top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs Kimin Zamanında Verildi?


Kıbrıs Kimin Zamanında Verildi?
Kıbrıs Kimin Zamanında Verildi?

Kıbrıs, Akdeniz'in en güzel adalarından birisi olarak bilinir. Sosyoekonomik yapısı ve vatandaşlarının misafirperverliği ile de dünyanın en gözde tatil mekanlarından birisi olarak akıllarda yer eder. Peki, bu kadar güzel bir ada olan Kıbrıs kimin zamanında verildi? Sorusu adanın tarihini merak edenler arasında oldukça popüler olan bir sorudur.

Kıbrıs, muhteşem plajları, doğası, Türkiye'ye göre daha ucuz olması ve sakin ortamı ile pek çok tatilciyi yaşamak ve tatil yapmak için adeta cezbeder. Konut talebi yüksek olan Kıbrıs kimin zamanında verildi? Türk tarihine bakılacak olursa pek çok tarihsel olayın içinde yer aldığı bilinen Kıbrıs, yatırımcılarında gözde yerleri arasında yer alır.

Tarihte Kıbrıs

1571 tarihinde Venedikliler de bulunan Kıbrıs, alınarak yaklaşık 307 yıl Osmanlı hakimiyeti altında kalır. 1878 yılında hükümranlık hakkının tamamıyla Osmanlı Devleti'nde kalması şartı ile İngiltere'ye devredilir.

Birinci Dünya Savaş'ı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve İngiltere'nin ayrı saflarda yer alması nedeni ile İngiltere, 1914 yılında Kıbrıs Adası'nı tek taraflı olarak ilhak eder. Türkiye daha sonrasında Kıbrıs Ada'sı üzerindeki İngiliz hakimiyetini 1923 Lozan Antlaşması ile tanımıştır.

Kıbrıs Hangi Osmanlı Padişahı Tarafından Kaybedildi?

Kıbrıs, bundan tam olarak 144 yıl önce 1 Temmuz 1878 yılında 2. Abdülhamit tarafından savaşsız ve karşılıksız olarak İngiltere'ye bırakıldı.


Kıbrıs Hangi Osmanlı Padişahı Tarafından Kaybedildi?
Kıbrıs Hangi Osmanlı Padişahı Tarafından Kaybedildi?

Kıbrıs Kimin Elinden Alındı?

Tarihler 1568'i gösterdiğinde imzalanan Edirne Antlaşması ile durma noktasına gelen Osmanlı-Habsburg Savaşları sayesinde Osmanlı'lar nihayet Kıbrıs konusunu gündeme getirmeyi başardı. 2. Selim 1566 yılında tahta çıktığı esnada önceliğini Kıbrıs'ın ele geçirilmesine vermiştir.


Kıbrıs'ın Osmanlılar Tarafından Fethi

27 Haziran 1570 tarihinde büyük bir donanma ile yola çıkan Osmanlı'lar, hiçbir direnişle karşılaşmadan Kıbrıs Adası'nın güney kesimindeki Larnaka'dan karaya çıkar ve Lefkoşa'ya doğru ilerler. Kıbrıs Adası'nda bulunan Venedikliler başta savunmayı düşünse de güçlü Osmanlı donanmasının büyüklüğü sonucunda savunmaktan vazgeçerler.


Kıbrıs'ta Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta ev almak isteyenlerin yapacağı yatırımlar neticesinde elde edeceği avantajlar şöyledir;

  • Doğal güzellikler ve eğlence mekanları ile birlikte çektiği yabancı turist sayısının da fazla olması kiracı bulma konusunda kolaylıklar sağlar.

  • Yunanistan ve Türkiye gibi diğer ülkelere göre ev fiyatları oldukça ucuzdur.

  • Kiraların yüksekliği ile birlikte evin değer biçilen bedeli 10 ila 12 yıl gibi bir süreye yayılarak kira geliri ile amorti edilebilir duruma getirilir.

  • 1+1, 2+1, 3+1 yahut villa gibi evlerden amaca ve isteğe uygun olanlar bütçeye göre seçilebilir.

  • Öğrenci sayısı ve okuyan kesiminde fazla olması sebebi ile kiracı bulma konusunda oldukça avantaja sahiptir.

  • Emlak kiraları döviz bakımından değerlendirildiği için Türkiye'ye kıyasla zaman içerisinde bir gelir kaybı oluşmasına neden olmaz.

  • Kıbrıs'ın eşsiz güzellikleri ve sakin havası için satın alınan konutta yaşamak isteyen kimseler için de idealdir.

Bu avantajlar sayesinde yatırımcıları kendisine çeken Kıbrıs, oldukça fazla ev alınmak istenilen bölgelerden birisi haline gelmektedir.


Kıbrıs'ta Ev Almak Kolay Mı?
Kıbrıs'ta Ev Almak Kolay Mı?

Kıbrıs'ta Ev Almak Kolay Mı?

Kıbrıs, Türkiye üzerinden giriş çıkışı kolaylıkla yapılan bir adadır. Sürekli olarak Kıbrıs'ta oturmak isteyenler için ise bir yıl gibi bir süre oturma izni almak epey kolaydır. Gerektiğinde ise bu süre her yıl yenilenerek oturma süresi uzatılabilmektedir.

Eğer Türkiye'de emekli olmuş kimseler Kıbrıs'ta yaşamak üzere bir ev aldılarsa, oturma iznine gerek duyulmadan evlerinde yaşamlarını sürdürebilirler. Öncelikle satın alınacak konutlar Kıbrıs'a gidilerek yerinde görülmelidir. Daha sonra Kıbrıs'ta çalışma alanları içerisinde bulunan herhangi bir emlakçıdan yardım alınarak gerekli seçenekler değerlendirilir.

29 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page