top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Çalışma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?


Kıbrıs Çalışma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?
Kıbrıs Çalışma İzni Ne Kadar Sürede Çıkar?

Kıbrıs'ta çalışmak istiyorsanız, bir AB üye devletinin vatandaşı değilseniz ve Kıbrıs çalışma izni ne kadar sürede çıkar? Diye merak ediyorsanız çalışma izni almanız gerekir. Kıbrıs, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biridir ve orada yaşamak ve çalışmak birçok fayda sağlar. Uluslararası bir çalışma ortamının ve AB'deki en düşük vergi oranlarından birinin keyfini çıkaracaksınız. Akdeniz adasının yıl boyu süren hoş sıcak iklimi ve kültürel geçmişi sadece ikramiyedir.

Kıbrıs Çalışma İznine Kimler İhtiyaç Duyar?

Kıbrıs, AB'nin, İngiliz Milletler Topluluğu'nun, Euro Bölgesi'nin bir parçasıdır ve Dünya Ticaret Örgütü ve Dünya Bankası üyesidir. Ülke, olumlu bir vergi politikası ve her yıl artan bir GSYİH sunmaktadır. 2004 yılından bu yana AB üyesi olan Kıbrıs, yatırımcılara 500 milyondan fazla AB vatandaşına pazar erişimi sunarak güvenli ve istikrarlı bir ortam sağlıyor.

Buna ek olarak, Kıbrıs gelişmiş bir altyapıya ve zengin bir eğlence seçeneğine sahiptir. Finansal avantajların yanı sıra hoş bir iklim, güzel doğa, antik tarih ve kültür, mükemmel sağlık ve eğitim sistemleri gibi heyecan verici özellikler Kıbrıs'ta ev satın almak için önemli faktörlerdir.

Diğer avantajları ise şunlardır:

  • Gayrimenkul Yatırımı Yaparak Daimî İkamet Edinme

  • Stratejik konum

  • Mükemmel İklim ve Çevre Koşulları

  • Mükemmel Eğitim Sistemi

  • Vergi sistemi

Kıbrıs oturma izni sadece mülk sahibine değil, aynı zamanda yatırımcı ailesine de verilir. Yüzlerce kilometrelik sahil şeridinde uluslararası Mavi Bayrak sertifikasına sahip 49 adet bozulmamış Kıbrıs plajı bulunmaktadır.


Kıbrıs Çalışma İznine Kimler İhtiyaç Duyar?
Kıbrıs Çalışma İznine Kimler İhtiyaç Duyar?

Kimler Kıbrıs Çalışma İzni Alabilir?

Kıbrıs çalışma iznini ancak işvereniniz pozisyonun bir Kıbrıslı veya başka bir AB/EFTA vatandaşı tarafından doldurulamayacağını kanıtlayabilirse alabilirsiniz. Kıbrıs çalışma izni için uygun olan pozisyonlar şunlardır:

  • Yıllık asgari maaşı yaklaşık 41.000 € olan bir İcra Direktörü olarak. Şirketler en fazla beş yabancı yöneticiyi işe alabilir.

  • Orta Yönetim Kadrosu veya müdürler veya orta seviye yöneticiler veya teknik ve büro personeli gibi orta seviye niteliklere sahip başka bir personel. Yıllık maaş 21.000 € ile 40.000 € arasında olmalıdır.

  • Destek Personeli, önceki iki kategoriden birine girmeyen, ancak sadece pozisyon için uygun AB vatandaşı olmadığı takdirde çalışan kategorilerini içerir.

  • Kıbrıs'ta çalışmaya gelen AB üyesi olmayan işçilerin çoğu, Kıbrıs'ta faaliyet gösteren yabancı bir şirkette işveren bulmayı daha kolay buluyor.

Kıbrıs Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Kıbrıs çalışma izni alabilmek için öncelikle bir Kıbrıs şirketi ile iş sözleşmeniz olmalıdır. Sizin adınıza çalışma izni almakla görevli olan işvereninizdir. Kıbrıs çalışma izni alma süreci:

  • Kıbrıs Çalışma Bakanlığı'ndan onay alınması

  • Nüfus ve Göç Dairesine Kıbrıs çalışma izni başvurusu

Kıbrıs Çalışma Bakanlığı'ndan Onay Alınması
Kıbrıs Çalışma Bakanlığı'ndan Onay Alınması

Kıbrıs Çalışma Bakanlığı'ndan Onay Alınması

Kıbrıs'ta bir işveren bulup onlarla bir iş sözleşmesi imzaladıktan sonra, işvereninizin Kıbrıs Çalışma Bakanlığı'ndan onay için başvurması gerekir. Onaylanması halinde, Çalışma Bakanlığı işvereninize, çalışma izninize başvurmak için kullanmaları gereken bir Tavsiye Mektubu verecektir. Çalışma Bakanlığı, işvereninize Tavsiye Mektubu verdikten sonra, Nüfus ve Göç Dairesi'nden Kıbrıs çalışma izniniz için başvuruda bulunmalıdır.

Kıbrıs'ta Çalışmanın Maksimum ve Minimum İzin Süresi

Bir Kıbrıs için işlem süresi, Göçmenlik Departmanı'nın tüm belgelerinizi aldığı andan itibaren 4-6 haftadır. Bununla birlikte, bazı durumlarda altı aya kadar daha uzun sürebilir. Çalışma izni aldıktan sonra, ancak o zaman Kıbrıs çalışma vizesine başvurmalısınız. Kıbrıs çalışma vizesi sadece bir giriş vizesidir. Kıbrıs'a iş ve uzun süreli kalış amacıyla seyahat etmenizi sağlar. Çalışma izniniz yoksa çalışma vizesi alamazsınız.





İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page