top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?


Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?
Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kıbrıs Adasına seyahat etmek isteyenlerin merak ettiği Kıbrıs pasaport ne kadar sürede çıkar? Hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağız. Şehirler arası pasaport belgesine ihtiyaç duyulmazken yurt dışı bu belgenin sunulması şartı vardır. Ancak Türkiye'den Kıbrıs' gitmek isteyenler için pasaport istenilmiyor. Seyahat edecek kişilerin kimlik kartları yanlarında olmaları yeterli olur.


Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin ilk olarak pasaport işlemlerine başvurmaları gerekir. Çünkü pasaport başvurusu yapıldıktan sonra hemen ele geçmiyor. Pasaportun beli bir çıkma süresi olduğu için seyahat edeceklerin bunu iyi hesaplamaları gerekir. Yolculuğa başlamadan yaklaşık olarak 1 ay öncesinden pasaport işlemine başlanılması gerekir. Normal olarak pasaportun çıkması 5-7 arasında değişebiliyor.


Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs bir ada ülkesi olduğu için kara yolu ulaşım mümkün olmayıp insanlar deniz ve hava yolunu kullanarak ulaşabiliyor. Türkiye'de Kıbrıs'a deniz yoluyla giden kişiler 2-3 saat içinde adaya ulaşabiliyor. Ancak hava yolunu tercih edenler uçakla yaklaşık olarak 1,5 saat içinde Kıbrıs'ta olur. Uçakla Kıbrıs Ercan Havalimanı'na gelen yolcular buradan kara yoluyla diğer şehirlere ulaşım sağlayabilirler.


Neden Kıbrıs Tercih Edilir?

Kıbrıs birçok yönüyle insanlarını kendisine çekiyor. Turizm, eğlence, tarih ve muhteşem plajlar ile Akdeniz'in önemli cazibesi haline gelmiştir. Doğal güzellikler ve kültürel yapısı insanları kendine hayran bırakıyor. Her yıl buraya görmek isteyen milyonlarca turist akını oluyor. Kişileri adaya çeken Kıbrıs günümüzde sürekli olarak gelişmeye de devam ediyor.


Kıbrıs'ta Yaşamak İçin Önemli Sebepler

Yılın büyük bir bölümü güneşli olarak geçen Kıbrıs tatil severlerin gözde ülkelerinden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. Muhteşem evler ve lezzetli yemekler ülkeye gitmek için yeterli neden olabiliyor. Pasaportu olmayan Türk vatandaşları kimlikleri ile kolay bir şekilde Kıbrıs'ı ziyaret edebilir. Kıbrıs'ta yaşam için önemli nedenler ise şunlardır.

  • İklim şartların elverişli olması,

  • Yaşam Olanakları,

  • Dil Kolaylığı,

  • Kolay ve kariyer sahibi olmak,

  • Ulaşım olanakları,

  • Güvenlik,

Yukarıda hususlar sayesinde insanlar istedikleri zaman Kıbrıs'ta huzurlu bir yaşam sürebilirler. Kalabalıktan ve gürültülü yerden uzaklaşmak isteyenler için Kıbrıs önemli bir seçenek durumunda bulunuyor.


Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?
Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kıbrıs Yaşam Olanakları

Kıbrıs'ta yaşayacak insanların hayatı daha kaliteli yüksek olacağından emin olabilirler. İnsanlar gündelik hayatta dışarıda dolaşırken Avrupa standartlarında bir ülke yaşadıklarının farkına varır. Kıbrıs'ta yer alan yerlilerin sıcakkanlı olması nedeniyle kısa bir süre içinde yaşama adapte olursunuz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet öğrenci ve eğitimli ülke olması nedeniyle eğitim kalitesi de yüksektir. Birçok kişi buradaki okullarda başlayarak yabancı dil eğitimini kısa bir sürede tamamlıyor.


Kıbrıs Ev ve Oturum İzni Almak

Kıbrıs'ta ev ve oturum izni almak diğer Avrupa ülkelerine göre daha kolaydır. Kişileri uğraştıran uzun süreçler Kıbrıs'ta bulunmuyor. İnsanlar Kıbrıs'ta ev alarak fazla uğraşmadan oturum izni almaları söz konusudur. Türkiye'de ikamet eden vatandaşlar farklı işlemler yapmadan Kıbrıs'ta ev alarak rahat bir şekilde oturma izni alabilir. İnsanlar Kıbrıs'ta yer avantajlardan yararlanarak cennet gibi ülkede yaşama fırsatı elde edebilir.


Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?
Kıbrıs Pasaport Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kıbrıs'ta Ev Almak Mantıklı Mı?

Kıbrıs birçok yönüyle olduğu gibi emlak sektörü ile de ön plana çıkıyor. Birçok sektörde ileri seviyede bulunan Kıbrıs'ta yaşamak için bütçenize göre ev bulma şansınız vardır. Genç nüfus fazlalığı da gelişmeye açık olan ülkede insanlar ev, otomobil ve hayallerindeki birçok şeye sahip olabilir.

Burada yer alan ev alanlar kendileri oturacağı gibi kiraya verme durumları bulunuyor. Özellikle ev konusunda yatırım yapmak isteyenler evlerini Sterlin bazda kiraya vererek yüksek kiralara sahip olabilirler.

87 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page