top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Azerbaycan KKTC’yi Tanıdı Mı?


Azerbaycan KKTC’yi Tanıdı Mı?
Azerbaycan KKTC’yi Tanıdı Mı?

KKTC Türkiye tarafından tanınır. Kıbrıs’ta yaşayan kişiler Azerbaycan KKTC’yi tanıdı mı? sorusunun cevabını ararlar. KKTC Birleşmiş Milletler üyesi olan ülkeler arasında sadece Türkiye tarafından tanınır. KKTC Azerbaycan tarafından tanınmaz. Azerbaycan’a bağlı özerk yönetim olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Meclisi tarafından tanınır.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin bu kararı sembolik bir tanıma olmuştur. Azerbaycan’ın KKTC tanımama nedeni vardır. Ermenistan ile Karabağ Savaşı sonunda Azerbaycan topraklarının bir kısmı işgal edildiği için tanımaz. Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıdığından işgal altında topraklarının üzerinde bulunan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin tanınması olasılığını taşır.


KKTC Hangi Ülkeler Tarafından Tanınır?

KKTC yalnızca Türkiye tarafından tanınır. Diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler KKTC tanımaz. Ülke hukuken Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bağlı olarak geçer. Devlet ve uluslararası kuruluşlar, KKTC’ni fiili devlet olarak tanımlanır.


KKTC’de Yaşamak İçin Sebepler

KKTC, Akdeniz’in en güzel adalarından birisidir. Yılın hemen hemen büyük bir bölümünde güneş sıcak yüzünü gösterir. Bu sebeple yaz tatillerinizi isteğinize bağlı şekilde uzatabilirsiniz. Kışları yağışlı ve ılıktır. Soğuğu çok fazla hissetmezsiniz. Yazları ise kuraklık derecesinde geçmektedir. Adada Akdeniz iklimi yaşanır bu sebeple sıcağı sevenlerin yaşanması için ideal bir yerdir

KKTC’de yaşama sebepleri arasında iş konusu da gelir. Bu sebeple çalışmaya gelen insan sayısı fazladır. Türkiye’den çok insan gelir. Meslek sahibi olmak istiyorsanız bu durum zor değildir. Türkiye’deki üniversitelerin diploması Kıbrıs’ta geçerlidir. Bu sebeple mezun olduğunuz bölümün mesleğini burada devam ettirebilirsiniz. Kariyer adımlarınızın basamaklarını çok rahat bir şekilde çıkabilirsiniz.


KKTC’de Yaşam Olanakları Nasıldır?
KKTC’de Yaşam Olanakları Nasıldır?

KKTC’de Yaşam Olanakları Nasıldır?

KKTC’de yaşamak hayatınıza üst düzeyde bir kalite katar. Ada ülkesi olmasıyla beraber ülkenin yaşam olanakları oldukça güzeldir. KKTC vatandaşların bu güzel yerde yaşamaktan keyif alırlar. Caddelerinde dahi gezdiğiniz zaman Avrupa standartlarında bir ülke olduğunu hemen fark edebilirsiniz. KKTC yerlileri oldukça sıcakkanlıdır. Adada yaşamaya başlamakla beraber bu duruma hemen adapte olabilirsiniz.

İyi bir eğitim sunan üniversiteleri vardır bu sebeple de öğrenci nüfusu fazladır. Dünyadaki birçok insan okul hayatına burada başlamayı tercih ederler. Bu sebeple genç nüfusu da fazladır. Genç nüfusunun fazla olması avantajlı bir durumdur. Sağlık sektöründe de oldukça iyi bir seviyede olduğunu belirtebiliriz. Yaşam olanakları her geçen gün daha iyiye gitmektedir.


Ulaşım Olanakları Nasıldır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ülkemize yakın bir konumdadır. Kıbrıs’tan yola çıkıp, İstanbul ve Ankara gibi bilinen büyük şehirlere iki saat içerisinde gidebilirsiniz. Ülkenizi değiştirmek istemiyorsanız ama sakin bir yerde yaşamak istiyorsanız Kıbrıs sizin çok önemli bir seçenek olacaktır. Hem huzurlu ve güzel bir yerde yaşamış olacaksanız hem de sevdiğiniz insanlar ile aranızda mesafe olmayacaktır.

Kıbrıs’ta yaşarken gitmek istediğiniz yerler olabilir ve bu yerlere ulaşım kolaydır. Yolları Avrupa standartlarındadır. Kafanız rahat olacak şekilde yolculuk yapabileceğiniz bir adadır. Kıbrıs’tayken sahil her yere sadece birkaç dakika mesafededir. İstediğiniz zaman denize girebilir ve güneşlenebilirsiniz.


KKTC’de Ev Almak ve Oturma İzni
KKTC’de Ev Almak ve Oturma İzni

KKTC’de Ev Almak ve Oturma İzni

Avrupa ülkelerinde kolay oturma izni almak oldukça zor ve uzun bir süreçtir. Bu sebeple oturma izni almak konusunda biraz daha endişeli yaklaşabilirsiniz. Fakat KKTC’de Bu durum çok kolaydır. Ev satın alarak çok fazla uğraşmadan daha kısa süre içerisinde oturma iznine hemen sahip olabilirsiniz.

Türkiye’de yapılan işlemlerden farklı bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Böylelikle rahatlıkla istediğiniz evi satın alabilir ve oturma iznini alabilirsiniz. Kıbrıs’ta yaşamak avantajlı ve kalitelidir. Bu kadar iyi koşullar barındıran cennet gibi ada da yaşamak istersiniz. Kıbrıs’ta deniz manzaralı villalar vardır. Bu güzel villalar için yüksek ücretler ödemek zorunda kalmazsınız.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page