top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Uçakları Ucuz Mudur?


Kıbrıs Uçakları Ucuz mudur?
Kıbrıs Uçakları Ucuz mudur?

Kıbrıs'a yolculuk yapmak isteyen kişilerin aklı ise Kıbrıs uçakları ucuz mudur? Sorusunda kaldı. Bu nedenlerden dolayı ülkemiz şartlarıyla kıyaslandığında yaşamın daha pahalı olması ve Kıbrıs'a ülkemizden yolculuk yapmak isteyen kişiler için daha maliyetli olması söz konusu oldu. Önce pahalılıkla ilgili konuştuktan sonra sizlere nasıl ucuz alabilirsiniz ondan bahsedeceğiz.

KKTC'nin uçuşlarının pahalı olmasının temel nedenlerinden bazıları şunlardır;

  • Para biriminin farklı olması,

  • Dünya genelinde meydana gelen pandemiden dolayı taleplerin azalması,

  • Özel uçuşlara izin verilmemesi gibi durumlardır.

Aynı zamanda Kıbrıs'a gitmek isteyen kişiler sadece İstanbul Hava Limanı'ndan ve Sabiha Gökçen Hava Limanından uçuş almasından dolayı fiyatlar normal standartlara göre pahalıdır. Kıbrıs'a giderken pasaport kullanmak yeterlidir, vize talebi söz konusu değildir. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, ülkemizdeki Akdeniz adasının kuzeyinde yer alan bir devlettir.

Ucuz Kıbrıs Uçaklarına Nasıl Ulaşabilirim?

Öncelikle sizlere tavsiyemiz Kıbrıs uçak bileti alırken Pegasus firmasının uçaklarına binmenizdir. Ve bunu yaparken asla bir aracı firmadan almamanızdır. Gerek reel acenteler gerekse online acenteler araya komisyonlar sokmaktadır. İlk yapmanız gereken şey flypgs mobil uygulamasını indirerek kendinize Pegasus Müşteri Hesabı açmanızdır. Daha sonra ayarlardan para biriminizi Türk Lirasına çevirmenizdir. Eğer para biriminiz Euro ya da Dolar olarak kalırsa ozaman daha fazla ödeme yapabilirsiniz. Eğer İstanbul'dan binecekseniz muhakkak Sabiha Gökçen Havalimanını tercih edin. Sabiha Gökçenin diğer havalimanı olan İstanbul Havalimanına göre artılarından bahsedeceksek; 1-) İstanbulun heryerinden ulaşım kolaylığı ( metro yeni açıldı ) 2-) Havalimanı içerisindeki sosyal ücretlerin daha uygun olması 3-) Havalimanının İstanbul Havalimanına göre daha küçük olmasından kaynaklı az yoruculuk ve içeride hızlı ulaşım imkanı 4-) En önemlisi olarak da İstanbul Havalimanına göre uçak biletlerinin daha ucuz olması sıralanabilir. Havalimanınızı seçtiniz ve bundan sonra yapmanız gereken tek şey Kıbrıs Ercan Havalimanı istikametinde gidiş-dönüş uçak biletiniz için tarih girmek. Girerken muhakkak esnek tarihler seçme tuşuna basmanız önemlidir. Bastıktan sonra Pegasus uygulaması sizlere hangi tarihte saat kaçta ucuza bilet var onu gösterecektir. Yıldızlı biletlerin diğer uçuşlara göre çok daha ucuz olduğunu görecek ve onları almak isteyeceksiniz.

Ucuz Kıbrıs Uçağı Aldık Havalimanına Gittik. Havalimanında Neler Olmaktadır?

Havalimanları, birçok kişinin farklı şehir ve ülkelere gidişleri esnasında uçak tercih etmelerinden dolayı sıklıkla bulunduğu noktalardan birisidir. Bundan dolayı kalabalık ortamlardır.

Birçok kişinin aynı anda bulunmasından dolayı belirli güvenlik önlemleri alınmakta ve belirli kontroller yapılmaktadır. Bir uçuş yapmak amacıyla havalimanına giden kişiler öncelikle güvenlik önlemlerinden geçer.

Daha sonrasında biniş kapılarının önüne giderek kimlik ve diğer kontrollerini yaptırırlar. Görevli kişiler tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra yönlendirmeler doğrultusunda uçuş yapılacak uçuşa binilebilir.

Kıbrıs Pasaport Kontrolü
Kıbrıs Pasaport Kontrolü

Kıbrıs Uçağı İçin Pasaport Kontrolü

Ülke dışına yapılacak olan tüm uçuşlarda, kişilerde pasaport bulunması zorunludur. Pasaport kontrolleri ülkeden çıkış yapan kişilerin gittikleri ülkede yapılacak kontroller sırasında eksik belgeler olmaması için yapılır.

Pasaport defterinin içerisinde talep ediliyorsa giriş vizesi, otel rezervasyonuna ilişkin belge, dönüş bileti, aşı kartı, banka hesap dökümünü gösterir belge ve bazı ülkelerden istenen ülkeye giriş formu vardır.

