top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?


Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?
Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?

Çoğu yatırımcı gibi, muhtemelen kısa sürede fiyatı fırlayan ve hayallerinizi gerçekleştirmenize yetecek kadar para kazandıran bir şirketin hisselerini satın almayı hayal etmişsinizdir ve bu durumda da Apple hisse senedi nedir? Nasıl ve nereden alınır sorusu aklınıza gelir. Apple'ın yakın zamanda en iyi hisse senedi toplama hizmetlerinden birinden en iyi satın alma uyarısı almış olma ihtimali vardır veya belki bugün Apple hisselerini satın almayı planlıyorsunuzdur.


Apple Hisse Senetleri

Apple, 12 Aralık 1980'de hisse başına 22,00 dolardan halka açılmıştır. Halka arzdan bu yana toplam beş hisse bölünmesinden sonra (2:1 1987, 2:1 2000, 2:1 2005, 7:1 2014, 4:1 2020), bölünmüş olarak ayarlanmış halka arz hisse fiyatı 0,10 $'dır. Apple Inc., Nasdaq'ta listelenmiştir ve 2539,86 milyarlık bir piyasa değerine sahiptir.

Apple'ın mevcut tüm zamanların en yüksek hissesi 154,98 dolar veya okuma sırasında daha da yüksektir. Stok analiz araçları, en son şirket finansallarını ve teknik analiz parametrelerini kullanarak Apple'ın stoğunu hızlı ve verimli bir şekilde analiz etmenize yardımcı olur. Apple hisse senedi alımının yanı sıra nasıl satılır? sorusu da sık sık sorulur.


Apple Hisse Senedi Nasıl Satın Alınır?

Apple hisse senedi alma adımları şöyledir;

  • Araştırma ile başlayın. Ticaret tarzınıza uyan en iyi araçları kullanarak şirketin temel grafik modellerini analiz edin.

  • Bir aracılık hesabı seçin. Size en uygun platformu bulmak için broker karşılaştırmamızı kullanın.

  • Aracılık hesabını açın ve finanse edin. Talimatları izleyin ve hesabınıza para yatırın.

  • İşlem platformunuzda Apple'ı arayın. Platformunuzda Apple hisse senedi aramak için hisse senedi sembolü AAPL'yi kullanın.

  • Ne kadar hisse alacağınıza karar verin. Tercih ettiğiniz sayıda Apple hissesini satın alın veya favori sipariş tipinizi kullanarak kesirli hisselere yatırım yapın.

  • Portföyü yönetin. Sonuçları takip edin, açık pozisyonları yönetin ve yeni pozisyonlar ekleyin.

Apple Hakkında

Apple Inc.'in (NASDAQ: AAPL) hikayesi bir inovasyon hikayesidir. Apple'ın benzersiz başarısının anahtarı, şimdiye kadar yaptıklarından asla tatmin olmamak, temassız mobil ödeme sistemi, 2020 ve sonrası için mükemmel yenilik olan Apple Pay gibi en son teknolojileri her zaman ileriye taşımaktır. Aşağıdakiler 1976'da Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulmasından bu yana Apple yeniliklerinin kısa ve ayrıntılı bir özetidir:

  • Apple yeniliği, Mac'e dönüşen Apple II bilgisayarıyla başlamıştır

  • 2001-2003 yılları arasında müzik sektörünün tüm yapısını dönüştüren teknoloji olan iPod ve iTunes'un ortaya çıkışı

  • 2007'de ilk iPhone, mobil bilgi işlemin fırlatma rampası

  • 2010'da bir dizi taklitçiyi hızla ortaya çıkaran iPad

  • 2016 yılına gelindiğinde, Apple Pay ve App Store da dahil olmak üzere Apple hizmetleri, iPhone hariç olmak üzere Apple ürünlerini bir gelir kaynağı olarak geride bırakmıştır.

Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?
Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?

Apple Kısa Bilgiler

Apple firması hakkında kısa bilgiler;

  • İcra Kurulu Başkanı: Tim Cook

  • Operasyon Direktörü: Jeff Williams

  • Tasarımdan Sorumlu Başkan: Jonathan Ive

  • Merkez: Cupertino, CA

  • Çalışan Sayısı: Yaklaşık. 150.000

  • Uluslararası Operasyonlar: 26 ülke şeklindedir.

Apple Hisse Stoğu

Apple hissesi en başından beri yatırımcıların ilgisini çekmiştir. Aralık 1980'de NASDAQ borsasına giriş yapmış ve her biri 22 dolardan dört milyondan fazla hisse satmıştır. Apple'ın aldığı 100 milyon dolardan fazla öz sermaye, Ford Motor Company'nin (NYSE: F) halka açılmasından bu yana en büyük halka arz geliri olmuştur. İlk gün ticaretinin sonunda, Apple hisseleri yaklaşık 300 yeni milyoner basmış ve piyasa değeri 1,7 milyar dolar olmuştur.

