top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs'ta Güvenli Bir Şekilde Nasıl Emlak Satın Alınır?


Kuzey Kıbrıs'ta Güvenli Bir Şekilde Nasıl Emlak Satın Alınır?
Kuzey Kıbrıs'ta Güvenli Bir Şekilde Nasıl Emlak Satın Alınır?

Akdeniz’in incisi olarak bilinen Kıbrıs adası, turizmi nedeniyle dünya genelinde yıldız olan tatil destinasyonları içerisinde yer alır ve bölgede bu nedenle yatırım yapmayı düşünenler Kuzey Kıbrıs'ta güvenli bir şekilde nasıl emlak satın alınır? sorusunun yanıtını merak ederler. Kuzey Kıbrıs bölgesinde ev satın almak bakımından mükemmel fırsatlar sunulur.

Adanın şahane bir coğrafyasının bulunması ile büyüleyici güzellikler sunması ve yaşam olanakları açısından da yüksek kalitede standartlar bulunması nedeniyle bölgede yatırım faaliyetleri canlı bir şekilde devam eder. Kuzey Kıbrıs bölgesinde ev almak pek çok ülkeye oranla çok daha kolay ve avantajlı bir şekilde yapılabilir.

Kıbrıs'ta Emlak Alma Süreci

Kıbrıs'ta ev satın alım süreci en basit şekliyle 4 adımda gerçekleştirilir. Bu adımlar;

  • Güvenilir bir emlak firması seçme

  • İstenilen standartlarda ev seçimi yapma

  • Yasal prosedürleri yerine getirme

Tapuyu alma eve taşınma ya da evi kiraya verme şeklinde sıralanabilir. Dünyanın en güvenilir ada hükümetlerinin başında gelen Kuzey Kıbrıs bölgesinde ev almak yalnızca yaşamak için değil yatırım doğrultusunda da oldukça karlı bir işlemdir.

Türkiye yer alan ev fiyatlarına göre daha ekonomik bir şekilde ister merkez bölgesinde ister de denize sıfır olan Kıbrıs satılık ev veya villa seçenekleri ile emlak satın alabilmek mümkün olur.

Güvenilir Emlak Firmasını Bulma

Kıbrıs bölgesinde ev almaya karar veren kişiler yüzlerce farklı reklam ile riskli seçenek arasında kalabilirler. Kafa karıştırıcı bir konumda olan bu riskli durumlardan kaçınmak adına ilk adım olarak evin kimden alınacağına karar verilmesi gerekir. Kıbrıs bölgesinde tapu düzenlemeleri işlemleri biraz karışık olduğu için en doğru hamle güvenilir ve yeni konut projelerinde başarılı olan firmaları tercih etmektir. Bu aşamada kolay bir şekilde ev almak için emlak şirketleri kişilerin yanında olur.

Konut İçin Standartları Belirleme

Kişinin nasıl bir ev istediğine karar vermesi ile en doğru seçeneklere yönelebilmesi mümkün olur. Kıbrıs bölgesinde konut standartları pek çok detayı barındırır. Konutun kaç odalı olacağından başlayarak mimari özelliklerine, konumuna, yaşamsal olanaklarına ve daha pek çok detaya göre kriterler belirlenebilir.

Örnek verilmesi gerekirse konut almak isteyen bir kişi plaja yakın, villa tarzı bir ev istiyorsa buna göre arama kriterlerini düşürebilir. Emlak yatırımı bakımından kişi kısa vadede para kazancınızı sağlamak istiyorsa aldığı evi kiraya verebileceği konutlara bakabilir.

Emlak Alırken Yasal Prosedürleri Yerine Getirme

Kıbrıs bölgesi içerisinde güvenilir bir emlak firması seçildiği zaman yasal prosedürleri yerine getirmek daha kolay olur. Genel olarak kişinin yasal prosedürlerde dikkat etmesi gereken konular;

  • Satın alma sürecinin başlamasından önce satış sözleşmesinin yapılması

  • İç İşleri Bakanlığı’ndan satın alım izni başvuru formunun alınması

  • Kuzey Kıbrıs Vergi Daireleri kurumuna ilgili sözleşmenin tutarında yer alan miktarın %0,5’i kadar pul ücretinin ödenmesi

  • Vergi ve tapu devir harçlarının ödenmesi

  • 21 günlük süre içinde sözleşmenin Tapu Dairesi’ne kaydettirilmesi

  • Satın alma izninin ardından Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılacak iznin beklenmesi

Toplam fiyatın %30’unun peşinat olarak ödenmesi şeklindedir.

Emlak Tapusunu Alma

Tüm yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından kişi tapusunu kolaylıkla alabilir. Güvenilir bir emlak firması bulunduğu takdirde tapuyu almak hem kolay hem de güvenilir bir hale gelir. Kişi aklına takılan soruları bulduğu uzman emlak danışmanlarına sorabilir.

Tapu alındıktan sonra kişi dilerse aldığı evini kiraya verebilir ve yatırım amacı ile kazanç elde edebilir. Kıbrıs bölgesinde 3 çeşit ayrı tapu vardır. Tahsis, Türk ve eşdeğer tapu adı verilen 3 farklı tapu düzenlemesi kişi tarafından yapılabilir. Eşdeğer tapularda Türk bankaları %75 oranlı bir kredi imkanı verir. Yeni konut projelerinden ev satın alma yapılırken tapu riski sorunu yaşanmaz.


