top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?


Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?
Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?

Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı? Borsada hisse senedi satın alan kişiler, borsada işlem yapmayı öğrendikleri takdirde hisse senetlerini en düşük fiyattan satın alarak ve fiyatlar yükselip direnç noktasına geldiğinde hisse senedi satarak para kazanabilirler. Ticaretteki fark, yatırımcılar için gelirdir. Borsada para kazanmak için yatırım araçları olan altın, döviz ve hisse senetlerini, para kazanmanın inceliklerini ve bu işin mantığını öğrenmeniz gerekiyor.


Borsada Nasıl Oynanır?

Borsa oynamanın arkasındaki mantık, boşluktan kar elde etmek için düşükten alıp yüksekten satmaktır. Örneğin: X şirketinin hisselerinin arttığını duydunuz veya düşündünüz. Bir tahmini hisse senedi satın almak için, o hisse senedini belirli bir fiyattan satın alma emri verdiniz. Bu emir, bir alıcı veya aracı kurum aracılığıyla borsaya iletilir ve sizin belirleyeceğiniz fiyat aralığından satın alınır. Ardından, fiyat yükseldiğinde hisse senedini satar ve kar edersiniz.


Borsadan Para Kazanmak İçin Yatırım Araçları Nelerdir?

Borsası geleceğe yatırım yaparak para biriktirmek isteyenlerin dev şirketlere ortak olmalarını ve bu şirketler aracılığıyla kazanç elde etmelerini sağlayan eşsiz bir yatırım aracıdır. Bu yatırım aracı ile düşük riskli hisse senetleri alarak yatağınızdan kolayca para kazanabilirsiniz. Borsada yatırım yapmaya ne kadar erken başlarsanız, gelecek için birikimlerinizi büyütmek için o kadar çabuk önemli bir fırsat yaratabilirsiniz.

Borsada para kazanmak için yapacağınız yatırımlar altın, gümüş gibi kıymetli madenler, forex veya hisse senetleri olabilir. Bir hisse senedi alarak bir yıl sonra aynı hisse senedinin satış fiyatındaki fark kadar kar elde ederek para kazanabilirsiniz.

Borsada para kazanmaya yönelik yatırım araçları şunlardır:

  • Altın, gümüş (kıymetli madenler)

  • Döviz

  • Hisse senedi

Örneğin: Türk Hava Yolları'nın hisseleri son yıllarda 20 TL diyelim, şimdi 6,98 TL, geçmiş yıllarda alınan hisselerin şu anda 6'ya ulaşan yüzde yüz kârı sayesinde para kazanabilirsiniz, 98 TL. Geliriniz ne olursa olsun, erken yatırım yapmaya başladığınız, yatırım yapmaya devam ettiğiniz ve asla satmadığınız sürece hisse senetlerinden kar edebilirsiniz.


Para Kazanmanın Kısa Yolu (Borsaya Yatırım Yapın)

Uyurken bile para kazanmanın kestirme yolu olan borsada para kazanmanın kurallarıyla başlayalım. Borsada para kazanmanın 15 etkili yolunu kullanın. Tüm yöntemleri listeledik.

İşte borsada para kazanmanın 15 güçlü yolu:

  • Çeşitli sosyal platformlarda tahminler yapan fenomenlerden ve sayfalardan hisse senedi ipuçları alın

  • Hisse senedi ticareti yapabilmek için hisse senedi nasıl alınır. Tüm piyasa hakkında bilgi edinin

  • Kendinizi geliştirmek için uygulamaları kullanın

  • En düşük komisyon bankaları için buraya göz atın.

  • İhtiyacınız olan tüm yatırım araçlarını keşfedin.

  • Hisse Senedi Piyasası

  • Hold hakkında bilmeniz gereken tüm teknik ve temel analizleri öğrenin, bu nedenle uzun vadeli bir yatırım fikriniz varsa piyasayı takip etmeye çalışın.

  • Hisselerin anlık büyümesi sayesinde kısa sürede kazanmak şevkinizi artırır.

  • Önce psikolojinizi tanıyın.

  • Hemen yapacağınız piyasa manipülasyonlarına ne dersiniz kendinizi ve psikolojinizi bilmeden yatırım yapma düşüncesinden uzak durun.

  • Portföyünüzü çeşitlendirin, tek bir yere bağlı kalmayın,

  • En önemlisi küçük adımlarla başlamak.

  • Tüm paranızı aniden borsada harcamayın.

  • Küçük alışverişler yaparak trendleri takip eden bir alışveriş sepeti oluşturun.

  • Aylık, haftalık, günlük gazeteler ve internet gibi çeşitli mecralarda yatırım danışmanlığı niteliği taşımayan görüşleri takip ederek piyasadan haberdar olun.

Borsadan kazanmak isteyenler için piyasa bilgisi çok önemlidir. İlk olarak, bu terimler ne anlama geliyor? Konuyu daha iyi anlamanıza yardımcı olacak kısa kısa cevaplarla yatırımcılarımıza yardımcı oluyoruz.


Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?
Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?

Hisse Senedi Nasıl Para Kazandırır?

Başarılı bir iş, sabır ve yıllarca piyasada kalmayı gerektirir. İlk olarak, büyük bir düşüş konusunda paniğe kapılmak ve en küçük düşüşte hisse senetlerini satmak, verebileceğiniz en kötü mali karar olabilir.

