top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Yatırımı İçin Muğla Mı? Kıbrıs Mı?



Öncelikle asıl konumuz olan ev yatırımı için Muğla mı? Kıbrıs mı? sorusunun asıl cevabını baz aldığımızda Muğla ilçesini göz önünde bulundurarak hem yabancı hem de yerli yatırımcıların öncelikli tercihi olan bir ilçedir. En çokta yaz aylarında dünya genelinin her tarafından gelmekte olan turistlerin ilgi odağı olur. Ayrıca birçok yabancı turist için Muğla'nın güzelliğine hayran kalır.

Dolayısıyla bu konu ile ilgili yabancıların ve turistlerin en çok arsa satın aldığı yerlerin başında Muğla gelmektedir. Bu durum yerli ikametgah eden veya etmeyen turistler içinde geçerlidir. Muğla yatırımcısını hiçbir zaman yarı yolda bırakmadığı gibi üzmez. Birçok yeni yapılan ve olan otellerle, alışveriş merkezleri ile tatil köyleriyle ve tesisleri ile sürekli gelişir. Bir yere gitmek istediğinizde ise ulaşım imkanları oldukça iyidir.

Karadan, havadan ve denizden ulaşımı kolaydır. Hem özel sektörün hem de kamunun yepyeni aktif olan projeleri ile birlikte kalkındırma ya çalıştığı bir ilçedir. Muğla güzellikleri ile birlikte kartpostallar dan sergileyen güzellikleri ile birlikte harika bir güzelliğe sahiptir. Yeşil ile mavinin bir araya toplandığı cennetten farksız olan bir coğrafya kesimdir.

Bunun yanında Muğla'nın on üç ilçesi arasında yer alan Bodrum'un ardından en fazla nüfusa sahiplik eden ikinci ilçesidir. Bunlara ek olarak ise en az Bodrum kadar Muğla'da ilgi görür. Uluslararası zenginliği sayesinde Muğla'ya yatırımcılar asla zarar ettirmeyecek olan bir ilçedir.

Kıbrıs'ta yatırım yapmanın farklı ayrıcalıkları mevcuttur. Daha çok Türklerin yanı sıra yabancılara yani turistlere hitap eden ve en çok turistlerin yatırım yaptığı bir yer olan Kıbrıs ilinin Muğla ilçesinin dışında farklı özellikleri mevcuttur.


Muğla'yı Ayrıcalıklı Yapan Özellikler Nelerdir?

Muğla iklimi ile yaşanılanlar için doyum olmayacak bir yer olduğunu güzellikleri ile ispat eder. Bu yüzden Muğla’yı ayrıcalıklı yapan özellikler nelerdir denildiğinde ise Akdeniz ve Ege iklimine hakim olan geniş açıdan bir coğrafya kesimidir. Kış ayları yağmurlu geçtiği gibi yaz ayları ise havanın sıcaklığının uygun oluşu sayesinde size dört mevsimi yüzülebilir bir iklim sunan ilçedir. Hem iklimi hem doğası ile birlikte sadece Türkiye'nin değil dünyanın en fazla yaşam alanı sağlayan bir ilçedir.

Ayrı yeten oldukça zengin bir tarihe de sahip olduğu gibi ev sahipliği etmektedir. Deniz sebebiyle yapılan turizmin dışında ise sizlere farklı turizm alternatifleri de sunar. Muğla'nın uzun sahil şeridi, antik kentleri sayesinde gören herkesi doğrudan kendisine hayran bırakan koyları ve birçok özelliği ile arsa yatırımı yapılacak olan en iyi yerlerden birisidir. Muğla yatırımcısına uzun ve orta vadede olduğu gibi kısa vadede de kazandırma olasılığı ve imkanı sunar.


Kıbrıs'a Yatırım Yapmak Mantıklı Mı?

Bir diğer konumuz olan Kıbrıs ilinin Kıbrıs'a yatırım yapmak mantıklı mı sorusu başlığı altında merak eden ve bu konu ile ilgilenenler için konut fiyatları uygun olup sağlamış olduğu getirisi de yüksek olduğu için Kıbrıs'a yatırım yapmak ve almak oldukça değerli bir yatırımdır. Akdeniz'in en fazla popüler olan sirkülasyonlarından biri olan Kıbrıs ilçesi gelen tatilciler ve turistler için ilgi odağı olmaktan çıkmıyor. Çoğunlukla Lefkoşa ve Girne en fazla tercih edilen yerlerin en başında geliyor.

Yaz aylarında gerek yabancı turistlerin, gerek yerli olan insanların öncelik duraklarından birisi olan Kıbrıs doğasına ve ada atmosferine özlemle ilgi duyanlar için biçilmiş bir kaftandır. Sosyo ekonomik bakımından oldukça genç bir nüfusa ev sahipliği eden Kıbrıs, emlak sektöründe gelişmelere fazlasıyla paralel yatırımcılara çok fazla cazip fiyat sunuyor olmasıdır.

