top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?


Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?
Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?

Kripto paraların ilki ve en büyük hacimli olan Bitcoin, yatırımcıların her ne kadar gözdesi olsa da riskli bir ürün olmasıyla düşündürebiliyor. Son dönemlerde bitcoin mi? kıbrıs ev mi? Diye araştırma yapan pek çok yatırımcının getiri açısından hangisine yönlenmek istediği hususunda soruları olabilmektedir. Buna bir yanıt aramak için yıllık bir kar oranlarına, bekleme sürelerine ve dünyanın tam olarak beklentilerinin neler olduğunu incelemek gerekiyor.


Kıbrıstan Ev mi Almalıyım Yoksa Bitcoin Yatırımı mı Yapmalıyım?

Bitcoin’in riskli bir ürün olmasına karşı, kar oranları ve getirisi de dönemine göre değişebilmektedir.

Boğa ile ayı sezonları arasındaki bu trend her ne kadar belirli bir zaman dilimine aitmiş gibi gözükse de Amerika’nın finansal ekonomileri kendi elinde toplaması, Bitcoin ve diğer altcoinler üzerinde bir finansal kontrolü sağlamıştır. Özelikle de Amerikan borsaları ile birlikte hareket eden bir pozisyona sokmuştur.

Riske girmek istemeyen ve Kıbrıs'ta ev alarak kısa vade de dahi kar getirisi sağlamak isteyenler için olumlu etkenler daha fazladır. Özelikle de bitcoin’in ciddi düşüşlerinde iki ya da üç yıl toparlanmadığı düşünüldüğünde, Kıbrıs’tan alınan bir evin getirisi bu yıllar içerisinde kendini beş ya da on katlayabilir. Alış maliyetinizin çok üzerinde büyük bir karla, evlerin satış oranı Kıbrıs dahil olmak üzere pek çok ülke de dahi ön plana çıkar.


Kıbrıs’tan Konut Aldıktan Sonra Kar Elde Etmem Bitcoin’e Göre Mümkün mü?

Konutların değeri genelde maliyetlerin artmasıyla birlikte, sürekli olarak gündeme gelen enflasyon ile de orantılıdır. Bu orantı, hem evlerin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermekle birlikte, dünyanın yeni gözdeleri arasına giren KKTC’nin de yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi haline gelmesini sağlamıştır. Aynı zamanda;

  • Öğrencilerin üniversite tercihlerinde Kuzey Kıbrıs’ı tercih etmelerinden ötürü, kira gelirleri her daim kendini tekrarlamaktadır,

  • Yabancı öğrenci ya da aileleri sürekli olarak ülkeyi ziyaret eder ve yıllarca kalarak konaklama ihtiyaçlarını karşılarlar,

  • Konut projeleri artmakla beraber, Kıbrıs’ta yaşamak isteyenlerin sayısı arttığından sürekli olarak bir ev alma ya da arama ihtiyacı söz konusudur,

  • Suç oranları düşük olan adada, aynı zamanda amortisman süreleri konusunda ciddi bir karşılığı bulunur.

Bitcoin’in tam olarak ne zaman yükseliş dönemine gireceği belli olmadığından, genelde pek çok yatırımcının somut ve diledikleri zaman zarar etmeden satabilecekleri yatırım alanlarına kaymaları da burada önemli olmaktadır.


Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?
Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?

Kıbrıs’tan Ev Almak Yerine Bitcoin Satın Alırsam Ne Gibi İhtimallerle Karşılaşırım?

Bitcoin’in boğa sezonları, hangi yıl içerisinde geleceği belli değildir ve bugün aldığınız bir Bitcoin, çok uzun bir süre yatayda kalabilir ya da fiyatı çok düşebilir. Bu düşüş sizin hem paranızın enflasyona karşı erimesine hem de aynı dönemde Kıbrıstan bir gayrimenkul satın aldığınız aldığınızda karı kaçırmanıza neden olabilir.

Satın alacağınız bir ev bütçeniz varken, bunun Bitcoin’de erime ihtimali, küreseldeki baskılar, olumsuz haberler ya da kripto paraya karşı yapılan negatif işlemlerden ötürü bu ihtimali kaybedebilirsiniz. Yine de olasılıklarda çok kazanma şansınızda olabildiği gibi, Bitcoin’in hangi dönemde alındığı ve yükseliş eğrisine ne zaman gireceği önemlidir.


Kıbrıs Konut Fiyatları ve Bitcoin Fiyatları

Kaç adet Bitcoin almak istediğinizle birlikte, Kıbrıs’tan alabileceğiniz bir eve karşılık gelecek miktarlar önemlidir. Eğer Kıbrıs’tan beklentilerinizi karşılayan iyi bir yerden ev almayı düşünüyorsanız, iyi bir tercih yaparak emlak sahibi olabilirsiniz. Önemli olan bütçenize uygun, doğru lokasyon üzerinden emlak sahibi olmanızdır.

Ev fiyatlarının Kuzey Kıbrıs'ta her seneye göre yükseldiğini bilmeniz, yatırım yaptığınız bu tercihte içinizi rahatlatacaktır. Fiyatlar sabit olmadığı ve döviz cinslerine göre değiştiği için tek bir fiyat alternatifi sunmak zordur.

