top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs'ta Gayrimenkulün Yıldızı Parlıyor


Kuzey Kıbrıs'ta Gayrimenkulün Yıldızı Parlıyor
Kuzey Kıbrıs'ta Gayrimenkulün Yıldızı Parlıyor

Yatırım gelecek adına ve şimdimizde daha iyi bir süreci elimizde tutabilmek için önemlidir. Bu yüzden yatırım alanlarında doğru tercihleri yapmak özellikle paramızı yatırdığımız alanda oldukça önem arz ediyor. Kuzey Kıbrıs bu hususta ön plana çıkmakta ve Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkulün yıldız parlıyor diyebileceğimiz yatırım alanları oldukça dikkat çekildiğini söylemek mümkün.

Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkul Yatırımları Neden Önemli

Başlangıç olarak ele aldığımızda evlere, arsalara ya da yazlık ile dükkanlara yatırım yapmanın pek çok yıllık bazda bir getirisi bulunur. Özellikle de enflasyona karşı bir önlem alma dahi, insanların yaşamayı tercih ettiği bölgeler ve ülkeler de bu husus önem arz ediyor. Günümüzde de bu alternatifler ön plana çıktığında kuzey kıbrıs’ta gayrimenkulün değerini bir kez daha göstermiş oluyor


Kuzey Kıbrıs Gayrimenkule Neden Yatırım Yapmaya Yönelebiliriz?

Bunun için pek çok neden olmakla birlikte kuzey kıbrıs’ta gayrimenkule yatırım konusuna iyi bir yanıt bulabilmekte önemli. Birtakım nedenlere bakıldığında, gayrimenkul alanında yatırımlarını yapmayı düşünen yatırımcıların;

  • Turistler açısından beklenildiğinden çok daha fazla talebin olması ve bunun bölgenin değerlenmesini sağlaması,

  • Avrupa’nın üçüncü olarak kabul gören suç oranı azlığı ve bu hususun reklamının küresel alanda iyi yapılıyor olması,

  • Doğu Avrupa ülkelerinden gelen pek çok Avrupa’lının yatırım için Akdeniz iklimi olan ve denize kıyısı olan güzel bir bölge arayışı

  • Fiyatların Avrupa ya da diğer pek çok ülkeye oranla düşük tutulması

  • Para birimlerinin karşıtlığına göre Kuzey Kıbrıs’ta ev ya da yazlık fiyatlarının beklenenden daha iyi fiyatlanması

Gibi alternatifler ön plana çıkar. Her bir hususa bakıldığında kuzey kıbrıs’ta gayrimenkul yatırım gündemi, yatırımcıların neden Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiklerini de gösteriyor.


Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkule Olan Taleplerde Üniversite Etkeni

Üniversiteler, Kıbrıs’ta bir hayat kurmanın ve bu hayatın öğrencilik serüveni ile devam ettirmenin önemli bir nedenidir. Özellikle bir bölgenin zenginleşmesi ve var olan konutların değer kazanması da tam olarak üniversitelerin varlığı ile mümkün oluyor.

Son dönemlerde kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkule nasıl yatırım yapılabilir hususuna yönelik iyi bir cevap taşıyan etken;

  • Üniversitelerin arttırılması,

  • Üniversite reklamlarının dünyaya yapılması ve puanlarının uygun tutulması

  • Özel üniversite fiyatlarının yabancılara göre daha cazip gelmesi

  • Pek çok üniversite üzerinde bölüm sayılarının arttırılması ve mezun olmayan isteyenlerin ilgisini çekmesi

Var olan talebin artmasının önünü açmaktadır. Bu sebeple de kuzey Kıbrıs'ta emlak sektörü değerleniyor konusu da günden güne daha fazla kişi tarafından duyularak, paraların konut sektörüne yönlenmesine kapı açıyor.


Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkule Olan İlginin Turist Bazlı Etkeni

Soğuk ülkelerde yaşayan kişiler için Akdeniz ikliminin sanılandan çok daha fazla önemi vardır. Slav vatandaşların özellikle de bu ilgileri Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a olan talebin de ne denli arttığını gösteriyor. Rusya, Ukrayna, Belarus ya da diğer çeşitli ülkelerdeki sıcak iklim arayışları, Kıbrıs’ta hayat kurma isteklerinin artmasını da sağlıyor.

Eğer ki bir yatırımcı olarak doğru zamanda iyi bir bölgeden konut alıysanız, yıllık kar getirisinin ne kadar çok yükseldiği de görülebilir.

Ne kadar çok talep ve insan tercihi, yaptığınız bir gayrimenkul yatırımının katlanması konusunda size tüm kapıları açabilir. Turistlerin ilgisi ve orada yaşamak istemeleri, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ta var olan dil okulları ya da belirli dönem de yapılan etkinlikle de emlak sektörüne olan ilginin ne denli ön plana çıktığını ortaya seriyor.


Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkul Yasalarında Devletin Pozitif Kararları

Daha iyi bir yatırım yapabilmek için o ülkedeki yasaların ve imar düzenlerinin uygulamalarının basitleştirilmesi önemlidir.

