top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs’ta Arabaların Ucuz Olması


Kıbrıs’ta Arabaların Ucuz Olması
Kıbrıs’ta Arabaların Ucuz Olması

Türkiye'de bulunan arabaların fiyatına göre Kıbrıs’ta arabaların ucuz olması ile ilgili bazı faktörler bulunuyor. Türkiye'ye göre Kıbrıs'ta bulunan sıfır ve ikinci el araç fiyatları daha uygun oluyor. Kıbrıs'ta araba fiyatların Sterlin bazda olması olmasına göre Türkiye'ye göre ucuz olmasının bazı nedenleri bulunuyor.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Vergilendirmeler,

  • Toplu taşıma hizmetleri,

  • Her türlü markaya ait araçların bulunması,

Yukarıda yer alan sebeplerden dolayı Kıbrıs'ta araba fiyatları daha ucuz oluyor. Ayrıca Kıbrıs araba piyasası sürekli hareketli olması insanların arabalara daha kolay ulaşmasını sağlıyor.

Kıbrıs'ta Motorların Ucuz Olması

Kıbrıs'ta bulunan motorlar da araba fiyatları gibi daha uygun seviyede bulunuyor. Daha üst sınıf motor çeşitleri de daha ucuz oluyor. Özellikle adada yaşayan insanlar tarafından da motor çeşitleri daha çok tercih ediliyor.


Kıbrıs'ta Motorların Ucuz Olması
Kıbrıs'ta Motorların Ucuz Olması

Kıbrıs'tan Alınan Motor Türkiye'ye Getirebilir Mi?

Kıbrıs'ta motor fiyatlarının daha düşü olması insanlara Kıbrıs’tan motor getirme düşüncesi geliyor. Ancak Kıbrıs'tan motor getirmek kolay olmayan bir durumdur. Motor getirmek isteyenlerin bazı şartları ve koşulları yerine getirmeleri gerekir.

Motor severler bireysel olarak Kıbrıs'tan motor ithal etme gibi durumları bulunmuyor. Motor ithal etme yetkisi olanlar Kıbrıs'tan motor getirme durumları bulunuyor. Çünkü yabancı bir plaka olacağı için gerekli koşulların sağlanması gerekir.

Kıbrıs'tan Alınan Motor Türkiye'ye Nasıl Getirilir?

Kıbrıs vatandaşlığı olan kişiler Türkiye'de yaşıyorlarsa Kıbrıs'tan motor getirtme şansları bulunuyor. Türk vatandaşlar sürekli motor kullanım halinde Kıbrıs'tan motor getirme durumları söz konusu olmuyor. Ayrıca turist olarak vize süre boyunca, oturum izni alanlar veya görevli asker Türkiye'ye motor getirme olanakları bulunuyor. Ancak bu iş bazı aşamalar bulunuyor. Motorunu getiren kişiler Türkiye'de diledikleri gibi sürmenin keyfini yaşayabilirler.

Kıbrıs’ta Benzin Fiyatları

Ada ülkesi olan Kıbrıs'ta dünyada bulunan birçok ülkeye göre akaryakıt fiyatları daha uygun oluyor.

Türkiye akaryakıt fiyatlarına göre göre daha ucuz olan Kıbrıs'ta güncel(24/10/2022) akaryakıt fiyatları şöyledir;

  • Kurşunsuz Benzin 95 oktan 20,29 TL,

  • Kurşunsuz Benzin 98 oktan 20,60 TL,

  • Euro Diesel 23,69 TL,

  • Gazyağı 24,16 TL,

Yukarıda yer fiyatlara göre araç sahipleri gideceklerin yakıtını düşünmeden rahat bir şekilde gidebiliyorlar. Ayrıca Kıbrıs'ın birçok noktasında yer alan petrol ofislerin yakın olması fiyatların uygun olması nedeniyle araba yakıtları fazlaca düşünülmüyor. Türkiye'ye göre uygun fiyatlarla satışa çıkarılan Kıbrıs benzin çokça tüketiliyor.

Böylece Kıbrıs'ta yaşayanlar araçların yakıtlarını maddi olarak pek fazla önemsemezler. Ayrıca yakıt tüketimi ile uğraşmak istemeyenler için rent a car seçenekleri bulunuyor. Bu seçenek sayesinde istediğiniz gibi Kıbrıs'ı gezerek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.


Kıbrıs'tan Alınan Araba Türkiye'ye Nasıl Getirilir?
Kıbrıs'tan Alınan Araba Türkiye'ye Nasıl Getirilir?

Kıbrıs'ta İnsanlar Mutlu mu ?

Kıbrıs mevsim boyunca yaz tatili yapılacak ender yerler arasında bulunuyor. Birbirinden güzel plajların ve otellerin olması insanlara eşsiz bir tatil seçeneği sunuyor. Kıbrıs derin tarihinden eğlence mekanlarına kadar gezilecek birçok yeri bulunuyor. Dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında yer alan Kıbrıs insanlara birçok güzel imkanlar sunuyor.

Gencinden yaşlısına kadar birçok kişi Kıbrıs'ta yaşamaktan mutluluk duyuyor. Kıbrıs aynı zamanda eşsiz doğası ile insanları kendine hayran bırakıyor. Limon, portakal ve mandalina ağaçları oldukça ülkede meşhur bir yapısı bulunuyor.

Kıbrıs'ın havası, iklimi ve verimli toprakları ile birçok endemik bitkini ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kıbrıs'ın etrafı yem yeşil ağaçlarla kaplı bir konumda yer aldığı için insanlar temiz havayı hemen fark edebiliyor.

Kıbrıs'ta yaşayan insanlar sonuna kadar doğanın sunduğu avantajlardan yararlanıyor. Kıbrıs hem tatil yapılacak hem de yaşanacak güzel ülkelerden bir tanesidir. Kıbrıs'ta yaşam altın plaj ve masmavi denizle daha güzel hale geliyor.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kumar Çeşitleri ve İsimleri

Kumar çeşitleri kolay ve çabuk para kazanmak isteyen birçok bahisçi ve oyuncu için büyük fırsat olarak görülür. Kumar çeşitleri ve isimleri.


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page