top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Tanıyan Ülkeler Hangileri



KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ 15 Kasım 1983 tarihinde bağımsızlığını ilan eden (KKTC) Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıyan ülkeler hangileri sorusu ile karşılaşıldığı zaman sadece Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ın bağımsız bir ülke olduğunu tanıyan ilk ve tek ülke olarak söylenebilir. Diğer Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri ile birlikte Birleşmiş Milletler (BM) de Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımıyorlar. KKTC hukuki açıdan Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bağlı bir ülkedir.

18 Kasım 2020 yılı içerisinde kardeş ülke olarak belirtilen Azerbaycan, Pakistan, Bangladeş, Libya ve Gambiya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya hazır olduğunu belirmelerine rağmen daha sonrasında bu konuda bir gelişme yaşanmayarak sadece Türkiye’nin ülke olarak tanıması devam etti.



Türkiye Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs’ı Ne Zaman Tanıdı?

15 Kasım 1983 tarihinde Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclisi belirlenim hakkını temin ederek oy birliği kararı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) Lozan anlaşması ile 1923 yılında tanıma kararı almıştır.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nasıl Ülkedir?

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Akdeniz bölgesinde bulunan en büyük üçüncü ada sıralamasında güzel iklimi, sıcakkanlı halkı, doğa ve kültür güzellikleri ile tanınan turistik bir ülkedir. Yıllık % 70 oranı Türkiye’den olmak üzere 100 ayrı ülkeden gelen öğrenciler için yükseköğrenimi kaliteli hizmet anlayışı içerisinde olan bir ülke yapısına sahiptir. Ülke genel olarak yılın neredeyse üç yüz gününde güneş alan Kıbrıs tatil ve yatırım için en ideal ülkeler arasında olmayı da başarmıştır.

Ada halkının sıcakkanlı olması, konuşulan ana dilin Türkçe olmasından dolayı Kıbrıs’ta yaşamak isteyen insanların uyum sürecini çabuk atlatıyor olmasına büyük katkı sağlar. Ülke genel olarak Türkiye’den pahalı olsa da uygun olduğu birçok konu da bulunmaktadır. Giyim, alkol, sigara ve benzeri birçok üründe liman kentlerinde uygun fiyatlara alışveriş yapılıyor olması ülkenin tercih edilme nedenleri arasında yer alabilir.

Özellikle eğlence mekânlarının güzelliği, tarihi yapısı ve doğa güzellikleri ile yaşam için ideal ülkeler arasına girmesini sağlıyor. Ülke nüfusunun fazla olmamasından dolayı ülke genelinde trafik yoğunluğu yaşanmıyor olması ülkemizde trafikten bunalan insanlar için kaçış noktası olarak da görülebilir.

Kıbrıs Yaşam Standartları

Kıbrıs yaşam standartları birçok Avrupa ülkesinin de üzerinde bulunur. Hava koşulları ve ılıman bir iklime sahip olmasından dolayı yaşam oldukça kolay hale gelmiştir. Yaşamın kolaylığı sayesinde de Kıbrıs eğitim için en ideal ülkeler arasında yer alır. tipik Akdeniz iklim koşullarının yaşandığı Kıbrıs’ta yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar ise ılık ve yağışlı geçer.



Kıbrıs Yatırım İçin Uygun mu?

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sürekli olarak gelişim gösteren ve her geçen zaman içerisinde ülke genelinde turist sayısının artış gösteriyor olmasından dolayı yatırım için ideal ülkeler arasına girmeyi de başarmıştır. Sürekli olarak altyapı yatırımları sayesinde gelişimini devam ettiren ve yatırım için ideal ülke olan Kıbrıs’ta bireylerin yatırım amaçlı ev almaları oldukça kazançlı olacaktır.


Kıbrıs’tan Ev Almak Doğru mu?

Kıbrıs’ta birçok ülkede bir ev fiyatına iki ev alınabiliyor olması emlak piyasasının daha uygun olduğunun göstergesidir. Yatırım amaçlı alınan evlerin kendisini amortisman süresi diğer ülkelere göre daha kısa süre içeriyor olması Kıbrıs’tan ev almak için en büyük nedenler arasında yer alır. Ülkemizde dâhil olmak üzere birçok ülkede yatırım amaçlı alınan evlerin telafi süreci yirmi ya da otuz yıl aralığında değişkenlik gösterirken bu durum Kıbrıs’ta sekiz ya da on iki yıl arasında değişim gösterir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

KKTC Vatandaşlık Kaç Para?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak günümüzde oldukça önemlidir. KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasında geçen birleşme derecesi


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page