Geçmiş olduğumuz senelerde üç yıldan bu yana konut projeleri her zamankinden oldukça fazla ilgi görmeyi sürdürmekle birlikte Kıbrıs'a yatırım yapmanın avantajları ve faydaları da oldukça fazla kişinin merak dışında ilgi konusu olmaya devam etmesidir.





Kıbrıs'ta Ev Almak Neden Karlı?

Bu konu aslında açık ve nettir. Bu sebepler için ilk başta sorulan soruların ilk başında yer alan Kıbrıs'ta ev almak neden karlı sorusunun cevabı şu şekildedir. Mükemmel plajları ve sakin- sessiz doğası ile birlikte dikkatleri üzerine çeken Kıbrıs, gayrimenkul açıdan olan yatırımları ile isminden fazlası ile söz ettiriyor.

Özellikle de Girne inşaat ve de proje için bile Kıbrıs'ta en uygun olan bölgeler arasından ilklere çıkıyor olmasıdır. İmar yasasında ise meydana gelmekte olan değişiklik ile beraber Girne de yer alan emlak projelerinin fazlası ile artış göstermekte olduğu biliniyor. Her bütçeye uygun olabilecek şekilde ev bulmanın mümkün olduğu KKTC, kişilere mütevazi bir yaşam koşulu sunmayı ve benimsemeyi sağlarken lüks yaşantı arayanlara da sunuyor olmasıdır.


Kıbrıs Girne'de Ev Almak Karlı Mı?

Kıbrıs geniş kapsamlı bir sektöre hitap ettiği için Kıbrıs Girne'de ev almak karlı mı diye sorulduğunda Kıbrıs ilinin en kalabalık nüfusu olan bölge alanlarından bir tanesi olan Girne bölgesi, turizm ve iklim şartları nedeni ile her geçen gün ve zaman daha çok turist çekiyor olması sebeplerinden bir tanesidir.

Emlak piyasası bakımından her dönem canlılığını ve aktifliğini koruyan bu yer, yatırım yapmak için öncelikli bölge durumunda yer alır. Yeni yapılan yatırımı ile birlikte daha da önemli bir hale gelen Girne, Kıbrıs bölgesinin en çok otele sahip alanı olarak biliniyor.


Kıbrıs Alsancak'ta Ev Almak Mantıklı Mı?

Kıbrıs'ın bir diğer bölgesi olan Alsancak bölgesidir. Bu bölgede yani Kıbrıs Alsancak'ta ev almak mantıklı mı diye düşünüldüğünde Girne bölgesinin incisi olarak nitelendirilebilecek olan Kıbrıs'ın Alsancak bölgesinde ev kiralamayı ve ev almayı düşünenler için en ideal bir diğer yerlerden bir tanesidir.


Kıbrıs'tan Ev Alınır Mı?

Aslına Kıbrıs'tan ev almak mantıklı mı sorusunun cevabını vermişken bir diğer soru olan Kıbrıs'tan ev alınır mı denildiğinde ise her zamanınızı tatil edasında geçirmek için size bu imkanı sunmakta olan Kuzey Kıbrıs, emlak yatırımı açısından da oldukça büyük avantajlar sağlıyor olmasıdır.

Turist sayısını ve öğrenci nüfusunu her geçen zaman doğrultusunda arttırmakta olan Kıbrıs, her şeyden önce ilk olarak buna sahip olduğu için tarihi ve kültürel mirasa eşsiz güzelliklere ev sahipliği yaptığı için ev almak size karlı bir kazanç elde edecektir.


Yüksek Gelir Kaynağı

Muğla ve Kıbrıs bölgeleri yüksek gelir kaynağı olan iki bölgelerdir. Aslında bakıldığı zaman bir birinden ayrı olan iki bölgenin de gelir kaynağı yüksek olan bölgeler olmasıdır. Bu sebeplerden dolayı Muğla ve Kıbrıs'tan yatırım yapmak, arsa almak veya ev almak size fazlası ile yüksek gelir kaynağı sağlar.



Muğla ve Kıbrıs Fiyatları

İki ilçeye bakıldığında Muğla ve Kıbrıs fiyatları değişiklik gösterir. Bunun sebebi merkezi olan konularıdır. Avrupa ve Akdeniz bölgelerine kıyasla Kıbrıs'tan ev almak daha az bir bütçe gerekiyor olması ile birlikte Muğla ilçesinde ise değişiklik gösterebiliyor olmasıdır.


Kıbrıs Emlak Süresi

Emlak yönünden aktif ve yoğun olan bir bölgedir. Kıbrıs emlak süresi arsanın, evin veya dairenin merkezi konumlarına bağlı olarak aktiflik yönünden değişiklik göstermektedir. Bu yüzden merkezi konumlarda olan yerlerin daha hızlı süreç değerlendirme bulunuyor olmasıdır.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Neden Amerika’dan Ev Almak Değil de Biz?

Ev alma fikirleri düşünürken, finansal etkenler, yasal süreçler, bir ülkenin vergi sisteminden diğer pek çok kanun işleyişini iyi bilmek...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page