top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Emlak Sertifikası Nasıl Alabilirim?


Emlak Sertifikası Nasıl Alabilirim
Emlak Sertifikası Nasıl Alabilirim? ( Yasal Sertifikanın yanında kendi kişisel gelişiminize göre de bir sürü sertifika mevcut )

Ülkemizde geçmiş yıllarda düşük gelirli bireylerin arsa veya konut ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla alınan konut belgesi ve arsa belgesi kaldırılmıştır. Günümüzde bu tür yatırımların sermaye piyasaları yoluyla yapılması politikası benimsenmiş ve gayrimenkullerin likiditesini sağlamak için SPK tarafından düzenlenmektedir. Bu belge girişimcilerin gayrimenkul projelerini finanse etmeleri ve gayrimenkul yatırımcıları edinmeleri veya gayrimenkul yatırımları yapmaları için bir alternatif sunmaktadır.

Bu sertifika, bir emlak projesinin bağımsız bölümlerini veya projenin belirli bir alan birimini temsil eden ihraç edilen sermaye piyasası aracıdır ve Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Ofis açan herkes tarafından alınması zorunlu bir belgedir. (Size gelecekte yararlı olacağınızı düşündüğümüz emlak bilgilerimize sitemizin geri kalanında ulaşabilirsiniz...)

Emlak Sertifikası Nasıl Alınır?

Bu belgenin alınabilmesi için başvuru yapanların gerekli nitelikleri taşıması şartı mevcuttur. Bu şartlardan biri, başvuru öncesinde emlak mesleki yeterlilik belgesinin MYK kurumu tarafından yetkilendirilen SC Belgelendirme kuruluşlarına online olarak başvurarak alınması gerektiğidir. SC belgelendirme kuruluşlarının internet sayfalarından online başvuru formu doldurularak ödeme işlemlerinin tamamlanması gereklidir.

Sonrasında, kimlik ön ve arka yüzü taratılarak, SC firmasının e-posta adresine gönderilerek başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. Başvuru sonrasında yetkili personel iletişime geçerek sınav için gerekli olan bilgileri aktarmaktadır. Emlak belgesi edinildikten sonra emlak ofisi olan kişilerin bu yetki belgelerini, görülebilecek bir alana asmaları gerekmektedir. İlan ve sözleşmelerde yetki belgesi numarası kullanma şartı aranmaktadır ve bu numara yedi rakamdan oluşmakta, e-belge resmi adresinden doğrulanabilmekte ve Ticaret il müdürlükleri tarafından verilmektedir.

Emlak Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınav Bilgileri Teorik ve uygulama olmak üzere iki aşamada sınav yapılmaktadır. Teorik sınav 4 seçenekli test sorularından, uygulama sınavı ise mesleki bilgilere yönelik uygulamalardan oluşmaktadır. Danışmanı seviye 4 ve sorumlu danışman seviye 5 olmak üzere iki farklı meslek dalında sınava girilebilmektedir. Emlakçılık yapılabilmesi için gerekli olan bir takım şartlar vardır. Bunlar; 1- Gelir/kurumlar vergi mükellefi olunması gereklidir. 2- Esnaf ve sanatkarlar odası kaydı yapılmış olması gerekmektedir,

3- "Taşınmaz ticareti" ile ilgili alanlarından faaliyette bulunması gerekmektedir.

4 - Seviye 5 belgesine sahip olması gerekmektedir.

5- Ofislerinin net alanı en az 30 m2 olması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için...



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page