top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıslılar Tavuğa Ne Der?


Kıbrıslılar Tavuğa Ne Der?
Kıbrıslılar Tavuğa Ne Der?

Bazı kelimelerin farklılık gösterdiği ama Türkçe diline de yakınlığı ile bilinen Kıbrıslılar tavuğa ne der? Sorusuna alınacak olan cevap aradaki lehçe farkının ortaya çıkmasına neden olur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ana dil olarak Türkçe dilini seçmiş olmasına rağmen konuşmalar arasında Türkiye’de konuşulan Türkçe dilinden gösterdiği farklılıklar bulunan bir dildir. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilk zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti’nin iç Anadolu bölgesi ve ağırlıklı olarak da Akdeniz bölgesi şehirlerinde aldığı göçlerden dolayı lehçelerinde farklılık görülür. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adasının fethinden sonra göçler daha fazla yoğunluk kazanmıştır. Kıbrıslılar tavuğa ''bulli'' der. Kornaya da boru derler. ''Basarım boruya duyman?'' gibi bir cümle duyarsanız hiç şaşırmayın :)

Kıbrıs’tan Ne Alınabilir?

İnsanlar Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne tatil için gittikleri zaman kendilerine veya sevdiği arkadaş çevresi ile akrabalarına hediye almak isteyebilirler. Bunun için Kıbrıs’ın liman kentlerinde çok uygun fiyatlara çok güzel hediyeler alınabilir. Özellikle liman kentlerinde liman kenarında bulunan mağazalar dünyaca ünlü markaları ülkemizdeki fiyatların çok çok altında bir fiyata satabilirler.


Kıbrıs’ta Yaşamak
Kıbrıs’ta Yaşamak

Kıbrıs’ta Yaşamak

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akdeniz bölgesine ait en büyük üçüncü ada olarak bilinir. Adanın yaşadığı iklim dolayısı ile yılın çok büyük bir çoğunluğunda güneş gördüğü için ılıman bir iklime sahiptir. Ilıman ikliminin yanı Kıbrıs insanının çok sıcakkanlı olması ve kullanılan ana dilin Türkçe olmasından dolayı Türkiye’den giden vatandaşların hiç yabancılık çekmeden yaşaması mümkündür. Ada halkının ana dilinin Türkçe olmasının yanı sıra dünya dili olan İngilizceyi de iyi biliyor olması ülkeye gelen turistlerin anlaşma dertlerini ortadan kaldırarak daha güzel tatil zamanı geçirmelerine oldukça faydalı olmuştur.

Kıbrıs’ın Nüfusu

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Rum işgalinden kurtulduktan sonra 1983 yılında tam bağımsızlığını ilan etti. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin nüfusu 2022 yılı için belirtilen verilere bir milyonun üzerindedir. Ülke nüfusunun az olması özellikle de trafik sorunu konusunda oldukça faydalı bir durum oluşmasına neden oluyor. Ülkede yolculuk sırasında bir yerden farklı bir yere gitmek trafiğin yoğun olduğu zamanlarda dahi kısa zaman içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Akdeniz’in en güzel tatil noktalarından bir tanesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşam standartlarına da çok önem verilir.

Türk Vatandaşları Kıbrıs’tan Ev Alabilir mi?

Kuzey Kıbrıs, Türk Cumhuriyeti olarak anılan bir ülke olsa dahi Kıbrıs vatandaşı olmayan bütün bireyler yabancı statüsünde kabul ediliyor. Kıbrıs vatandaşı olmayan her bireyinde ülkede şahsına ait bir ev alma hakkı bulunur. Türk vatandaşları Kıbrıs’tan ev aldıkları zaman 1 yıl oturma iznini sorun yaşamadan hemen alabilirler. Alınan evin süresi alındığı tarihten itibaren 3 yılı doldurur ise süresiz ikamet hakkı için başvuru yapma şansı bulurlar. Ev alındığı tarihten itibaren her 1 yıllık sürenin doldurulmasında 3 yıl boyunca oturma izni başvurularının yenilenmesi gereklidir.


Türk Vatandaşları Kıbrıs’tan Ev Alabilir mi?
Türk Vatandaşları Kıbrıs’tan Ev Alabilir mi?

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ev Almak Doğru mu?

Ülkemiz ile Kıbrıs’ın birbirlerine çok yakın ülke olması, yaşam standartlarının yüksek seviyelerde olması ve ev fiyatlarının avantajlı olması Kıbrıs’ta ev almak için ülkeye yatırım yapılması için en ideal ülkeler arasına getiriyor. Kıbrıs’ın yerli halkının özellikle de Türklere karşı fazlaca sıcakkanlı olmasından dolayı uyum sağlamayı oldukça kolay hale getiriyor. Sürekli olarak alt yapı yatırımlarının yapılması da ülkenin yatırım için ideal ülkeler arasına girmesine yardımcı oluyor.

Kıbrıs bir tatil ülkesi olmasından, eğlence mekânlarının fazla olmasından dolayı eğlence imkânlarıyla ve doğa güzellikleriyle de ön plana çıkan bir ülke olmasından dolayı ev almak için güzel ortamların oluşmasını sağlıyor. Uyum sağlama konusunda sorun yaşanmamasından dolayı huzurlu ve yüksek yaşam standartlarında olan Kıbrıs hayat kurmak için ilk tercihler arasında yer alabilir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs'tan Kaç Şişe İçki Getirebilirim?

Kıbrıs'tan kaç şişe içki getirebilirim? Sorusu en çok sorulardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Kıbrıs'ta yaşama fırsatını elde edemeyenler


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page