Kuzey Kıbrıs'ta Emlak Vergileri Ne Kadardır?

Kuzey Kıbrıs bölgesi ve Türkiye arasında çifte vergilendirme işlemini önleme anlaşması yapılmış ve her iki kısımda da vergi ödenmesi durumu ortadan kaldırılmıştır. Bu sayede Kuzey Kıbrıs bölgesinde emlak elde edilen gelir doğrultusunda Türkiye’de herhangi bir vergi ödeme durumu söz konusu olmaz.

Kıbrıs bölgesinde yıllık olarak belirlenen konut vergisi daire konumunda olan yapılar için 100 TL, müstakil evler için de 200 TL olarak işlem görür. Alınmış olan bir evin kira geliri kapsamında ödenecek olan stopaj bedeli ise %10 olarak belirlenmiştir. Ev satın alırken kişi %3 oranında tapu harcı muafiyeti avantajından yararlanma imkanına sahip olur.



Kıbrıs'ta Emlak Alma Süreci Ne Kadar Zaman Alır?

Türk vatandaşı olan kişiler için konut satın alma kısmında inceleme ve onay süreci olarak işlemler yaklaşık 30-60 gün arası sürer. Bakanlar Kurulu onayı verildikten sonra vergi tahsilatı yapılma aşamasına geçilir.

Emlak firmalarının sunduğu güvenilir emlak danışmanlığı hizmeti ile Kıbrıs bölgesinde ev alma sürecine dair zaman olarak daha az bir süre söz konusu olurken süreç bu aşamada daha kolay bir şekilde işler. Kıbrıs bölgesinde uygun fiyat olanakları ile birlikte hem güvenli hem de avantajlı şekilde ev almak için mümkündür.


Kıbrıs'ta Emlak Almanın Avantajları

Kıbrıs adasında ev sahibi olan Türk vatandaşlar istedikleri zaman dünyanın en bilinen tatil adalarından birinde tatil yapabilme imkanına sahip olurlar. Tatil yapmadıkları zamanlarda ise kendi evlerini kiraya vererek kazanç sağlayabilmeleri mümkün olur. Kuzey Kıbrıs’ta emlak almanın sağladığı avantajlar:

  • Uygun fiyat üzerinden lüks, konforlu, harika konumda ev seçenekleri

  • İklim, kültür ve coğrafya yüksek kalite standartları

  • Emlak yatırımıyla birlikte turizm dinamiklerinden yararlanma imkanı

  • Vergi ve harç indirimleri sayesinde avantajlı ev satın alma imkanlar

  • Deniz ve plaj yakını konumlarda yılın dört mevsimi tatil olanakları

  • Kısa süre içinde kazanç sağlayan kira gelirleri şeklinde sıralanabilir.

Kıbrıs'ta Emlak Almanın En Kolay Yöntemi Nedir?

Kuzey Kıbrıs bölgesinde güvenilir ve sorunsuz bir şekilde uygun fiyatlı ev almak için doğru ve profesyonel emlak firması tercih edilmesi gerekir. Başarılı bir çok konut projelerine imza atmış olan güvenilir firma seçildiği takdirde yasal işlemler ve ödemelerde ya da doğru konut seçimi gibi alanlarda kişinin doğru hareket edilmesi sağlanır.

Kuzey Kıbrıs bölgesinin en çok tanınmış ve güvenilen firması ile kişi istediği konutu uygun fiyat garantisi ve çok daha kolay bir şekilde satın alma süreçleriyle gerçekleştirebilir. Kişinin kendi beklentilerini ve kriterlerini belirleyerek emlak alanında uzman kişilerden kendisine göre konut tercihi yapması için yardım alabilmesi mümkündür.



Kıbrıs'ta Uygun Fiyatlı Emlak Seçenekleri

Kuzey Kıbrıs bölgesinin henüz gelişmekte olan emlak piyasası sayesinde tüm yeni konut projelerinden kişi hayallerindeki gibi bir ev satın alma şansına sahip olur. İster havuzlu villa ya da ister lüks bir daire kişinin aradığı standartlar içerisinde mükemmel konut imkanlarını emlak konut projelerinde bulabilmek mümkün olur.

Oda sayısından yaşamsal olanaklara ve konum ile fiyat aralığı gibi kıstaslara göre arama yapılabilir. Emlak uzmanlarından rehberlik desteği alınarak kişinin kendi kriterlerine göre en iyi konumda olan ve en uygun fiyatlı konut seçeneklerini değerlendirebilmesi mümkün olur. Ulaşım, yaşamsal olanaklar ve çevresel mesafeler gibi birçok konu hakkında detaylı bilgiler proje detaylarından öğrenilebilir.

Kıbrıs bölgesinde yatırım için konut almak isteyen kişiler ise kira bedeli yüksek projelerde yer alan seçeneklere göz atabilirler. Kıbrıs yaşam standartları bakımından oldukça yüksek bir konuma sahip olduğu için insanlar burada yaşam sürdürme ya da yatırım yapma olanaklarını değerlendirirler.

Emlak piyasasının oldukça hareketli olduğu Kıbrıs'ta emlak satın alımlarında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Bu aşamada emlak firmalarından destek almak kişilerin için daha doğru bir davranıştır.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page