top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Ev Alırken Fiyat Nasıl Hesaplanır?


Bir ev buldunuz. Çok şık ve zarif. Peki fiyatı doğru mu ? En önemli soruda Ev Alırken Fiyat Nasıl Hesaplanır? Ne kadar ödeyeceğinizi nasıl belirlersiniz ve bilinmeyen ekstra sürprizlerden kaçınırsınız? İki büyük bilinmeyen genellikle şunlardır:

1) Aylık ödemem ne olacak?

2) Ne kadar peşin ödeyeceğim?

Sizi yolun bir parçası haline getirebilecek çok sayıda çevrimiçi ipotek hesaplayıcısı( emlak eksperi ) olsa da, finansal durumunuzda büyük bir fark yaratabilecek sayılar için tahminleri ve ortalamaları kullanarak genellikle yetersiz kalırlar. Bir emlak satın almanın maliyeti hakkında doğru bir fikir edinmenin ilk adımı biraz araştırma yapmaktır.

Ev Almada Alış Fiyatı Nedir?

Bu işin en kolay kısmı, kabul edilmiş bir teklifiniz varsa, evin ne kadara mal olacağını zaten biliyorsunuzdur. Aklınızda bir ev varsa, liste fiyatını kullanarak sayıyı yükseltmeye başlayabilir ve pazarlıklarda düşeceğini umabilirsiniz. Her hesaplama evin satın alma fiyatına dayanacaktır.

  • Peşinatınızı belirleyin: Genellikle ipotek kredisi verenler %20 peşinat isterler, ancak bazı durumlarda daha az peşin ödeyebilirsiniz. Ne kadar para yatırabileceğinizi belirleyin.

  • Faiz oranlarını araştırın: Faiz oranları şu anda tarihi düşük seviyelerde, bu yüzden alıcı olmak için iyi bir zaman. Ancak, kişisel faiz oranınız ipotek kredisi veren kuruluşa, kredi puanınıza, kredi türüne ve ne kadar yatırdığınıza bağlıdır. Size orada neler olduğu hakkında bir fikir vermek için 2020'de en iyi ipotek kredisi verenlerin bir listesini sunar. Ayrıca faizler düşük olsa da evlerinde şiştiğini unutmayın. Düşük faiz nedenli herkes bankaya koştuğuna göre ve kredi aldığına göre evlerde şişecektir. Bugün 10 ev var diyelim. Ama talep 2 katı ( bankalar önüne gelene düşük faizli kredi verdiği için ) . O zaman ev sahipleri de fiyatları 2 katına çıkarmaz mı ? Hemen kızmayın . Yan komşunuz bunu yapıyor. Siz yapmaz mısınız? Maalesef bu Türkiye de böyle. Lakin iş Kıbrıs'ta çok farklı. Bu nedenle yıllardır ev almak isteyenleri Kıbrıs a yönlendiriyoruz ve hep olumlu dönüşlerle karşı karşıyayız.

  • Size en uygun kredi türünü belirleyin: Birden fazla konut kredisi türü vardır. En yaygın olanı sabit oranlı 10 yıllık kredidir, ancak ayarlanabilir oranlı, VA ve FHA kredileri de vardır. İpotek kredisi verenler için alışveriş yaparken, sundukları kredi türlerini ve her birinin oranlarını sorun.

  • Yıllık emlak vergilerini sorun: Evlere bakarken emlak vergisini düşünmeyen şanslılar var. Ben NC'liyim ve yıllar önce ilk dairemi aldım. Vergilerimin ne olduğunu size söyleyemezdim ama çok fazla bir fark yaratmayacak kadar düşük olduklarını biliyorum. Şimdi İstanbul'da yaşıyorum... Emlak vergilerinin aylık ödemelerinizi ikiye katlayabildiği (Evet, iki katı. Sistem için bir şoktu). Dolayısıyla vergiler bazı yerlerde diğer maddelerden daha önemlidir. Ancak doğru bir aylık ödeme almak istiyorsanız, emlak vergilerini isteyin.

  • Ev sahibi sigortanızı tahmin edin: Vergiler gibi emlak danışmanınıza, evinize ve yaşadığınız yere bağlı olarak küçük bir masraf olabilir. Banka oranı şehir bazında bir ortalama verir. Kütahya da ki ev ile İstanbul da ki evlerin sigortası bir olmaz.

Artık doğru bilgi ve girdiye sahip olduğunuza göre, sayıları çalıştırabilirsiniz.

Ev Alırken Fiyat Nasıl Hesaplanır 2 Altın Kural

1) Aylık Ödemelerinizi Belirleyin Bu, bir çevrimiçi ipotek hesaplayıcısını güvenle kullanabileceğiniz zamandır. Aylık ödemelerinizi hesaplamanıza yardımcı olacak birkaç basit yöntem vardır - sadece emlak vergisi, sigorta ve faiz oranları varsayımlarını değiştirmeyi ve özel girdilerinizi kullanmayı unutmayın.

2) Ne Kadar Peşinat Ödeyeceksiniz? İlk kez ev alacaklar için kapanış maliyetleri hoş olmayan bir sürpriz olabilir. Evet, sadece bu satın alma için muazzam miktarda birikim yapmakla kalmaz, aynı zamanda ücretleri karşılamak için ek bir borç almanız gerekebilir. Kapanış masrafları evinize göre değişir ve başlangıç ​​masraflarını, tapu sigortasını, muayene ücretlerini, yasal hizmetleri, ön ödemeli masrafları ve emaneti kapsar. Örneğin, 300 bin dolara bir ev satın alırsanız, peşinat (%20) için 60 bin dolar ve ayrıca kapanış masrafları için 15 bin dolara kadar borcunuz olabilir.

Bir ev satın almak söz konusu olduğunda maliyetlerinizi nasıl hesaplayacağınızı anlamak çok önemlidir. Yalnızca ne kadar ödeyeceğinizi belirlemenize yardımcı olmakla kalmaz, daha da önemlisi ne kadar ödeyebileceğinizi belirlemenize yardımcı olur. Ev Alırken Fiyat Nasıl Hesaplanır? Makalemizi beğendiyseniz muhakkak diğer makalelerimize de göz atın. Bir sürü bilgi ve kelepir evler için sitemizde dolaşmaya devam edin. Ayrıca Kıbrıs'ın en güzel sahili olan Long Beach ( Yeni İskele ) kısmındaki satış alanımızı görmek için videomuzu izleyebilirsiniz.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs’ta Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Kıbrıs’ ta vatandaşlık nasıl alınır? Sorusu Kıbrıs’ta yaşamak isteyenler içindir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs adasının kuzeyinde...


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page