top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?


Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?

Ev yatırımı için İzmir mı? Kıbrıs mı? Türkiye ve yurtdışından ev almayı isteyen kişiler nereden alması gerektiğinden emin olamıyor. Emlakçılar bu konuda ikiye bölünmüş durumdadır. Bazı emlakçılar yurtiçinden ev satın almayı önerirken bazıları ise yurt dışından alınması telkininde bulunur. Emlak yatırımı için Türkiye'nin belirli yerlerinden ev satın almanız halinde paranızın değerlenmesini sağlamış olacaksınız.

Özellikle de Kıbrıs'tan mı İzmir'den mi gayrimenkul alması gerektiğini merak eden kişiler bunlarla ilgili yazıları okuyor. Bakıldığı zaman İzmir Türkiye'nin en güzel şehirleri arasında yer alsa da birçok ünlü yatırımcı buranın dışında Kıbrıs'tan yatırımlık ev satın alırlar. Emlak yatırımcısı kişilerin Kıbrıs'tan ev almasının en büyük sebebi ülkede kullanılan para birimidir. Sizde yatırım için gayrimenkul satın almak istiyorsanız önceliklerinizin arasına Kıbrıs'ı eklemelisiniz.


Yatırımlık Ev İçin İzmir

İzmir Türkiye Cumhuriyetinin üçüncü büyük şehir bölgesidir. Şehir Ege bölgesinin denize kıyısı olan İzmir Körfezi üzerine kurulmuştur. İzmir'de dünya çapında ün kazanmış fuar alanları bulunur. Fuar merkezlerine sene içinde milyonlarca turist ziyareti yapılır. Çoğu zaman ülkeye iş ve tatil için gelen yerli ve yabancı kişiler İzmir'den ev satın almayı düşünürler.

İnsanlar bu şehirden geldikleri zaman istedikleri kadar kalabilmek için gayrimenkul alırlar. İzmir'in batı tarafında Ege denizi ve adaları bulunur. Genelde yatırımlık ev almayı planlayan şahıslar bu bölgeleri tercih ederler. Bölgeler denize yakın oldukları için ilerleyen zamanlarda değerine değer katarlar. Her yerde olduğu gibi İzmir'de de denize yakın olan yerler kar olarak daha avantajlı olur.


İzmir Şehrinden Neden Yatırımlık Ev Satın Almalıyım?

İzmir şehri hızlı nüfus artışı yaşanan ve gelişen kentlerden bir tanesidir. Ortalama olarak hane halkı sayısı yaklaşık 4.320.519 oranında bulunur. Şehirde yatırımlık ev satın alımı her sene artarak yükseliş göstermiştir. Ayrıyeten İzmir'in ev alımı konusunda bu kadar ilerlemesinin nedeni insanların kira öder gibi ev sahibi olmasıyla ilgilidir.

İzmir 2020 yılının Eylül ayından beri kendini geliştirerek yatırımlık ev alım satımı konusunda yaklaşık olarak %25 oranında artış yaşamaya başlamıştır. İnsanların ev almak için tercih ettiği İzmir'den ev aldığınız zaman 1 sene içinde evinizin ederinin iki katına çıktığını göreceksiniz. Buda şehirden ev almanız için mantıklı bir sebep olacaktır.


Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?

İzmir'den Nasıl Gayrimenkul Ev Satın Alabilirim?

İzmir'den Türk vatandaşların gayrimenkul ev satın alması çok kolaydır. Türk vatandaşı olan herkes bu şehirden ev almaya hak kazanmış kişilerdir. Bu durumda bilinmesi gereken en önemli şey yabancı ülke vatandaşlarının İzmir'den ev alabilmesi için bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekir.

Gerekli prosedürleri sağladıktan sonra İzmir'in istediğiniz il ve ilçesinden yatırımlık ev satın alabilirsiniz. Türkleri İzmir'den istedikleri kadar ev alma imkanı vardır. Yıl içerisinde pek çok turisti ağırlayan bu şehirden ev satın alarak yatırımınızın değerlenmesini sağlayabilirsiniz.


İzmir'in Hangi İl Ve İlçelerinden Ev Almam Mantıklı Olur?

Herkesin gitmek için can attığı İzmir'in bütün bölgeleri kendi içinde değerlidir. Alacağınız ev her nerede olursa olsun satın aldığınız fiyatın üzerine çıkacaktır. Fakat yatırım olarak aldığınız evin daha değerli bir hale gelmesini istiyorsanız ilin en gözde semt ve ilçelerinden ev almalısınız. İzmir'in lüks ve gözde yaşantısı olan birden fazla ilçesi bulunur. Bu ilçelerden yatırımlık ev alan ünlü yatırımcı firmalar aldıkları evlerin değerlerinin arttığını dile getirirler.

İzmir'in en gözde ilçe ve semtleri şu şekildedir:

  • Güzelbahçe

  • Karşıyaka

  • Bostanlı

  • Alsancak

  • Bornova

  • Çeşme

  • Karataş

Ev Yatırımı İçin Kıbrıs

Günümüzde en çok gelir getirisine sahip yatırım türevlerinden biri olan emlak yatırımı insanlara oldukça fazla kazanç getirir. Yatırım yapmayı isteyen ve düşünen kişilerin ilk tercihlerinin arasında olan emlak yatırım piyasası Kıbrıs ülkesinde önemli bir konuma sahiptir.

