top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji


Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji
Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji

Reddit, üyelerin çeşitli konularda tartışma başlıklarına katılabileceği bir sosyal medya platformudur ve yatırımcıların ruh hallerini en iyi şekilde anlatan 16 emoji burada belirlenmiştir. Wallstreetbets, üyelerin borsaya yatırım yapmak hakkında konuşabilecekleri sekiz milyon güçlü bir forumdur.

Reddit WallStreetBets ile bu emojiler:

  • Stonk

  • Tendiler

  • Elmas Eller

  • Yol

  • Ay'a

  • Hodl

  • Maymunlar Birlikte Güçlü

  • Yüksek Al Düşük Sat

  • Ayılar

  • Dip satın al

  • Kağıt Eller stokları Seviyoruz şeklindedir.

Yatırımcı Forumu

Bildiğiniz veya bilmediğiniz gibi Reddit'in forumu, her biri belirli bir tartışma konusuna ayrılmış çeşitli alt dizinlere bölünmüştür. WSB ve r/wallstreetbets olarak da bilinen alt dizi Wallstreetbets, borsa yatırımcılarının borsa hakkında konuşabilecekleri bir alandır.

Bununla birlikte, r/wallstreetbets, Wall Street Journal'ın görüş sütunu veya FoxBusiness'taki finans uzmanları arasındaki yuvarlak masa tartışması gibi değildir. Wallstreetbets kendisini "4chan'ın bir Bloomberg terminali bulması gibi" olarak tanımlanır. Bilmeyenler için 4chan, kendi komik ve bazen tartışmalı itibarını kolaylaştıran, genellikle mizahi görüntülerin sitesi olan anonim bir mesaj panosudur.

Ve bir Bloomberg terminaline gelince, ikisini bir araya getirin ve Wallstreetbets'i elde edin; r/wallstreetbets, kendisini borsanın şakacı tartışmalarını kolaylaştıran bir yer olarak tanıtır. Üyelerinin çoğu, riskten hoşlanmayan ve günlük ticareti finansal durumlarını iyileştirmek için bir fırsat olarak görebilen genç perakende yatırımcılar olarak tanımlanır.


Wallstreetbets

Wallstreetbets'teki memler ve tartışma dizileri, çoğu kaldıraçlı oldukça spekülatif opsiyon ticaretine ilham veriyor ve üyelerinin çoğu yirmili veya otuzlu yaşlarının başında olduğundan, ödünç alınan para örneğin öğrenci kredisi olabilir. Wallstreetbets ayrıca küfür ve tartışmalı referanslarla dolu biraz olgunlaşmamış konuları ile tanınır hale gelmiştir. Tendies gibi rekabetçi konular hakkında sohbet eden bir grup genç kullanıcıdan bekleyebileceğiniz gibi şeylerdır. Reddit okul otobüsünün arkası gibi, kendi lingo ve argo terimlerle dolu diyebilirsiniz.


WallStreetBets Ne Zaman Oluşturuldu?

WallStreetBets 31 Ocak 2012'de kurulmuştur. Zaten neredeyse on yıllık olmasına rağmen, r/wallstreetbets olarak bilinen alt dizi, ana akım haber medya kuruluşlarının dikkatini çekmesi 2021'deki GameStop kısa sıkıştırmasına kadar aktif değildi.

Ondan sonra üye sayısı patladı. GME hissesiyle ilgili olay, borsadaki en sıcak alımların kimin en iyi memleri yapabileceğine bağlı olduğu bir yer olsa bile, r/wallstreetbets'in hesaba katılması gereken bir güç olduğunu dünyaya göstermiştir.

Wallstreetbets, son haftalarda ve aylarda, moderatörlerin forumu kapatmak zorunda kaldığı ve yalnızca inceleme sürecinden geçerek yeni üyelerin girmesine izin verdiği bir noktaya kadar üyelik artışı görmüştür. Tabii ki, internette borsa hakkında pek çok başka başlık ve tartışma panosu vardır, ancak çok azı WallstreetBets'in 4Chan karizması ile bir Bloomberg Terminali birleştirmiştir. Reddit içerisinde en çok kullanılan yatırımcı emojileri finans dünyasının ilgisini çeker.


Taş

Buna stonk stok denir. Bu terim, takım elbiseli bir adamın bazı numaraların ve büyük turuncu bir okun önünde durduğu ve tamamı "taşlar" olarak adlandırılan bir gözaltı meminden kaynaklanmıştır. Mem, hisse senetlerini doğru bir şekilde telaffuz edemeyen biri gibi, kötü finansal kararlar vermeye arsız bir göndermedir. Bu nedenle de yatırımcılar arasında taş emojisi sık sık kullanılır.


Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji
Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji

Elmas Eller

"Elmas eller" terimi, oynaklığa ve fiyatının eninde sonunda artacağına olan güvendeki kayıplara rağmen bir hisse senedini veya opsiyonu elde tutmayı ifade eder. Memlerde, ifade bir elmasın emojileri ve ardından eller ile temsil edilir.

