top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Muğla Mı? Kıbrıs Mı?


Ev yatırımı için Muğla mı? Kıbrıs mı? Diye merak edenlerin sayısı günden güne artıyor. Kiradan kurtulup kendine satılık ev almak isteyen vatandaşlar Muğla'dan mı Kıbrıs'tan mı alması gerektiğini öğrenmeye çalışıyor.

Son dönemlerde yerli ve yabancı vatandaşların yaz tatili için sıklıkla tercih ettiği Muğla'da yaşam oldukça renkli geçmektedir. Kendine özgü kültürüyle de insanlar tarafından sevilen bu şehirden ev alarak yaşamınızı devam ettirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra bu iki bölgeden birini seçmeniz gerekiyorsa eğer Kıbrıs'ı seçmelisiniz. Çünkü Kıbrıs ülkesi maddi ve manevi yönden Muğla'ya göre daha iyi durumdadır. Kıbrıs'ta Euro ve Türk lirasının da kullanılıyor olması bu durumu etkilemektedir.


Satılık Ev Yatırımı İçin Muğla

Muğla şehri Türkiye'nin en saklı kalmış ve masalsı bölgelerinden bir tanesidir. Mavinin, güneşin ve yeşilin boyandığı bu kentten yatırımlık ev satın alabilirsiniz. Muğla Türkiye Cumhuriyetinin en kalabalık 24. şehri arasında yer alır. Bu şehir ne kadar Ege bölgesinde bulunsa da, ilçelerinin bir kısmı Akdeniz'e taşmaktadır.

Bu durumda Muğla'yı iki bölgeye sahip bir şehir olarak nitelendirebiliriz. Akdeniz bölgesine yakınlığı ile bilinen bu yere gelen Türkler ve yabancılar şehir yaşantısını gördükleri anda aşık olurlar. Muğla şehri aslında Antik Karya Bölgesinin çok eski olan yerleşimlerinden biridir. Kendine has büyüleyici özelliklere sahip bu yerden ev satın alarak yatırım yapabilirsiniz.


Muğla'dan Neden Ev Almalıyım?

Türkiye'nin en güzel şehirleri arasında bulunan Muğla'da, pek çok konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Şehre ziyarete geldiğiniz zaman belirli bölgelerdeki otellerde ikamet edebilirsiniz. Bunun dışında maddi durumunuz iyiyse eğer şehirden size uygun satılık ev de satın alabilirsiniz.

Muğla'dan ev almanız halinde hem şehre geldiğinizde istediğiniz kadar kalabilirsiniz hem de ev sahibi olmuş olursunuz. Günümüzde de yatırımcıların ev almak için tercih ettiği şehirlerin içerisinde Muğla vardır.

Yatırımcıların bu bölgeyi seçmesinin sebebi ise Muğla'ya sürekli olarak turistlerin gelmesidir. Sizde kazancınıza kar katmak istiyorsanız Muğla'nın popüler noktalarından yatırımlık ev satın alabilirsiniz.


Muğla'dan Nasıl Yatırımlık Ev Satın Alabilirim?

Türk vatandaşların Muğla'dan yatırımlık ev satın alması oldukça basittir. Türkiye'nin hangi bölgesinde yaşarsanız yaşayın TC vatandaşıysanız eğer bu şehirden ev alabilirsiniz. Ev almaya yetecek kadar paranız yoksa eğer konut kredisine başvurabilirsiniz. Kira fiyatlarındaki artışın ardından bazı vatandaşlar ev satın almak için kredi çektiler. Çektiğiniz bu kredinin ödemesini bankanızın belirlediği zamanlarda yapabilirsiniz. Gayrimenkul ev satın alımı yapmak için ne kadar süre beklerseniz o kadar zarar edersiniz. Şu zamanda mantıklı olan en doğru yatırım satılık ev olacaktır.


Muğla'nın Hangi Bölgelerinden Ev Almam Mantıklı Olacaktır?

Muğla'daki satılık ev ücretleri bölgelere göre değişkenlik göstermektedir. Şehrin en çok ziyaret edilen bölgelerindeki fiyatlar yüksek miktarlardadır. Kendinize ve bütçenize en uygun bölgeden ev bularak satın alabilirsiniz.

Ancak eğer amacınız sadece ev almak değil yatırım yapmaksa bu durumda şehrin en gözde ilçelerini ve semtlerini seçmelisiniz. Alacağınız evin ücretini çıkaramamanız durumunda devlet desteği de alabilirsiniz. Muğla'nın en gözde bölgeleri şunlardır:

  • Milas

  • Bodrum

  • Akyaka

  • Marmaris

  • Datça

  • Köyceğiz

  • Fethiye

  • Dalaman

Satılık Ev Yatırımı İçin Kıbrıs Ülkesi

Günümüz şartlarında en çok getiriye sahip yatırım türlerinden olan emlak yatırımı vatandaşlara oldukça fazla kazanç sağlar. Yatırım yapmayı planlayan şahısların ilk tercihlerinin arasında bulunan emlak piyasası Kıbrıs Cumhuriyetinde önemli bir konuma sahiptir.

Ülkede zengin gayrimenkul ev türleri yer almaktadır. Bunun asıl amacı ise emlak piyasasının yatırımcılara kısa veya uzun vadede kazandırıyor olmasıyla ilgilidir. Kıbrıs'tan yatırımlık ev alan yatırımcılar mülkiyetleri üzerinden fazlaca kar elde etmişlerdir.

Kıbrıs'ın hangi bölgesinden ev satın alırsanız alın dairenizin ederini bir sene içinde iki katına çıkarmaması mümkün değildir. Eğer yatırım için gayrimenkul ev almak istiyorsanız Kıbrıs'ı tercih etmelisiniz.


