top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıslı Ünlüler Kimdir?


Kıbrıslı Ünlüler Kimdir?
Kıbrıslı Ünlüler Kimdir?

Kıbrıslı olupta Türkiye'de ün kazanan Kıbrıslı ünlüler kimdir? Sorusu herkesin merak konusu. Bu ünlülerin kimler olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız. Merak ettiğiniz sorunun cevabını yanıtlamak üzere Kıbrıslı ünlüleri sizin için listeledik.

Kıbrıslı Babanın Kızı Aslı Enver

1984 yılında doğan Aslı Enver'in babası Kıbrıs Türk'ü annesi ise Türkiyeli olan Enver, Londra'da doğmuştur. "Pamela" onun için kullanılan lakaptır. Çocukluluğunun belli bir kısmını bu şehirde geçirmiştir. 12 yaşına geldiğinde ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşınmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Haliç Üniversitesi'nde bitirmiştir.

Tiyatro Bölümü mezunu olan Aslı Enver, ilk rolünü TRT'deki sit-com'da yaptı. Sanatçı daha sonra Ayna isimli kısa filmde, Kavak Yelleri dizisinde Mine Ergun olarak, Suskunlar dizisinde Ahu olarak rol aldı. İstanbullu Gelin dizisi de başrol olarak oynadı. Daha pek çok dizi ve sinema filminde rollerini başarı ile sürdürmektedir.


Lefkoşalı Ali Düşenkalkar

1961 doğumlu olan sanatçı, Lefkoşa'da doğmuştur. İlk görev aldığı yer İstanbul Şehir Tiyatrosu'dur. Buradaki çalışmalarını günümüzde de sürdürür. Evlidir ve bir çocuğu vardır. 2019 yılında 14.Sadri Alışık Ödülleri'nden Devrim Arabaları rolü ile en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır.

Korkuyorum Anne'deki rolü sayesinde en iyi erkek oyuncu ödülünü iki farklı festivalden almıştır. Bunlardan biri 10.Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali diğeri ise 16. Ankara Film Festivali'dir. Her iki ödülü de 2005 yılında almıştır. Yaklaşık olarak 5000 saat film, dizi-film, çizgi film, radyo tiyatrosu ve belgesel seslendirmesi gerçekleştirmiştir.

On beş yıldan beri Atatürk'ün Söylev'ini saydam görüntü ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına, askeri okullara, yüksek öğrenim okullarına, lise son sınıf öğrencilerine yurt dışında bulunan Türk topluluklarına yönelik olarak gerçekleştirir. Ayrıca diksiyon, fonetik, drama ve konuşma gibi alanlarda dersler vermektedir.


Göçerili Erol Refikoğlu

Erol Refikoğlu Göçeri, Kıbrıs doğumlu bir sanatçıdır. Kendisi 1945 yılında doğmuştur. 1980 yılında kurulan ve faaliyete geçen Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun kurucu kadrosunda yer alır. Tiyatroculuk kariyerine başladığı yıl 1969'dur. Bu tarihten itibaren yüzden fazla tiyatro oyunu oynamıştır. Ayrıca "Gölgeler ve Suretler" isimli filmde rol oynamıştır. Tiyatroculuk ve oyunculuk kariyerinin yanında bir de "Sade Suya Öyküler" isimli kitap yazmıştır. Bu kitap anı türündedir. Yine karikatür çalışmaları vardır. Son olarak radyoda müzi programcılığı yaptığı da bilinir.


Lefkoşalı Osman Alkaş
Lefkoşalı Osman Alkaş

Lefkoşalı Osman Alkaş

Erol Refikoğlu ile birlikte Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun kurucu kadrosunda bulunmuştur. Kıbrıs'ta çokça izlenilen "Torba" isimli programın yapım sürecinde bulunmuştur. Erol Refikoülu ile birlikte "Gölgeler ve Suretler" filminde rol oynamıştır. Türkiye'de bir dönem çok izlenen "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" isimli dizinin sonrasında üç ayrı filmde rol almıştır. Bu filmler "Uzun Hikaye", "Hükümet Kadın 2" ve "Sarmaşık" isimli filmlerdir. Aralarından "Sarmaşık" filmindeki oyunculuğu izleyici tarafından oldukça fazla beğeni almıştır.


İnci Pars

1980 doğumlu olan sanatçının tam adı İnci Melis Pars'tır. İlk oyunculuk deneyimini 17 yaşında gerçekleştirmiştir. Bu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından kurgulanan "Aşk ve Barış" isimli televizyon filmidir. 18 yaşına geldiğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güzeli seçilmiştir. Esasen oyunculukta tanınırlığını "Hayat Bağları" adlı dizideki rolünden sonra elde etmiştir.


Feri Cansel
Feri Cansel

Feri Cansel

1944 yılında Lefkoşa'da doğan sanatçı, İngiltere’de Hair Dressing Scholl'da eğitimini tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra bir süre kuaför olarak çalışmıştır. 1967 senesinde Türkiye'ye taşınmıştır. Başlarda ufak tefek roller alarak oyunculuk sektöründe girmiştir. 1969 senesinde Yılmaz Güney ile birlikte "Bir Çirkin Adam" adlı filmde başrolü paylaşmıştır. Sanatçının gazinolarda şarkıcılık yaptığı bilinir.

94 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page