Borsada bilinçli olarak hisse satın alan kişiler, borsada işlem yapmanın mantığını bilen kişilerdir. Bunu yapmak için, fiyatlar yükseldiğinde hisseleri satar ve en düşük fiyattan satın alarak bir direnç noktasına ulaşır. Alış ve satış arasındaki bu fark, yatırımcılar için kar yaratır.

Düşüş eğilimleri birçok yatırımcı için korkutucu olabilse de bir kriz sırasında bile pazarın yaklaşık bir yıl büyümeye devam edebileceğini unutmayın. Hisse senedi fiyatlarındaki gelişmeleri her zaman göz önünde bulundurun.


Hisse Senedi Ticareti Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Hisse senedi alım satımından para kazanmak isteyenler hisse senedi hakkında bilgi sahibi olmalıdır. İşletmelerle ilgili öğrenmesi gereken konular da vardır. Örneğin; Kâr payı mı dağıtılacağı yoksa işlem hacminin mi artacağı bilinmelidir.

Sadece temettü almak için bir hisse senedine yatırım yapacaksanız şirketin temettü ödememesi yatırım mantığınıza uymuyor. Bu yüzden boş iş yapıyorsun. Bu nedenle bazı temel konuları öğrenmek için aracı kurumların sunduğu eğitimlerden yararlanmalısınız. Bu eğitimler sayesinde hisse senetlerini en ince ayrıntısına kadar öğrenebilir ve yatırım bilinci oluşturabilirsiniz.


Hisse Senedi İşlemlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hisse senedi alım satımında dikkat edilmesi gereken ilk şeylerden biri sektör ve şirket seçiminde doğru karar vermektir. Hisse senetlerine ilk kez yatırım yaptığınızda karar vermek zordur. Bu yüzden uzmanlardan yardım alabilirsiniz. Veya ekonomistler tarafından hazırlanan hisse senedi raporlarına başvurabilirsiniz.

Şirket ve faaliyet alanı seçimine ek olarak, anlık değişen trendin yönünün doğru belirlenmesine de dikkat edilmelidir. Menkul kıymetlerin finans piyasasında farklı değerleri vardır. Nadir durumlarda aynı yönde gelişebilir.

Bu noktada çoğu yatırımcı sakinliğini koruyor. Fiyatta birkaç adımlık bir düşüş veya artış alım satımı artırır. Bu nedenle fiyatların hareket edeceği durumları öngörebilmek gerekiyor. Çünkü yapılan işlemler sonucunda trendin yönü tersine dönebilmektedir.

Özellikle açık işi olanlar piyasayı kontrol etsin. Bunun nedeni, gelişme durumunun fiyat kuruna olumlu veya olumsuz etkileridir. Etki belirlenebilirse önlem alınabilir veya daha fazla iş satın alınabilir. Bu sayede işlemsel beklentiler mağdur olmadan karşılanabilmektedir.


Hisse Senedi Alım Satımında Başarılı Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Hisse senetleri, yatırımcıya kar elde etme fırsatı sunan varlıklar olmakla birlikte, yanlış uygulanan stratejiler nedeniyle tasarruf kaybına da neden olabilir. Bu nedenle, başarılı olmak için önce bilmeniz gereken temel bilgileri öğrenmelisiniz.

Araştırmanıza devam ederken beklentilerinizi belirlemeli ve ne kadar risk almaya istekli olduğunuza karar vermelisiniz. Çünkü her hisse senedinin getirisi ve riski farklıdır. Risk getiri ile doğru orantılıdır. Getiri ne kadar yüksek olursa, risk de o kadar yüksek olur. Bu nedenle yatırım yaptığınız piyasaların mantığını tam olarak anlamadan büyük riskler almak akıllıca olmaz.

Hisse senetleri hakkında yeterli bilginiz varsa, karlı şirketler belirleyebilirsiniz. Ancak bu konuda biraz deneyim sahibi olmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Tecrübeli olmalısınız çünkü bugün popüler olan bir sektör gelecekte performansını kaybedebilir. Bu nedenle hisse senedi fiyatları düşebilir. Bu nedenle, hisse senedi fiyatlarını etkileyen faktörleri bilmek, etkili bir seçim yapmaya yardımcı olur.


Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?
Hisse Senedi Alıp Satarak Para Kazanılır Mı?

Depolarda Doğru Saat Nasıl Ayarlanır?

Hisse senetleri için doğru zamanı belirlemek için öncelikle vade aralıklarına bakmak gerekir. Bu, fiyat çizelgeleri yorumlanarak kolayca belirlenebilir. Hem artış hem de artış gözlemlenebilir. Böylece hangi noktalarda ve ne zaman önlem alınması gerektiğine karar verilebilir.

Elbette onlar için kendinizi gerçekten geliştirmeniz gerekiyor. Acemi yatırımcılar için bu yorumları yapmak zordur. Başarılı tüccarlar oldukça kolaydır. Çünkü belli bir bilgi ve deneyim kazanmak, beklentiyi artırır. Bu yüzden belirli bir noktaya ulaşana kadar sıkılmadan demo hesaplarıyla çalışmaya devam etmelisiniz.


34 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page