Fakat amortisman karşılıkları Türkiye’den satın alınan bir konuta göre 5 ya da 10 yıl daha erken biter. Bu da yatırımınızda neden Bitcoin yerine Kıbrıs’tan ev almayı düşünmeniz gerektiğini sorgulamanıza kapı açabilir. Burada önemli olan bilinçli bir yatırım için olumlu ve olumsuz alternatifleri değerlendirmek olmalıdır.


Kıbrıs'tan Neden Konut Almalıyız ve Bitcoin’i Tercihi İkinci Planda Bırakmalıyız?

Paranızı katlamayı isterken, konut alma fikri bütçeniz yetiyorsa her zaman aklınızda olan bir seçenek olabilir. Bu sebeple, Kuzey Kıbrıs’ta bu fikri benimsemeyi düşünenler için bazı olumlu ihtimaller ve gerçeklikler vardır. Bunlar;

  • Kuzey Kıbrıs’ın ciddi bir turist akını olan, talep edilen, seyahat edilen ve dil okulları dahil pek çok kişinin ziyaret ettiği bir yer olması,

  • Yabancıların KKTC’de yaşamak istemeleri ve paralarının değerli olması,

  • Türk bir kişinin Kıbrıs'tan ev aldığı zaman oturma iznini 3 aylık bir dönemde alması,

  • Yabancılar için kültürel bir sorun olmaması,

  • Devlet destekli olan emlak finansal yatırımları,

Ve daha fazlası Kıbrıs’tan neden konut alınmalı konusunda önemli bir yer tutar.


Kıbrıstan Konut Almak İstiyorum, Kiraların Genel Durumu Nedir?

Temelde kiralar yıla göre artış eğilimindedir ve bir önceki senelere bakıldığında bu oranlar belli olmaktadır. Alıp satmak ya da kira getirisi ile Türkiye’de daha iyi bir geçim sağlamak için dahi, tamamen Euro ya da diğer para birimleri aracılığı ile kira ile yaşamınızı sürdürme fırsatınız vardır.

Bitcoin bu alanda iyi düşünülmeli ve riskli bir yatırım aracı olduğu da unutulmamalıdır. Bütçeniz ne ise bunu dilediğiniz gibi kullanabilir ister Kıbrıs’tan ev alabilir ya da bu bütçenin bir kısmını da Bitcoin alarak, yatırımlarınızı sepet yapabilirsiniz.


Kıbrıs’tan Konut Satın Alırken Hangi Bölgeyi Seçmem Gerekiyor?

Yabancıların gözdesi olan, reklamları ile ön plana çıkan, casino meraklılarına dahi hitap eden KKTC için yatırımların gayrimenkule yapılmasının oldukça fazla sebebi vardır. Bu yüzden profesyonel bağlamda alınan bir emlak hizmeti ile, nereden ne şekilde bütçeniz ne ise ona göre bir yer alabilirsiniz.


Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?
Bitcoin mi? Kıbrıs Ev mi?

Kuzey Kıbrıs'tan Gayrimenkul Satın Alırken Gerçekten Kazanç Sağlar mıyım?

Stüdyo daireler, rezidanslar ya da villalara kadar konut sahibi olmanızın çeşitli yolları vardır. Her yıl fiyat artışlarının yapılması, paranızla neden Kuzey Kıbrıs bölgesinde değerlendirmeniz gerektiğinin önemini vurgular.

Özellikle;

  • Kiralardan iyi bir gelir elde etmek istiyor ve sterlin bazında dahi kiraya vermeyi istiyorsanız,

  • Satın aldığınız gayrimenkulün amortismanının çok kısa süreli olmasını tercih ediyorsanız,

  • Her zaman alıcı bulabileceğinizi biliyor ve ne zaman istiyorsanız kolaylıkla dairenizi satma konusunda endişeniz olmasın diye düşünüyorsanız

Her bir ihtimal ve durum sizin Kuzey Kıbrıs’tan güzel bir kar sağlamanızı ve Bitcoin’e göre neden ön plana çıktığını anlamanızı sağlar.


Kuzey Kıbrıs'tan Konut Almak Bitcoin’e Göre Riskli Olabilir mi?

Riskli yatırım araçları arasında en başı çeken Bitcoin’in artış göstereceği zamanlar net olarak belli olmamaktadır. Fiyat istikrarsızlığı ve diğer uygulanan politikalar bunun en büyük nedenidir. Tüm ihtimalleri göz önüne almalı ve bir ev sahibi olma şansınız varken bu paranızı zararına satma durumunu da mutlaka düşünmelisiniz.


Kuzey Kıbrıs'tan Bitcoin Aracılığı ile Ev Satın Alınabilir mi?

Ev alım satımları sterlin ya da dolar ile olabildiği gibi TL cinsinden de yapılabilir. Önemli olan yasal çerçeve içerisinde gayrimenkul satın alımlarını yapmak ve gerekirse bilgi için profesyonel bir emlak firmasından danışmanlık almak daha faydalı olacaktır.




33 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page