Terim aslında risk almayı ifade eder ve bazen, gemi uzun zaman önce terk edilmiş olması gerekirken bile, acı sona kadar inatla bir hisse senedi veya seçeneği elinde tutmanın aptallığıdır. Elmas ellere sahip olmanın iyi ya da kötü olması muhtemelen hisse senedi sembolünün nihai sonucuna bağlı olacaktır. Bu duruma bağlı olarak yatırımcılar arasında elmas emojisi de en çok kullanılanlar arasında yer alır.


Yol

Bir kez yaşıyorsunuz. Bu terim aslında Latince “carpe diem” (günü yakala) ile özetlenen kavramdan geliyor gibi görüngr. Büyük ölçüde Drake ve Lil Wayne'in "The Motto" rap şarkısında kullanılması nedeniyle 2012 civarında popüler olmuştur.

İnternet tabiriyle, YOLO genellikle aynı anda gülünç ve tehlikeli görünen son derece riskli bir seçime esprili bir şekilde atıfta bulunur. Wallstreetbets'te YOLO, bir yatırımcının sermayesinin çoğunu koyduğu bir ticarete başvurabilir. Örneğin, hesabının yüzde 95'ini Dogecoin'e yatırarak bu gerçekleşir. Bu terim yatırımcılar arasında da sıklıkla bilinir ve emoji olarak kullanılır.


Ay'a

Tahmin edebileceğiniz gibi, bu terim, belirli bir hisse senedinin fiyat artışı açısından çılgın bir başarı elde edeceğini ve yatırımcılar için pek çok eğilimle sonuçlanacağını gösterir. Emojilerde bu ifade roketlerle gösterilir. Gamestock ve AMC Theatres, üyelerin aya gitmeyi kutladığı stok örneklerinden yalnızca iki tanesidir.

Bir kayan yazı sembolünü tartışmak için bu ifadeyi kullanan çok sayıda topluluk üyesi görürseniz, bu, dikkat etmek isteyeceğiniz bir şey olabilir. Elbette, bunun reddit dizilerinin ötesinde somut bir başarıya dönüşüp dönüşmediğine dair kesinlikle başka faktörler de vardır.


Maymunlar Birlikte Güçlü

Genellikle bir goril emojisiyle temsil edilen "maymunlar birlikte güçlüdür" ifadesi Maymunlar Cehennemînden gelir. Maymunlar, açığa satış yapanların fiyatının düşmesini bekledikleri belirli bir hisse senedi hakkında iyimser hisseden perakende yatırımcılardır. Yeterince perakende yatırımcı bir araya gelirse, hisse senedi fiyatını yükseltecek ve fiyatın düşmesini isteyen açığa satış yapanların hedefini yenecek kadar güçlü olabilirler.

Maymunlar birlikte güçlü, daha güçlü kurumsal yatırımcıları yenmek için diğer sıradan insanlarla birleşen meşhur küçük adam fikrini özetler. Bu, yakın zamanda 2021'de GameStop ve AMC Theatres ile görülmüştür. Bu terimin piyasa içerisinde geniş bir kitlesi vardır ve yatırımcılar da bunlar arasında yer aldıkları için maymun emojileri kullanılır.


Ayılar

Bir ayı yatırımcısı, belirli bir hisse senedi hakkında düşüş hisseden kişidir. Bunlar, r/wallstreetbets forumunda biraz debbie düşürücüdürler ve çoğu topluluk üyesi aya gitmek için bir sonraki hisse senedini veya kripto para birimini aradığı için şakaların ve hakaretlerin sonu haline gelebilirler. Teğetsel olarak, ayı piyasası ve boğa piyasası ifadeleri, piyasanın yukarı veya aşağı gidip gitmediği ile ilgilidir. Ayılar hedeflerine inerek saldırdığından, bir ayı piyasası hisse senedi fiyatlarının düşmesini önerir.

Boğalar boynuzlarını yukarı doğru hareket ettirerek hedeflerini aştığından, bir boğa piyasası fiyatların arttığını gösterir. Bu görüntü Wallstreetbets'e özgü olmasa da, muhtemelen bir menkul kıymet veya genel olarak piyasa hakkında aşağı yönlü bir bakış açısının birine ayı olma unvanını kazandırabileceği birkaç yerden biridir. Yatırımcılar tarafından kullanılan emojilerden birisidir.


Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji
Yatırımcıların Ruh Hallerini En İyi Şekilde Anlatan 16 Emoji

Kağıt Eller

Kağıt eller, kötü haberin ilk işaretinde hisselerini boşaltan tüccarlara atıfta bulunarak elmas ellerin zıttıdır. Tahmin edebileceğiniz gibi, buradaki çağrışım, korkudan çok hızlı hareket eden bir tüccarın göstergesi olarak biraz olumsuzluk içerir. El emojisi de bu nedenle olumsuz ruh hallerini yansıtmak için kullanılır.

Yatırımcıların olumlu ya da olumsuz kullandıkları tüm emojilerle birlikte borsa oldukça hareketli bir yerdir. Özellikle Kıbrıs GYO piyasası son dönemlerin en hareketli alanlarından birisi olarak bilinir. Bölgede yatırım yapmanın birçok avantajı ile yatırımcılar bu alana yönelmeye başlamışlardır.

27 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page