top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Erenköy Nerede Kıbrıs



Yunanca'da Koççina olarak bilinen Erenköy, Kıbrıs'ta Nerede? hakkında sizlere detaylı bilgiler sunan makaleye göz atabilirsiniz. Kıbrıs adasında bulunan ve küçük bir nüfusu sahip olan Erenköy Kıbrıs'ın Lefke ilçesine bağlı olan bir köydür. Dilirga Yöresi köylerinden bir olan bu y er aynı zamanda birçok diziye ev sahipliği de yapıştır. Erenköy’e tarihi çok eskilere dayanan Kıbrıs Türklerin varoluş sürecinde etkili olmuştur.

Kıbrıs Erenköy'ün Önemi

1958 yılında Yunan ve Rum güçleri Erenköy'e saldırarak Kıbrıs'ın Anavatana açılan penceresini kapatmak istiyorlardı. Burada bulunan insanlar güçlü bir direniş göstererek Ada'nın her kesimine kahramanlık sembolü olmuştur. EOKA'ya karşı verilen mücadeleler Türklerin direniş azmini de güçlendirmiştir.

Kıbrıs'ta Yaşam Nasıldır?

Kıbrıs iklimi ve sahip olduğu yaşam standartları ile gözde ülkeler arasında yerini almıştır. Afa'nı sahip olduğu iklim koşulları dışından kişilerin hayallerini süsleyen bir cennet gibidir. Kıbrıs'ta yaşam rahat, huzurlu ve sade olduğu için tatilcilerin de uğrak noktası halinde bulunuyor. Kıbrıs insan nüfusu az olduğu için trafik sorunu diye bir durum söz konusu olmuyor. Aşırı trafik yoğunluğunda bile insanlar rahat bir şekilde ulaşım sağlayabiliyorlar.

Kıbrıs'ta Ev Alınabilir Mi?

Anavatanda bulunan Türkler kolay bir şekilde ev alabilirler. Ancak diğer yabancılar ise sadece bir tane gayrimenkule sahip olabiliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yasalarına göre ev satın alacaklar için herhangi bir vatandaşlık koşulu de şart koşulmuyor. Bundan dolayı yaz tatillerini doyasıya yaşamak için bulunan yazlıklar önemli bir seçenek oluyor. Ayrıca Kıbrıs'ta ev alan kişiler aynı zamanda 1 yıllık oturma izni de kazanmış olur. Yaşları 65 üstü olanlar için Kıbrıs önemli bir seçenek halinde yer alıyor.



Kıbrıs Ev Fiyatları Yüksek Mi?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin para birimi Türk Lirası olduğu için Türkler için önemli bir avantaj oluyor. Ayrıca Kıbrıs'ta bulunan evlerin fiyatları diğer Akdeniz ülkelerine göre daha uygun oluyor. Ev almak isteyenler %25'ini peşin ödedikten sonra kalanın %75'ni kredi çekerek sahip olabilirler. Kıbrıs'ta ev almak isteyenlerin en çok tercih ettikleri şehirler ise şunlardır.

  • Gazimağusa,

  • Girne,

  • İskele,

  • Lefkoşa,

  • Lefke,

Bu ilçeler gelişen altyapıları, öğrenci ve turistik merkezleri olması nedeniyle de sürekli olarak değerleniyor. Ev fiyatların uygun olması aynı zamanda yatırım amaçlı olarak ev satın alanların sayısı da oldukça fazladır.

Kıbrıs'ta Ev Almanın Yararları

Kıbrıs büyük şehirlerin sıkıntısında kurtulmak isteyenlerin uğrak noktasında bulunuyor. Mega kentlerde yaşanan gürültü ve trafik sorunları Kıbrıs'ta bulunmuyor. İnsanlar günün her saatinde evine yürüyerek gidebileceği bir hayat sunuyor. İnsanları altın gibi plajlardan yürüyerek yavaş yavaş evlerine gidebiliyor.

Ayrıca Kıbrıs'ta yaşam maliyetleri de oldukça uygundur. Turistlere yönelik mağaza açıp kazanç elde eden insanların sayısı oldukça fazladır. Doğayla iç içe yaşamak ve güzel bir yaşama sahip olmak için Kıbrıs ideal bir ülkedir.



Yatırım Amaçlı Ev Almanın Doğru Adresi Kıbrıs

Kıbrıs'ta yatırım amaçlı ev almak isteyenler için bütçeleri oranda ev bulma durumları vardır. Akdeniz'de yer alan ülkelere daha uygun ev fiyatları olan Kıbrıs'ta evlerin kendi amorti etme süreleri de kısa oluyor. Gelişen ekonomik faktörler ve turist potansiyelinin daha çok artması nedeniyle Kıbrıs gayrimenkul satışında cazibe merkezi haline gelmiştir.

Kıbrıs'ta ev alanlar aynı zaman evlerini kiraya verme durumları da bulunuyor. Kiraların Sterlin bazda olması ev sahiplerin daha yüksek kiralara sahip olmasını da sağlamıştır. Kıbrıs'ın en gözde ve popüler yerleşim yerlerinden alınacak evler kişilere yüksek kar ve yatırım sağlıyor.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page