top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Yatırımlık Ev Antalya'dan Mı Kıbrıs'tan Mı Alınmalı?



Yatırımlık ev Antalya'dan mı Kıbrıs'tan mı alınmalı? Birçok vatandaş bu bölgelerden ev almayı yatırım için ve yaşamak için istiyor. Antalya'da ve Kıbrıs'ta yaşamanın birden fazla avantajı bulunur. Yıl içerisinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bu bölgelerden ev almak oldukça mantıklıdır. Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya da yaz ayları cıvıl cıvıl geçer.

Antalya bölgesinde tarihi yerlerin olması da turistlerin ilgisini çekmektedir. Bölgeye ziyarete gelen ve yaşayan kişiler genellikle bu şehirde kış aylarının yaşanmadığını düşünür. Kıbrıs ve Antalya'da benzer iklim şartlarını görmeniz mümkündür. Ayrıca iki bölgenin de vatandaşları oldukça insan canlısı kişilerdir. Hal böyle olunca da insanlar bu bölgelerden gayrimenkul almayı düşünürler. İki bölge ne kadar birbirine benzese de içlerinde farklı özelliklere sahiptirler.


Antalya ve Kıbrıs'ı Birbirinden Ayıran Özellikler Nelerdir?

Bölgeler ne kadar birbirine benziyor olsa da aralarında bazı farklar vardır. Ekonominin inişli çıkışlı bir dönemde olmasından dolayı Antalya'da yaşayan vatandaşlar bazı dönemlerde farklı şehirlere ya da ülkelere yerleşmeyi düşünürler. Bunu düşünen birçok vatandaşın aklına ilk olarak Kuzey Kıbrıs gelir. Bunun nedeni iste ülke içinde hem Türk lirası hem de diğer para birimlerinin kullanılıyor olmasıdır. İki bölgeyi birbirinden ayıran en önemli özellik para birimleridir. Sizde yatırım amaçlı ev satın almak istiyorsanız Kuzey Kıbrıs'tan alabilirsiniz.


Antalya'dan Yatırımlık Ev Almak

Yaz aylarında en çok turiste ev sahipliği yapan bu şehirden ev almak oldukça mantıklı bir davranış olacaktır. Şehre yurtiçi ve yurtdışından ziyarete gelen vatandaşlar buradan ev alıp yaşamlarını devam ettirmek istiyor. Bunun nedeni ise Antalya'nın dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunmasından kaynaklıdır. Tatile gelen turistler şehri gezip tozduktan sonra aşık olduklarını ifade ederler. Ayrıyeten Antalya'nın gece hayatının da renkli geçiyor olması insanları bu bölgeden yatırım amaçlı ev almaya teşvik ediyor.


Antalya'dan Yatırımlık Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Antalya'da kış aylarının çok çetin geçmiyor olması nedeniyle farklı şehirde ikamet eden şahıslar bu bölgeden ev almak ister. Bazı ünlü yatırımcılar Antalya bölgesinin yaz aylarında binlerce turist ağırlamasından dolayı şehirden otel satın alırlar. Yabancı turistler bu bölgeye sadece tatil için gelirken şimdi ev sahibi olmak için geliyor.

Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte ülke vatandaşlarının çoğu Antalya'dan ev satın almaya başladı. Bu durum da Türk vatandaşları Antalya Bölgesinden yatırım amaçlı ev satın almaya yönlendirdi. Sizde Antalya'dan gayrimenkul satın alarak yüklü miktarlarda kar elde edebilirsiniz.


Antalya'da Yatırımlık Ev Alınması Gereken Yerler Neresidir?

Antalya'nın istediğiniz her bölge ve semtinden ev alabilirsiniz. Ancak bu evleri yatırım amaçlı almak istiyorsanız öncelikle şehrin en gözde yerlerini araştırmanız gerekir. Antalya'nın hemen hemen her yerinden yatırımlık ev almak karlı olsa da bazı özel bölgeleri de kazancınıza kazanç katmanıza vesile olacaktır. İlk olarak yatırımlık ev almak için insanların en çok ziyaret ettiği bölgelere göz gezdirmeniz gerekir. Turistlerin ve bölge vatandaşlarının yatırımlık ev almak için tercih ettiği bazı yerler ve ilçeler vardır.

Bu bölge ve ilçeler şunlardır:

  • Alanya

  • Kemer

  • Merkez Konyaaltı Bölgesi

  • Manavgat

  • Belek

  • Kalkan

  • Merkez Lara

  • Kundu

Antalya'da Ev Almanın Faydaları Nedir?

Antalya'dan ev almanın oldukça fazla avantajı ve faydası vardır. Bunlardan bir tanesi de bölgede denize girilecek yerlerin çok olmasıdır. Yaz aylarında insanların sıklıkla tatile geldiği bu şehirde denize girmenin mutluluğu tarif bile edilemez. Bilindiği üzere şehirde yaz ayları çok eğlenceli ve güzel geçer. Antalya'nın en güzel yeri olan Konyaaltı'na giderek yürüyüşler yapabilir, denize girebilir ve bisiklete binebilirsiniz. Konyaaltı caddesinde bir kafeye oturarak deniz kokusu ve manzarası eşliğinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz.



