top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Şivesi Neden Farklı?


Kıbrıs Şivesi Neden Farklı?
Kıbrıs Şivesi Neden Farklı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ana dil olarak Türkçe konuşuluyor olmasına rağmen Kıbrıs şivesi neden farklı? Sorusunun yanıtı Kıbrıs lehçesinin oluşumunda etki eden faktörlerin baskınlığı yer alır. İlk başta Konya ilimiz ve çevresi daha sonrasında da Akdeniz bölgesine ait Antalya, Mersin ve Alanya illerinden yaşanan göçler etken rol almıştır. Kıbrıs adasının fethinden sonra Kıbrıs’a göç eden Türk nüfusu ile alakalı tarihi belgelerde de belirtilir.

Kıbrıs’ta Yaşam Standartları

Kıbrıs iklim özellikleri genel olarak Akdeniz iklim özelliklerini taşır. Kıbrıs Akdeniz ikliminin ılıman özelliğini taşımasının yanı sıra bozulmayan muhteşem doğa güzellikleri ve adada yaşayan Kıbrıs halkının sıcakkanlılığı sayesinde insanların ideal yaşam alanları haline dönüşebilir.

Büyük şehirlerin kalabalığından ve koşuşturmasından bunalmış insanlar için Kıbrıs’ta sakin yaşam sürülüyor olması insanlar için yeryüzündeki cennet gibi hisler verebilir. Kıbrıs ülkesinde yaşam standartları yüksektir. Günlük hayatın sakin ve ölçülü olması ada halkının acelesi olmaması ve sıcakkanlı olması yaşam standartlarını oldukça etkileyen faktörlerdir.

Kıbrıs’ta Trafik ve Eğlence Mekânları

Kıbrıs ülkesinin nüfus yoğunluğunun az olmasından dolayı trafik sorunu bulunmayan ülkeler arasında yer alır. Ülkenin bir noktasından başka bir noktasına ulaşım oldukça kolay sağlanır. Kıbrıs’ın eğlence mekânları da oldukça fazla popülerdir. Ülkeye gelen turistlerin kullandıkları eğlence mekânlarından genel olarak memnun ayrılırlar. Özellikle sahil ülkesi olmasından dolayı kumsallarda yapılan eğlenceler çok dikkat çekicidir.


Kıbrıs’ta Trafik ve Eğlence Mekânları
Kıbrıs’ta Trafik ve Eğlence Mekânları

Kıbrıs’ta Ev Almak

Akdeniz de bulunan adalar arasında en büyük üçüncü ada özelliğini taşıyan Kıbrıs insanların yatırımları içinde oldukça güzel fırsatlar sunan bir dünya ülkesidir. Ülkenin alt yapı yatırımları sayesinde sürekli olarak gelişim göstermesi de yatırım yapmak için ideal ülkeler arasında olmasını sağlar.

Ev alarak yatırım yapmak isteyen her birey istediği şekilde yatırımını gerçekleştirebilir. Ülke vatandaşı olmayan kişilerin her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da dâhil olmak üzere yabancı statüsünde yer alır. Ülkede yabancı statüsünde bulunan her bir bireyin bir tane ev alma hakkı bulunur. Bir ailede bulunan her birey kendisi için ayrı ayrı ev alabilir.

Birden fazla ev alınmak istendiği zamanda ise ortaya çıkan şartın sağlanması gereklidir. Birden çok ev almak isteyen kişilerin uluslararası şirket sahibi olması ve bu evleri sahip oldukları şirket adına alabilmelerine izin verilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yatırım için ev alınabilecek en ideal ülkeler arasında yer alır.

Her geçen yıl sürekli olarak artış gösteren turist sayısı yatırım için ideal ülkelerden bir tanesi haline getirir Kıbrıs adasını. Yerel halkın Türkçe konuşuyor olmasının dışında İngilizceyi de çok iyi biliyor olması ülkeye gelen turistlerin zorluk yaşamamaları konusunda en etkili faktörler arasındadır.


Kıbrıs’ta Ev Alınır mı?
Kıbrıs’ta Ev Alınır mı?

Kıbrıs’ta Ev Alınır mı?

Kıbrıs’ta yaşayan insanlara iklim koşulları ve coğrafi bölge özelliklerinden kaynaklı geçirilen her günün tatil havasında geçirilmesine olanak sağlayan bir ülkedir. Emlak yatırımları da yatırım yapan kişiler için büyük avantaj sağlar. Ülkede öğrenci nüfusunun ve turist sayısının sürekli olarak yükseliyor olması ve sahip olduğu doğa güzellikleri ile beraber tarihi kültürü ile birçok insanın tercih ettiği ülke sıralamasında ilk sıraya yerleşmesini sağlıyor.

Ev fiyatlarının bütçe dostu olması da ayrı bir tercih sebebidir. Farklı ülkelerde alınabilecek bir ev ücreti ile Kıbrıs’ta iki ev alma imkânı bulunur. Bu özelliği sayesinde yatırım yapmak isteyen kişileri cezbeden Kıbrıs adası yatırım için ideal koşullar sunuyor. Bazı ülkelerde alınan evin telafi süresi 20 ila 30 yıl arasında bulunur. Bu durum ise Kıbrıs’ta 8 ila 12 yıl arasında değişiklik gösterir.

32 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page