiyacı da ortadan kalkıyor. Çünkü satış ofislerinde %30-35 peşinat sonrası geriye kalan miktarlar 36-48-60-72 ay faizsiz vade şeklinde taksitlendirilebiliyor. Ayrıca kredi isteniyorsa aracılığımız sayesinde konut satışlarında banka kredilerini daha kolay ve kısa sürede alabilmeniz için yardımcı olmaktayız.

Kuzey Kıbrıs’ta Peşinatla Konut Fiyatları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde emlak ve gayrimenkul fiyatlandırmaları, İngiliz Sterlini üzerinden yapılıyor. Konut değerlemeleri bu şekilde yapıldıktan sonra ödeme işlemleri Kıbrıs Türk Lirasına çevriliyor ve ödemeler Türk Lirası olarak yapılıyor.

%25 peşinatla ev sahibi olmak isteyenler, alacakları konut kredisi taksitlerini TL olarak ödüyor. Bankalardan ya da finans kurumlarından talep edilen konut kredi miktarı, konutun satış değerinin %75’i kadar olabiliyor.

Kimler Konut Kredisi Alabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şehirlerinde konut satın almak isteyenler, bankaların belirlemiş olduğu kredi alma şartlarına sahip olduklarında konut kredisi alabiliyor. Bankaların sunduğu şartlar, Kuzey Kıbrıs vatandaşları ile yabancı vatandaşlar için farklılık gösteriyor. Farklılıklar olsa da diğer ülkelere göre yabancı kişilerin Kıbrıs’ta konut kredisi almaları daha kolaydır. Konut satın alma hakkına sahip olan herkes taksitle ev sahibi olabiliyor.

Kıbrıs’ta Konut Satın Alma İşlemleri

Kıbrıs’ta sunulan konut proje seçeneklerine göre istenen peşinat oranları değişebiliyor. Birçok projeden %25 peşinat ile konut satın alınabiliyor. Satın alma işlemlerine başlayanlar, kredi işlemlerini ayarladıktan sonra şu işlemleri yaparak konut sahibi olabiliyor:

  • Peşinat ve kredi ayarlaması,

  • Emlak vergisi ödemesi,

  • Damga pulu ücreti ödemesi,

  • Tapu devir harcı ödemesi,

  • Trafo katkı + altyapı + bağlantı vergileri ödemeleri,

  • Kdv ödemesi,

Konut kredisini alanlar, satın alma işlemleri sırasında bu ödemeleri yaparak konut tapularının kendi adlarına düzenlenmesini sağlayabiliyor.


Kıbrıs’ta Konut Satın Alma İşlemleri
Kıbrıs’ta Konut Satın Alma İşlemleri

Emlak Danışmanlığı Hizmeti Almak

Yabancı kişiler, Kıbrıs’ta istedikleri özelliklere ve fiyatlara sahip konutları bulmakta zorlanabilirler. Emlak danışmanlığı hizmeti almak, hem kısa sürede aradıkları konutları hem de fiyat olarak daha uygun olanları bulmalarını sağlayacaktır.

Emlak firmaları ile iletişime geçenler istedikleri danışmanlık hizmetini alabiliyor. Bu hizmetler sayesinde %25 peşinatla satılan konutlar için kredi işlemlerini de kolaylıkla halledebilecektir. Kıbrıs’ta ev sahibi olanlar, yaptıkları yatırımların daha kısa sürede kendisini amorti ettiğini görecektir. Kiralama işlemleri de kolay olduğu için satın alınan ev üzerinden kazanç elde edilmeye başlanacaktır. ''Forbes Dergisi Yatırım İçin Kıbrıs'ı İşaret Etti'' makalemizi okumak isterseniz tıklayabilirsiniz. Kıbrıs İskele Bölgesi Evleri yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederim.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page