top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrıs'ta Nerede Kalınır?


Kıbrıs Tatil Planları
Kıbrıs Tatil Planları

İnsanlar rüya gibi bir tatil geçirmek veya Kıbrıs'ta yaşamak için Kıbrıs'ta nerede kalınır? Sorusunu sıklıkla sorulabiliyor. Gözde ada ülkelerinden biri olan Kıbrıs tertemiz doğası, altın kumları ve masmavi deniziyle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.

Plajlar, eğlenceler ve restoranlarıyla turistlerin ilgi odağı haline gelen Kıbrıs'ta devamlı yaşamak isteyenler ev alabilirler. Diğer ülkelere göre Kıbrıs'ta tatil olanakları ve fiyatları daha uygun oluyor.

Kıbrıs Tatil Planları

Kıbrıs'ta hakim olan Akdeniz iklimi sayesinde uzun dönem tatil yapılacak ülkeler arasında bulunuyor. Tatil sezonu Kıbrıs'ta daha uzun olduğu için tatilciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Uzun süre tatil planı yapmak isteyenler için Kıbrıs önemli bir seçenek haline gelmiştir. Tatil için Kıbrıs'a gelenler aynı zaman eski tarihleri ait birçok gezilecek yerleri de ziyaret edebilirler. Tatilciler sadece tatil yapmakla kalmayıp Gazimağusa bölgesinde yer alan birçok tarihi yeri gezebilirler. Ayrıca tatilde konaklamak için illaki otellerde konaklamanızda gerekmez. Airbnb ile uygun fiyata lux dairelerde ortalama 500 tl gibi bir miktara kalmanızı tavsiye ederiz. Acentemiz vasıtasıyla emlak bakmak için gelen dostlarımıza havalimanı transfer ve konaklamada ücretsiz olduğunu hatırlatırız.

Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler

Kıbrıs'ın önemli liman kenti olan Gazimağusa gezilecek yerleri ünlü bir şehir konumunda bulunuyor.

Bu bölgede turistlerin gezebilecekleri yerleri şöyle sıralayabiliriz.

  • Namık Kemali Zindanı ve Müzesi,

  • Sinan Paşa Camii,

  • Salamis Harabeleri,

  • İskele Long Beach Bölgesi,

Kıbrıs gezilecek yerler denildiğinde birçok insanın aklına yukarıda yer alan önemli yerler geliyor. Tatilciler Kıbrıs'a gelirken mutlaka bu alanları gezip görmeleri gerekir.


Kıbrıs'tan Ev Alınabilir Mi?
Kıbrıs'tan Ev Alınabilir Mi?

Kıbrıs'tan Ev Alınabilir Mi?

İnsanlar Kıbrıs'tan ev almak için başlıca sebepleri bulunuyor. Kıbrıs'ta emeklilik hayali kurmak, yatırım yapmak, şehirlerin kabalık gürültüsünden uzaklaşmak veya eve yürüme mesafede bulunan plajlardan yararlanmak isteyenler Kıbrıs'ta ev alabilirler.

Kıbrıs aynı zamanda eğitin seviyesinin yüksek olduğu ve İngilizce eğitim almak isteyenler için bir fırsattır. Kıbrıs adasında doğayla iç içe yaşamak isteyenlere birçok avantajlar sunuyor.


Kıbrıs'tan Ev Almak Mantıklı Mı?

Kıbrıs'ta yaşamak veya yatırım yapmak isteyenler bütçelerine göre mutlaka bir ev bulabilirler. Kıbrıs'ta bulunan ev fiyatları diğer ülkelere göre daha uygun seçeneklere sahiptir. İnsanlar Lefkoşa ve Girne bölgesinde turistik merkezleri daha fazla olduğu bu şehirleri tercih edebilirler. Bu şehirlerde yer alan evlerin değerleme oranları da oldukça yüksektir. Evler kısa bir süre içinde kendini amorti edebiliyor. Bundan dolayı bu şehirlerde ev almak daha mantıklı olur.

Kıbrıs Ev Fiyatları

Kıbrıs'ta bulunan evler Türkiye'ye göre daha uygun olup aynı zamanda kısa bir süre içinde amorti etme şansı da bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin para biriminin Türk Lirası olması Türklere avantaj sağlıyor. Ayrıca evi satın alan kişileri evlerini Sterlin bazda kiraya verme durumları da bulunuyor. Böylece ev sahipleri daha yüksek gelirli bir kiraya kavuşabiliyor.

Kıbrıs Yemekleri

Kıbrıs yemekleri denilince çoğu insanın aklına ilk olarak Şeftali Kebabı geliyor. Yemek adını ettin yumuşa kıvamından alıyor. Ayrıca Kıbrıs adası Akdeniz balıkları ile ünlü bir ülkedir. Kıbrıs adaya uğrayanların mutlaka balıkların tadına bakmayı ihmal etmemeleri gerekir. Kıbrıs'ta bulunan otellerin açık büfelerinde yer alan menüler de kişilere kusursuz lezzetler sunuyor.


Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?
Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs'a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs bir ada ülkesi olduğu için ulaşım doğal olarak hava ve deniz yoluyla oluyor. Kıbrıs'a hava yoluyla gitmek isteyenler Lefkoşa'da bulunan Ercan Havalimanını kullanmaları gerekir. Lefkoşa'ya hava yoluyla gelenler buradan diğer şehirlere kara yolu ile ulaşım sağlanır.

Eğer deniz yoluyla Kıbrıs'a gitmek isteyenler Mersin ve Antalya şehirlerinden kalkan yolcu gemileri tercih edebilirler. Kıbrıs'a gidenler hem deniz yolu hem de hava yolunu kullanırken güzel zamanlar geçirebiliyor. Kıbrıs'a gelenler görsel ve tarihi zenginlikleri bir arada yaşayarak mutlu bir şekilde bir tatil geçirebilirler.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page