Kıbrıs'tan Yatırım İçin Ev Almak

Tarihi ve doğal zenginlikleri sayesinde turist sayısında günden güne artış yaşayan Kıbrıs'tan yatırım amaçlı ev almayı istiyorsanız hiç düşünmeden isteğiniz doğrultusunda hareket edin. Çünkü bu ülkeden gayrimenkul satın almanız çok doğru bir davranış olacaktır. Senenin neredeyse her anında güneşli olan Kıbrıs, tatile gitmek isteyenlerin tercihi oluyor. Buda ülkenin kendini geliştirmesi anlamına geliyor.

Gelişmiş olan bu ülkeden ev satın aldığınız zaman çok fazla kar elde etmiş olacaksınız. Farklı ülke vatandaşları Kıbrıs'a tatil için gelmek dışında yüksek lisans yapmak için de gelmektedir. Sizde mantıklı bir yatırım yapmayı planlıyorsanız Kıbrıs'ın popüler semtlerinden gayrimenkul satın alabilirsiniz.


Kıbrıs'tan Yatırımlık Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs halkı misafirperver kişilerdir. Ziyaret ettiğiniz zaman insanların ne kadar dost canlısı olduğunu göreceksiniz. Türkiye'nin kardeş vatanı olarak da isimlendirilen bu ülkeye Türkiye ve yurtdışından pek çok turist gezmeye gelir.

Yıl içerisinde gereğinden fazla turiste ev sahipliği yapmasından dolayı ülke içindeki yaşam şartları gelişmiş durumdadır. Ülkenin kendini geliştirmesiyle beraber maddi durumu iyi olan yatırımcılar bu bölgeden yatırımlık ev satın almaya başladı. Yatırım için ev almak isteyenlerin bilmesi gereken en önemli şey ise ülkeden yabancı vatandaşların birden fazla ev alması mümkün değildir.

Ancak kendi üzerinizde birden fazla ev satın almak istiyorsanız uluslararası bir şirkete sahip olmanız gerekmektedir. Uluslararası olan şirketinizin üzerine istediğiniz miktarda gayrimenkul alımı yapabilirsiniz. Bölgeden yatırımlık ev almak için insanların ziyaret ettiği yerleri tercih etmelisiniz. Ziyaretçinin çok olduğu bölgelerden gayrimenkul ev almanız durumunda 2 sene içerisinde evinizin ederini satın aldığınız fiyatın üstüne çıkarabilirsiniz.



Kıbrıs'ın Hangi Bölgelerinden Yatırımlık Ev Alınmalı?

Kıbrıs'ın yaşam standartlarının üst noktada olmasından dolayı insanlar bu ülkeden yatırım amaçlı ev satın almayı düşünüyor. Ayrıca ülke fiyatlar konusunda da bütçe dostudur. Ev almanın avantajları çok olan bu ülkeye yatırım yapmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı şeyler vardır.

Bunlardan bir tanesi de gayrimenkul almak için tercih edeceğiniz bölgelerdir. En popüler bölgeler konusunda araştırmalar yapmadan önce kesinlikle ülkeden gayrimenkul satın almayın. Aksi taktirde yatırım amacıyla almış olduğunuz evden kar elde etmeniz mümkün olmayacaktır.

Kıbrıs'ın yatırımlık ev alınacak bölgeleri şunlardır:

  • Lefkoşa

  • Girne

  • Mağusa

  • Güzelyurt

  • İskele

Kıbrıs'tan Yatırım Amaçlı Ev Almanın Faydaları Nelerdir?

Kıbrıs kendi içinde sahip olduğu birbirinden ilgi çekici evleri sayesinde yatırımcılar için cazip bir noktada bulunmaktadır. Ayrıca Kıbrıs ülkesi yatırımlık ev almak için tercih edilen en mantıklı yerlerden bir tanesidir. Ülke içerisinde yaşam alanlarının artmasıyla beraber arz ve talep artışı yaşanmaya başlamıştır.

Artışların olmasıyla beraber ülkedeki gayrimenkul inşaatlarda çoğalmıştır. Gayrimenkul inşaatlarında genellikle müstakil evler, daireler, dubleksler ve villalar yapılıyor. İnşa edilen bu evleri satın alarak lüks ve konforlu bir yaşam sürdürebilirsiniz. Ülkede akşam saatlerinde dışarı çıktığınızda rahat rahat gezip tozabilirsiniz. Kıbrıs suç oranı düşük bir ülkedir.

Buda yabancı vatandaşların ülkeyi ziyaret edip yaşamalarına neden oluyor. İnsanların Kıbrıs ülkesinden ev satın almak istemelerinin bir diğer sebebi de trafik kalabalığının olmamasıdır. Farklı ülke vatandaşları Kıbrıs'tan trafik kargaşasından uzaklaşmak için yatırımlık ev satın alır. Sizde rahat bir yaşam sürmek istiyorsanız Kıbrıs'tan yatırımlık ev satın alarak hayatınızı burada geçirebilirsiniz.

29 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı

Eşsiz güzellikte doğası, iklim şartlarının elverişli olması, bulunduğu konum nedeniyle cazibe merkezi haline gelen Kıbrıs, Kıbrıs yatırım

Neden Amerika’dan Ev Almak Değil de Biz?

Ev alma fikirleri düşünürken, finansal etkenler, yasal süreçler, bir ülkenin vergi sisteminden diğer pek çok kanun işleyişini iyi bilmek...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page