Konut sahibi olma hususları ya da al sat prosedürlerinin buna uygun planlanması yatırımcıları hem rahatlatmakta hem de tercihin bu alana kaymasına pozitif bir etken olmaktadır. Bu sayede de yatırımlarınızı yapabilecek doğru tercihleri doğru bir yatırım kanalına endişe duymadan yapabilirsiniz.


Kuzey Kıbrıs’ta Devletin Kolaylaştırdığı Gayrimenkul Adımları

Devlet son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarına desteğini arttırmakla birlikte projeler de sağlayarak bölgenin değerini arttırmayı hedefler. Aynı zamanda Türk vatandaşları için bir konut sahibi olunduğunda oturma iznin verilmesi süresi de 90 gün olmaktadır. Bu ve bunun gibi pek çok avantajla, devletin imar yasalarındaki kolaylaştırma politikaları konutlara yatırım hususunun artmasının da kapısını açıyor.


Kuzey Kıbrıs’ta Konut Alanların Kira Getirisi Hususu
Kuzey Kıbrıs’ta Konut Alanların Kira Getirisi Hususu


Kuzey Kıbrıs’ta Konut Alanların Kira Getirisi Hususu

Kira getirileri, evlerin amortisman sürelerinin kısalması ve evinin fiyatını kısa bir süre içerisinde cebinize koyabilmenizin kapısı açar. Fiyatların sürekli olarak arttığı bir dönemde, erkenden bir ev sahibi olmak ve bunu yatırım amaçlı düşünmek Kuzey Kıbrıs’ta iyi bir geri dönüş alabilmenizi sağlar. Turistler, öğrenciler ya da iş odaklı veya tatiller için Kuzey Kıbrıs’a gidenler için barınma ihtiyacı önemli olduğundan, satın aldığınız evi dilerseniz bir süre tuttuktan sonra satabilir ya da kira getirisini birkaç yıllığına bekleterek amortismanla evin fiyatını kendiliğinden çıkarabilirsiniz.


Kuzey Kıbrıs’ta Amortisman Süresi Hakkında

Alınan evin değeri, alındığı tarih, evlerin değerlenme süreci ve o bölgeye yapılan üniversite, kumarhane ya da otellere bağlı olarak süreç değişebilir. Yine de minimum 7 yıl ile başlayan bu süreçler, 14-15 seneyi bulabilen bir amortisman ile sizin yatırımınızdan beklentilerinizi fazlasıyla almanıza kapı aralayabilir.


Kuzey Kıbrısta Emlak Projelerinin Artması
Kuzey Kıbrısta Emlak Projelerinin Artması

Kuzey Kıbrıs’ın Avrupa’da Güvenilir Ülke Kabul Edilmesi Konusu

Güvenilirlik yatırımda en büyük faktörlerden bir tanesidir ve özellikle de konut fiyatlarının uygun tutulması, Kuzey Kıbrıs’a olan talebi büyük ölçüde arttırır. Avrupa’da suç oranları bakımından üçüncü olması bu konunun en önemli maddesini oluşturur. O yüzden burada yaşamayı, yatırımını yapıp garantili bir geri dönüş sağlamayı ya da turistlik amaçlı işler yapmak isteyenler için güvenilirlik, küresel bir alanda daha fazla talebin oluşmasını sağlar.


Kuzey Kıbrısta Emlak Projelerinin Artması

Zamanında bir alana yatırım yapmak, kısa vade de beklentilerinizi fazlasıyla karşılayan bir geri dönüş alabilmenizi sağlayabilir. Son zamanlarda emlak projelerindeki artış, neden Kuzey Kıbrıs’ta ev almanın ya da yazlık almanın önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Dünya’nın pek çok ülkesinden talep olduğu gibi, Türkiye’den de yatırımcıların ilgi haline gelmesini sağlayan her bir emlak projesi, konutların kısa ve orta vade de dahi iyi bir getiri sağlayabileceğinin sinyallerini gösteriyor.


Kuzey Kıbrıs’ta Gayrimenkul Arayışında Önemli Noktalar

Kira üzerinden bir gelir elde etmek isteyen ya da evleri al sat yapma mantığı ile tutmayı düşünenlere kadar gayrimenkul sektöründe pek çok husus ön plana çıkar. Burada yatırımcıların dikkat etmesi gereken husus, paralarını nereye hangi konuta ya da emlak projelerine yatıracak olmalarıdır. Bu yüzden;

  • Mutlaka iyi bir araştırma yapılmalı ve yapılamıyorsa güvenilir bir emlak şirketi üzerinden rehber alınmalıdır,

  • Hangi bölge ne kadar değerlendi, nüfusu ne, üniversite otel ya da diğer önemli işletmeler bulunuyor mu bunlara bakılmalıdır,

  • Emlak projelerindeki avantajlar neler ya da ulaşım olanakları nasıl

Ve bunun gibi pek çok etken kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkulün yıldız parlıyor içerisinde sizin de yatırımlarınızın ışıldamasına etken olabilir. Önemli olan doğru zamanda yatırım yapmanız ve yatırım yaparken hangi apartman dairesi, müstakilleri ya da yazlıkları seçmeniz olacaktır.

30 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page