Kıbrıs Uçağı Yolunda Dutyfree

Dutyfree bir alışveriş şeklidir. Uluslararası ziyaretler esnasında havalimanları veya liman gibi yerlerde bulunan alışveriş merkezleridir. Genel olarak vergi muaflı alışveriş yapılan noktalardır. Vergi kapsamında olmamasından dolayı alınan ürünlerin fiyatları daha uygundur.


Kıbrısa Giderken Duty Free
Kıbrısa Giderken Duty Free


Kıbrıs Dutyfree Sigaraları

Ülkemizde sigaradan kesilen vergi miktarları yüksektir. Bundan dolayı dutyfree alışveriş merkezlerinden vergisiz olan yapılan alışverişler esnasında en sık alınan ürünlerden birisi sigaralardır.

Ancak Dutyfree alışveriş merkezleri sadece perakende hizmet verdiğinden dolayı toptan ürün satışı yasaktır. Dutyfree merkezlerinden yapılan alışverişleriniz sırasında bir kişi sadece 3 karton sigara satın alabilirler.


Kıbrıs Ucuz Uçak
Kıbrıs Uçakları Ucuz mudur?

Kıbrıs Dutyfree İçkileri Dutyfree Çikolataları

Dutyfree mağazalarından en sık alınan ürünler sigara ve alkoller olarak bilinir. Sigaralarda kişi başı alım 3 kartondan fazla olamaz. Bu sınırlama içkiler içinde geçerlidir. Alınacak olan alkolün çeşidini ve litresine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Bunlarla birlikte tek sınırlama söz konusu sigara veya alkollerde değildir. Benzer sınırlamalar diğer ürünler içinde geçerlidir. Özellikle tüm dünya markalarından ürünler bulunabildiğinden dolayı en sık alınan ürünler arasında çikolatalarda vardır. Çikolata ve şekerleme ürünleri için belirlenen limit 6 kilodur.


Duty Free Çikolataları
Duty Free Çikolataları

Kıbrıs'a Giderken Havalimanı Yemek Fiyatları Nasıldır?

Havalimanlarında neredeyse her türlü ürünün pahalı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Özellikle yeme ve içme ürünlerindeki pahalılık oldukça uçuk miktarlara dayanır. Genel olarak en sık tercih edilen yemekler arasında olan pizza büyük boy, orta boy ve küçük boy olmak üzere 240-550 lira arasında değişir.

En uygun fiyatlı atıştırmalıklar arasında yer alan sandviçin fiyatı yaklaşık olarak 100-120 lira arasında değişiklik gösterir. Yemek yemek istemeyen ve sadece kola veya su gibi meşrubat almak isteyen kişiler ise 30-150 lira arası ödeme yaparlar.

Kıbrıs'ta Marketlerin Ucuzluğu

Kıbrıs genel olarak bakıldığında pahalıdır. Ancak ülkemizle karşılaştırıldığında alkol ve sigara çeşitleri oldukça ucuzdur. Bununla birlikte çanta, ayakkabı ve tekstil ürünleri de ülkemizdeki oranlarına daha uygun olarak karşımıza çıkar. Kıbrıs'ta genel olarak pahalı olan ürünler kozmetik ve parfüm gibi ürünlerdir.

Kıbrıs Bedava Uçak
Kıbrıs Uçakları Ucuz mudur?

Kıbrıs Market

Ülkemizde aktif olarak satış yapan ve zincirleri olan birçok market Kıbrıs'ta da hizmet vermektedir. Örneğin Carrefour ve Migros gibi sık alışveriş yapılan marketlerin birçok toptan şubesi de Kıbrıs'tadır. Fiyat bakımından ise belirli ürünler hariç olmak üzere fiyat ortalamaları benzer skalada ilerler.

Kıbrıs Dutyfree Marketleri

Dutyree markerler vergi muaf marketler olduğundan dolayı daha ucuzdur. Ancak bulunduğu ülkenin para birimi ile alışveriş yapıldığından dolayı vergiden etkilenmese de farklı olan para kurlarından etkilenir. Bu marketlerden belirli miktarlarda sigara, alkol, gıda ürünleri, spor ürünleri, kozmetik ürünler ve aksesuar ürünleri satın alınabilir.


Duty Free Alkol
Duty Free Alkol


Kıbrıs’ta Mı İçki Daha Ucuz Dutyfreede Mi?

Kıbrıs yolculuklarınız esnasında dutyfree marketlerden uygun fiyatlara alışveriş yapmak isteyebilirsiniz. Bu marketlerden en sık alınan ürünler arasında vergiden muaf olan alkol ürünleri yer almaktadır.

Ancak dutyfree marketlerde toptan satış yasak olduğundan dolayı kişi başı satın alınabilecek miktarlar belirlidir. Eğer fazla sayıda ve çeşitte içki almak istiyorsanız adetten kar etmek amacıyla Kıbrıs'tan alışveriş yapmayı tercih edebilirsiniz. Kıbrıs Gezilecek Yerler Yazımızı da Okuyabilir Bilgiler Edinebilirsiniz :)




İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kumar Çeşitleri ve İsimleri

Kumar çeşitleri kolay ve çabuk para kazanmak isteyen birçok bahisçi ve oyuncu için büyük fırsat olarak görülür. Kumar çeşitleri ve isimleri.


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page