Kıbrıs'tan Niçin Ev Satın Almalıyım?

Türkiye Cumhuriyetinin kardeş ülkelerinden olan Kıbrıs'tan ev almanın kişilere birçok getirisi vardır. Yıllar içinde kendini geliştirerek Avrupa Birliğine girmeye hazırlanan bu ülke yerli ve yabancı kişiler tarafından seviliyor. Hal böyle olunca da Kıbrıs'ı ziyaret eden turist sayısında da çoğalma oluyor. Turist sayısının artması demek ülkeden aldığınız evin fiyatını gün be gün arttırması demek.

Finansal olarak maddi durumu yerinde olan yatırımcılar ülkenin ilgi gören yerlerinden ev satın alarak kazanç elde ediyorlar. Kıbrıs'tan yatırımlık ev satın almayı düşünüyorsanız Lefkoşa ve Girne bölgesini göz önünde bulundurmalısınız. Yatırımcıların birçoğu belirtilen bu bölgelerden gayrimenkul alarak evlerinin değerine değer katmışlardır.



Kıbrıs'tan Nasıl Satılık Ev Alabilirim?

Kıbrıs'a giriş çıkışlarda sadece kimlik kullanan Türklerin ülkeden ev alabilmeleri çok basittir. Türklerin ülkeye bu kadar rahat girip çıkmalarının sebebi Kıbrıs'ın yerlilerinin Türk olmasıdır. Ülkenin hemen hemen her yerinde Türk vatandaşlara rastlamanız mümkündür.

Kıbrıs Cumhuriyeti kendi içinde bazı sorunlar yaşamaya başladıktan sonra Güney ve Kuzey olarak iki bölgeye ayrılmıştır. Ülkenin Kuzey bölgesinde Türklerle karşılaşabilirken, Güney bölgesindeyse Rumları görebilirsiniz.

Her ne kadar ülke kendi içinde ikiye ayrılmış olsa da kullanılan resmi para birimleri aynıdır. Kıbrıs'ın kurulduğu ilk dönemlerde bölgede Kıbrıs lirası kullanılırken şimdi Euro, TL ve İngiliz Sterlini kullanılıyor. Sterlin genellikle gayrimenkul ev ve arsa satışlarında kullanılmaktadır.


Kıbrıs'ta Yatırımlık Ev Fiyatları Nasıldır?

Her yerde olduğu gibi Kıbrıs'ta da satılık ev fiyatlarında değişkenlik olmaktadır. Kıbrıs ülkesinde emlak yatırımı sektörü çok yaygındır. Günümüzde emlak yatırımı global olarak yapılmaktadır. Hiçbir koşulda değerini kaybetmeyen ve üst düzey kar getirisine sahip olan emlak yatırımı her geçen gün değerine değer katarak kendini geliştirmektedir.

Bu sebeple emlak yatırımı yaparak gelirine kazanç sağlamak isteyen yatırımcılar ülkeden ev satın alırlar. Kıbrıs'ta gayrimenkul alışverişlerinde İngiliz Sterlini kullanılır. Ülkeden gayrimenkul ev alacak kişilere fiyatlar Sterlin üzerinden verilir. Sterlin kullanımı sadece bu noktada ülkede yaygındır.

Kıbrıs'ın en lüks ve gözde bölgesi olan Lefkoşa ve Girne'de fiyatlar yaklaşık olarak 158.000 ve 219.000 Sterlin arasında değişkenlik gösterir. Ülkenin bu bölgelerindeki yaşam şartları diğer yerlere göre daha iyi durumdadır. Ayrıca belirtilen bu şehirlerden ev almanız halinde yatırım için aldığınız dairenin zaman içinde değerlendiğini görebilirsiniz.



Kıbrıs'tan Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs Cumhuriyetinden yatırımlık ev almanın sayılamayacak kadar fazla avantajı bulunur. Güney ve Kuzey bölgesi olarak ayrılan bu ülkenin Kuzeyinde yerli Türkler yaşar. Kuzey Kıbrıs'taki satılık ev fiyatları Rum kesimine göre 4 kat daha uygundur. Satın alma işlemlerini gerçekleştirmeden önce Kuzey bölgesine giderek bazı keşifler yapabilirsiniz. İşinize gelen ve durumuna uygun olan yerden evinizi satın alabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs'tan ev satın aldığınız zaman otomatik olarak 3 senelik oturum izni elde etmiş olursunuz. Ülkedeki suç sayılarının düşük olması sizin daha rahat yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Kıbrıs'ın yerlileri sıcakkanlı ve insan canlısı kişilerdir. Dışarıda gezip eğlenirken gördüğünüz insanların size selam verdiğini görebilirsiniz. Ayrıca ülkede hem Türk lirası hem de Euro kullanılması da avantajlarından biridir. Ekonomi sisteminde iniş çıkışlar yaşadığımız bu dönemde Kıbrıs'tan yatırımlık ev alarak yaşamınızı konforlu bir şekilde geçirebilirsiniz.

43 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs’ta Getir Var Mı?

Kıbrıs'ta yeni oturanlar, yılın bazı mevsimlerinde yaşayanlar ve tatil için gelenler Kıbrıs’ta getir var mı? Sorusuna yanıt arıyor.

Türkiye KKTC'yi Tanıyor Mu?

Yurtdışına yatırım yapacak ya da seyahat edecek olanlar, Türkiye KKTC yi tanıyor mu? Ülkenin siyasi ve ekonomik durumu nedir gibi araştırma

Ev Yatırımı İçin Almanya Mı? Kıbrıs Mı?

İnsanlar, ev yatırımı için Almanya mı? Kıbrıs mı? Sorusu ile birçok karşılaştırma yapıyor. Kıbrıs ta yaşam ve ev satın almak, birçok ülkeye


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page