Emlak yatırımı piyasasının asıl amacı insanlara kısa ve uzun vadede oldukça fazla gelir getiriyor olmasıyla ilgilidir. Kıbrıs Cumhuriyetinden yatırımlık ev satın alan yatırımcılar daireleri üzerinden kar elde etmişlerdir. Ülkeni istediğiniz her bölgesinden kolaylıkla gayrimenkul ev satın alabilirsiniz. Türkler için ev alımı konusunda teferruat sayısı oldukça azdır. Türklerin de yoğun olarak yaşadığı bu ülkeden ev alabilirsiniz.


Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?
Ev Yatırımı İçin İzmir Mı? Kıbrıs Mı?

Kıbrıs Cumhuriyetinden Neden Ev Satın Almalıyım?

Kıbrıs Cumhuriyeti yılın belirli dönemlerinde turistlerin ilk durağı olur. Ülke sınırları içinde yerli ve yabancı turistleri ağırlayan ülkeden ev aldığınızda, zaman içinde evinizin ne kadar talep gördüğünü göreceksiniz. Tatil ve gezip tozma için Kıbrıs'ı ziyarete gelen kişiler bir süre sonra ülkede daha uzun sürelerde kalmak ister.

Hal böyle olunca da ev arayışına girerler. Kıbrıs'tan yatırım için aldığınız evi turistlere kiralayarak üzerinden para kazanabilirsiniz. Bunun yanı sıra evinizi bu kişilere bir süre sonra da satabilirsiniz. Alacak olduğunuz evin şehir ve eğlence merkezlerine yakın olduğundan emin olmanız bu noktada çok önemlidir.


Kıbrıs'tan Yatırımlık Ev Nasıl Satın Alabilirim?

Ülkeden TC vatandaşlarının gayrimenkul ev satın alma imkanı vardır. Hatta diğer yabancı vatandaşlara göre Türklerin ev alması daha kolaydır. Ülkenin neredeyse yarısı Türk olduğu için vatandaşların ülkeye giriş çıkışları kolay hale getirilmiştir. Türkiye'den Kıbrıs'a gitmek istediğiniz zaman sadece nüfus cüzdanı kimlik belgenizi kullanabilirsiniz.

Kıbrıs'tan bütün ülke vatandaşlarının sadece tek bir ev alma imkanı vardır. Eğer durumunuzun iyi olduğunu kanıtlayan bir belgeniz varsa Kıbrıs'tan istediğiniz kadar ev satın alabilirsiniz. Gerekli yerlere giderek istenen belgeleri tamamladığınız zaman amacınıza ulaşmış olacaksınız.


Kıbrıs'taki Satılık Ev Fiyatları Nasıldır?

Ülkedeki satılık gayrimenkul ev fiyatları şehir ve bölgelere göre değişkenlik gösterir. Ülkenin en popüler yerlerinden olan Girne ve Lefkoşa'daki ev ücretleri diğer yerlere oranla daha pahalıdır. Ancak belirtilen bu bölgelerden ev satın aldığınız zaman yatırımınız daha çok değer kazanacaktır. Kendini sürekli olarak geliştiren ve Avrupa Birliğine ilerleyen zamanlarda girecek olan Kıbrıs kendi içinde iki bölgeye ayrılmıştır.

Ülkenin iki bölgeye ayrılmasının nedeni Rumlar ve Kıbrıs Türklerinin aralarında çıkan savaşla alakalıdır. Çıkan savaşın bitmesiyle beraber Kıbrıs, Güney ve Kuzey olarak bölünmüştür. Genellik Kıbrıs'ın Kuzey bölgesinde Kıbrıslı Türkler yaşamaktadır. Eğer ev alarak insanlarla daha etkili iletişim kurmak istiyorsanız bu bölgeyi seçmeniz doğru olacaktır.


Kıbrıs'tan Ev Almanın Faydaları Nelerdir?

Akdeniz bölgesinin üçüncü büyük adası olan Kıbrıs büyüleyici ve etkileyici güzellikleriyle herkesi kendisine aşık eder. Bunun dışında buradan ev sahibi olmak daha da fazlasını ifade eder. Kıbrıs Cumhuriyeti demek stressiz, rahat ve güvenli bir yaşam demektir. Kıbrıs yepyeni yaşam projeleriyle insanlara eşsiz avantajlar sunar. Coğrafyanın en güzel sahillerine ve Afrodit'in büyüsüne Kıbrıs'ta yakınlaşabilirsiniz.

Kıbrıs ülkesinde ev sahibi olmak kira kazancını da garanti hale getirmek demektir. Olduğu yerde size para kazandıran ve tatil yapmanızı sağlayan bir hazineyi elde edebilirsiniz. Kıbrıs'ta yaşayan insanlar çok sıcakkanlı ve insan canlısı kişilerdir. Ülkedeki suç oranları da diğer yerlere göre çok düşük durumdadır. Büyük şehirlerin trafik kargaşasından ve gürültüsünden bunalan insanlar Kıbrıs'a yerleşmeyi ister. Ayrıca Kıbrıs'ta Türk lirası ve Euro kullanılıyor olması da size yaşam avantajı sağlayacaktır.


64 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page