top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Yaşam Şartları Nasıl?


Kıbrıs'ta Yaşam Şartları Nasıl?
Kıbrıs'ta Yaşam Şartları Nasıl?

Akdeniz'in önemli adalarında biri olan Kıbrıs'ta yaşam şartları nasıl? hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağız. Akdeniz'de yer alan Kıbrıs 3. büyük ada konumunda bulunuyor. Dünya'da oldukça meşhur olan bu ada Avrupa standartlarında sahip bir yaşam kalitesi sunuyor. Bu hususlardan dolayı Kıbrıs sadece tatil amaçlı değil aynı zamanda yaşamak için uygun ülkeler arasında yer alıyor.

Kıbrıs'ta Yaşamanın Maliyetleri

Kıbrıs'ta yaşamanın maliyetleri uygun olup ortalama maaş 1.500 Euro civarında yer alıyor. Ancak mesleklere göre ücretler değişebiliyor. 3 kişilik bir ailenin en çok giderlerini oluşturan kalemler ise şunlardır.

  • Gıda,

  • Faturalar ve konut kirası,

  • Anaokulu,

  • Benzin,

  • Sigorta,

Yukarıda yer alan kalemlere ait giderler değişiklik gösterebiliyor. Aynı zamanda Kıbrıs birçok tarihi ve doğal güzellikleri için tercih edilen önemli bir merkezdir.

İnsanlar Neden Kıbrıs'a Yerleşir?

Kıbrıs birçok güzellik ve avantajları ile insanları kendisine çeken bir cazibe merkezidir. Kıbrıs'ın doğası, plajları, eğlence merkezleri ve kumarhaneleri ile oldukça ünlüdür.

Ayrıca yaşam şartları, eğitim, ulaşım ve diğer imkanlar oldukça fazladır. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Kıbrıs mimari güzelliği ve emlak sektörü birçok insanı ev sahibi yapmıştır. Kıbrıs'ta yaşamayı düşünenler kısa bir süre içinde ev bulma imkanları bulunuyor. Kıbrıs'ı tercih edenlerin en çok göz önünde bulundurdukları iki husus şunlardır.

  • Huzur bulmak,

  • Her an tatil yapmak,

Kıbrıs muhteşem doğası ve yaşam şartları sayesinde tatil yapmak isteyen milyonlarca kişi, sürekli olarak ağırlıyor.


Kıbrıs Ulaşım ve İnternet Maliyetleri
Kıbrıs Ulaşım ve İnternet Maliyetleri

Kıbrıs Ulaşım ve İnternet Maliyetleri

Türkiye'de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de birçok internet sağlayıcısı bulunuyor. Aylık internet fiyatları yaklaşık olarak 37 Euro civarında bulunuyor. Ulaşım seçenekleri geniş olan Kıbrıs'ta hususi veya toplu taşıma kullanılabilir. Otomobil fiyatları uygun olduğu için araç almak mantıklı olabiliyor. Ülkede akaryakıt fiyatları da uygun olduğu için insanlar yakıt masrafından fazla kaçmıyor.

Kıbrıs Giyim Maliyetleri

Kıbrıs'ta birçok alanda yer alan canlılık giyim sektöründe bulmak mümkündür. Adada yer alan AVM ve butikler sayesinde birçok markanın ürününe kolayca ulaşılabilir. Ortalama kıyafet fiyatları uygun olup her bütçeye göre kılık kıyafet bulunabilir.

Kıbrıs'ta Ev Nasıl Alınır?

Kıbrıs'ta insanlar kolay bir şekilde ve alabilir yada kiralama seçeneğinde bulunabilir. Prosedürleri az olan bu ülkede insanlar uygun fiyat seçeneklerine sahip evleri satın alabilirler. İnsanlar tapu işlemlerini Kıbrıs'ta yaparak güzel manzaralı evlere sahip olabilirler.

Kıbrıs'ta ev alma Anayasa ile garanti altına alınmış bir hak olduğu için sıkıntı yaşanmıyor. Bu doğrultuda ev almak isteyenler ilk olarak tercih edecekleri yeri iyi seçmeleri gerekir. Kıbrıs ev almak isteyen insanlar için birçok seçenek sunuyor. Sahil kesimden kırsal kesimlere kadar birçok alanda ve almanız mümkündür.


Kıbrıs'ta Ev Nasıl Alınır?
Kıbrıs'ta Ev Nasıl Alınır?

Kıbrıs'ta Ev Almanın Önemli Avantajları

Kıbrıs'ta yapılacak yatırımların en kazançlı olanı hiç kuşkusuz emlak sektörü oluyor. Burada alınan evlerde kısa bir içinde kendini amorti etme olanağı da sunuyor. İnsanlar satın aldıkları evlerde yaşayarak her zaman tatil yapmanın keyfini yaşayacağı gibi kiraya vererek yüksek kazançlı bir gelire sahip olabilir.

Kıbrıs'ta Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kıbrıs yılın birçok zaman güzel ve güneşli olduğu için insanlara önemli yaşam fırsatları sunuyor. Adanın havası, doğal güzelliği ve değmemiş kumsallar benzersiz bir hayat sunuyor. Kıbrıs'ta aynı zamanda ev araba almanın kolay olduğu ülkeler arasında yer alıyor. İnsanlar ev alırken en iyi emlakçılardan destek alarak yaşamak istediği yeri iyi seçmeleri gerekir. Kaliteli ve güvenilir emlak firmaları sayesinde en iyi ve en uygun seçeneklere sahip satılık konut veya villa bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page