top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Güney Kıbrıs Nereye Bağlı?


Güney Kıbrıs Nereye Bağlı?
Güney Kıbrıs Nereye Bağlı?

Güney Kıbrıs'ta dünya devletleri tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti olarak, Türkiye tarafından ise Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olarak adlandırılan bir siyasi yönetim bulunur. Avrupa Birliğine üye olan bu devletin Kuzeyinde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunur. Güney Kıbrıs nereye bağlı sorusunun cevabı bu şekilde verilebilir.

Kıbrıs Neden Bir Cazibe Merkezidir?

Kıbrıs, Akdeniz'in en büyük ve en güzel adalarından biri olarak dikkat çeker. Muhteşem güzellikteki sahilleri, yeşil doğası, casinoları ve sakin yaşam vaadiyle pek çok insanın kalmak istediği ve yatırım yaptığı yerdir.

Coğrafi konumu nedeniyle pek çok göçmen kuş türünün uğrak yeridir. Caretta carettalar da milyonlarca yıldan bu yana her yıl yumurtlamak için bu adayı ziyaret eder.

Ayrıca burada açılan ve yakın zamanda açılması beklenen üniversiteler de öğrencilerin ve ailelerinin ilgisini çeker.


Kıbrıs Neden Bir Cazibe Merkezidir?
Kıbrıs Neden Bir Cazibe Merkezidir?

Kıbrıs'a Gidenler İçin Konaklama İmkanları

Kıbrıs her yıl çok sayıda turist ağırlayan bir turizm merkezidir. Bu nedenle otel, pansiyon ve benzeri işletmelerin sayısı oldukça yüksektir. Ancak son yıllarda Kıbrıs'ta ev alma hususunda da yoğun bir talep vardır.

Sıklıkla Adaya gelenler gayrimenkul satın alarak ziyaretlerinde kendi evlerinden kalmayı tercih edebilir. Öte yandan kiraların yüksek olması nedeniyle burada gayrimenkul yatırımı yaparak dönemlik kiraya verenlerin sayısı da hızla artış gösterir.

Kıbrıs'ta Ev Almak Mantıklı mı?

Kıbrıs'ın muhteşem doğal güzellikleri, hem sakin hem de eğlence merkezlerine kolay ulaşım imkanı sunan yapısı insanların kalıcı ya da geçici olarak burada yaşama isteğini artırır. Kişinin kendi evinde konforlu bir şekilde yaşamak istemesi halinde de ev satın alımı düşünülür.

Kıbrıs'ta ev almanın mantıklı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Gerekçe olarak sayılabilecek nedenlerden bazıları ise şunlardır:

  • Kıbrıs'ta ev fiyatları Türkiye'ye göre çok daha düşüktür. Türkiye'de satın alınacak bir ev yerine Kıbrıs'ta aynı standartlarda iki hatta daha fazla ev satın alınabilir.

  • Kıbrıs'ta kira fiyatları yüksektir. Satın alınan bir evin amortismanı Türkiye'ye göre çok daha kısa sürede sağlanabilir.

  • Kıbrıs'ta son yıllarda yapılan çok sayıdaki şık ve konforlu konut projelerinden faydalanılabilir.

  • Kiralar dolar ve euro bazında belirlendiği için Türkiye'dekinin aksine kira gelirlerinde değer kaybı yaşanmaz.

  • Adaya geçici ya da sürekli olarak gelen yabancı sayısı çok olduğu için kolaylıkla kiracı bulunabilir.

  • Üniversite çevrelerindeki evlerin sağlayacağı avantajlardan faydalanılabilir.

  • Oturum izni kolayca alınabileceği için satın alınacak evde bizzat kalınabilir.

  • Kıbrıs'ta ev fiyatları gibi motorlu araç fiyatları da ucuzdur. Adada yaşamın kolay ve ucuz olduğu söylenebilir.

Kıbrıs'ta ev almanın başkaca pek çok faydası da vardır. Örneğin doğal ortam, temiz hava, stressiz yaşam gibi faktörler mutlu bir hayat vaat ederken insan ömrünü uzatır.


Kıbrıs'ta Kaç Tane Ev Alınabilir?
Kıbrıs'ta Kaç Tane Ev Alınabilir?

Kıbrıs'ta Kaç Tane Ev Alınabilir?

Kıbrıs'ta ev almak isteyenlerin vatandaşlık hakkına sahip olup olmamasına göre bir ayrım söz konusudur. Kıbrıs vatandaşı olmayan şahıslar sadece bir ev satın alabilir. Ancak aynı aileden kişiler adına başka evler alınmasının önünde bir engel yoktur.

Kıbrıs'ta Yaşamak İçin Ne Yapmalıyım?

Kıbrıs'ta ev satın alarak yaşamak isteyenler için fazla zor olmayan bazı prosedürler vardır. Esasen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizesiz giriş çıkış imkanı vardır. Talep edildiği takdirde bir yıla kadar oturum izni de verilir.

Emekliler için bu bir yıllık süre sınırlaması yoktur.

Bir yıllık sürenin dolmasından sonra yeniden aynı süre ile oturum alınabilir. 5 yıl sonunda vatandaşlık da alınabilir. Emlak satın alanlar için de şartların varlığı halinde vatandaşlık alma imkanı mevcuttur.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page