top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Forbes Dergisi Yatırım İçin Kuzey Kıbrıs’ı İşaret Etti


Forbes Kıbrıs Makalesi
Forbes Kıbrıs Makalesi

Dünyanın en ünlü dergileri arasında yer alan Forbes dergisi iki bin yirmi bir (2021) yılında gerçekleştirdiği yurt dışında yaşa ve yatırım yap adlı anketinin sonuçlarını bir makale yayınlayarak detaylı bir şekilde açıkladı.

Anket sonucunda Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gayrimenkul yatırımı için dünyanın en iyi beş (5) ülkesinin arasından sıyrılarak birinciliği hak etti. Yayınlanan makalede Kıbrıs’tan sonra Brezilya, Meksika, Kolombiya’nın da yatırım için uygun yerler olduğu belirtildi.


Kıbrıstan Ev Alınır mı ?
Kıbrıstan Ev Alınır mı ?

Kuzey Kıbrıs’ta Ev Almak ve Yatırım Avantajları

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti birçok ülke tarafından ülke olarak kabul edilmiyor olsa da Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ı ülke olarak kabul etmiştir. Ülkenin rahat yaşam koşulları sunuyor olması, nüfusun az olmasından dolayı trafik sorununun bulunmuyor olması yaşam ve yatırım için ideal bir ülke haline getiriyor.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ev sahibi olmak düşük bedeller sayesinde gerçekleşmesinin yanı sıra sosyolojik durumunun da etkisinin olmasından dolayı kiraların yüksek olması yatırım olarak ev almak isteyenler için çok doğru bir karar olacaktır.


Akdeniz bölgesinin en ünlü turist bölgelerinden bir tanesi olan Kıbrıs, huzurlu ve keyifli bir tatil yapmak isteyen insanların ilgi odağı haline dönüşmüştür. Yaz mevsiminin kış mevsimine göre daha uzun sürüyor olması da turistler için tercih sebepleri arasında yer alır.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti emlak konusunda gelişmelere paralel bir doğrultu izleyerek ev alarak yatırım yapmak isteyen kişilere uygun fırsatlar sağlıyor. Yatırım amaçlı ev almak isteyen kişi sayısının artması ile birlikte ülke genelinde konut projeleri daha çok görülmeye başlamıştır. Kıbrıs’ta ev almak yabancı statüde olan kişiler için sadece bir ev alma hakkı ile sınırlandırılmıştır. ( Daha fazla yatırım yapmak isteyen dostlarıma yardımcı olabileceğim farklı seçeneklerimiz mevcuttur. )


Kıbrıs mı  ? Türkiye mi ?
Kıbrıs mı ? Türkiye mi ?

Ülke vatandaşı olamayan kişilerin ailelerindeki her bir kişi üzerlerine bir ev alma hakkına sahiptir. Ülke vatandaşı olmayan kişilerin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yatırım amaçlı ev satın almak istemesi uluslararası sermayeli bir şirkete sahip olması sayesinde izin verilen bir yatırım türüdür.

Yatırım İçin Kuzey Kıbrıs'ın Diğer Ülkelerden Ayırılan Özellikleri

Kişiler sahip oldukları şirket üzerine istedikleri kadar ev almak hakkına sahiptirler. Kıbrıs’ta ev almanın avantajları oldukça çoktur. Bu avantajlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tatil kasabaları, zengin tarihi, eğlence mekânlarının çokluğu ve sahip olduğu doğasıyla ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün daha da çoğalmaya devam ediyor. Birçok otel seçeneğinin bulunması, plajlarının güzel ve temiz olması Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni diğer ülkelerden ayıran özelliklerindendir.

  • Ülkede altyapıya yapılan yatırımlar Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilerleyen zamanlarda daha çok değerleneceğinin en büyük ispatıdır.

  • Ülkemize olan mesafesinin yakın olması, yaşam modelinin Avrupa standartlarında olması ve fiyatların gayet güzel seviyelerde olması sebebi ile Kıbrıs yatırım yapmak için en uygun ülke haline geliyor.

  • Ülke de insanların sıcakkanlı olmasından dolayı uyum sağlama konusunda sıkıntı yaşanmıyor olması da Kıbrıs’ı güzel yaşam alanına çevirmekte etken role sahiptir.

  • Ülke de konuşulan ana dil olarak Türkçe belirlenmiş olmasının yanı sıra ülke genelinin İngilizce biliyor olması ülkeye gelen turistlerin anlaşma konusunda sıkıntı yaşamamalarını sağlıyor.

  • Okullarda verilen İngilizce eğitimi sayesinde öğrencilerin Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni seçmesinde yardımcı rol oynuyor.

  • Kıbrıs gelişmekte olan bir ülke olmasından dolayı ve sahilleri ile birlikte yaşam standartlarının yüksek olması, gayrimenkul ülke genelinde sürekli değer kazandığından dolayı ev almaya ve yatırım yapmaya en ideal ülkeler arasında yer alıyor.

Kıbrıs evlerinin bir kısmının otantik olması ülkeye ayrı güzel bir hava katıyor. Otantik Kıbrıs evlerinin kendilerine has bir görüntüsü olması insanların beğenisini kazanmaya devam ediyor.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page