Apple, o zamandan beri yatırımcılar için güvenilir bir yer olmuştur. Hisse senedi, Jobs'un CEO John Sculley tarafından şirketten alındığı dönemde, 1993-1997 arasındaki tek sürekli düşüş trendini yaşamıştır. Ancak 1997'de Jobs'ın Apple'ın başına geçmesiyle hisseler yukarıya dönmüş ve Apple'ın yükseliş trendinin eğimi daha da dikleşmiştir. Eylül 2021 itibariyle, Apple'ın hisse senedi fiyatı 150 doların hemen üzerindeki tüm zamanların en yüksek seviyesine yakın 148 dolardır.


Apple İçin Temel Stok Metrikleri

Apple, sektör ortalamasının yaklaşık sekiz tık üzerinde, 2009'dan bu yana %38-40 civarında nispeten istikrarlı bir brüt kar marjı korumuştur. Bu da pazardaki güçlü fiyatlandırma gücünün kanıtıdır. Brüt kar marjı adı verilen bu metrik ile yatırımcıların firma hakkında bilgi sahibi olabilmesi mümkündür.


Apple Hisse Senetlerinde Bölge Başına Kar Marjı

Bölge başına kar marjı Apple stoğunu değerlendirmek için giderek daha önemli bir ölçüt haline gelmiştir. Birincisi, Apple'ın öngörülen sürekli büyümesinin çoğu, mobil uygulama gelirlerinin 2016'dan bu yana 15 milyar dolardan 50 milyar dolara yükseldiği ve Çin başta olmak üzere denizaşırı pazarlarda kendisine yer edindiği etkendir. İkinci olarak Apple hizmetleri, Apple'ın karlılığının giderek daha büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.

Goldman Sachsanalyst, Simona Jankowski, Apple hizmetlerinin Apple'ın gelir pastasının giderek daha büyük bir parçası haline gelmesi nedeniyle bunun izlenmesi gereken önemli bir ölçüm olduğuna inanılır. Apple, her iPhone sahibinin giderek daha fazla Apple hizmetini kullanmasını veya bunlara abone olmasını ister. Jankowski, Apple'ın kullanıcı başına mevcut ortalama aylık gelirini 42$ ila 150$+ arasında potansiyel olarak üç katına çıkarabileceğini tahmin eder.


Apple Stok Araştırması ve Analizi

Şirketin mali durumu hakkında ne biliyorsunuz? En son analist derecelendirmesi nedir? EPS son zamanlarda nasıl gelişti ve şirketlerin görünümü nedir? En son SEC başvuruları nelerdi ve Apple'ın tipik mevsimsellik profili nedir? Bunlar, Apple hisselerini satın almakla ilgilenen yatırımcılar için en yaygın sorulardan bazılarıyken, günlük yatırımcılar aşağıdaki gibi farklı soruları yanıtlamakla ilgilenirler.

Bugün Apple'ın piyasa öncesi ticaretinde yüksek bir göreceli hacim var mı? Açılışta stok farkı olacak mı? Hisse senedi fiyatı 5 günlük ortalamaya göre ilk 15 dakikada ne kadar oynaktı? Analizlerini ve durum tespit sürecini daha kolay ve verimli hale getirmek için her tür yatırımcının ihtiyaçlarına uygun araçlar bulunur.


Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?
Apple Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Satılır?

Apple Stok Atıştırması ve Analizinde Kullanılan Araçlar

Her yatırımcının ve tüccarın bilmesi gereken en iyi araçlar şöyledir;

  • Stock Rover: StockRover, yatırımcılar için en iyi yatırım araştırma ve stok analiz aracıdır. Hisse senedi tarayıcıları, uyarılar, karşılaştırmalar, araştırma raporları ve grafik oluşturma yeteneklerine sahip gelişmiş bir web platformudur. StockRover 14 günlük ücretsiz deneme, tüm özelliklere tam erişimin ve başlamanın en iyi yolunun kilidini açar.

  • Benzinga Pro: Benzinga Pro, borsa araştırması, piyasa taramaları, opsiyon etkinliği izleme ve eğitim için en iyi hepsi bir arada araçtır. Benzinga Pro 14 günlük ücretsiz deneme, tüm işlevlere erişim sağlar.

  • Ticaret Fikirleri: Gerçek zamanlı piyasa taraması, geriye dönük test özellikleri ve otomatik ticaret yetenekleri ile günlük tüccarlar için en iyi hisse senedi tarayıcısıdır. Ticaret Fikirleri yeni aboneler için bir indirim sunar.

Apple hisselerini satın almak herkes için kolayca mümkündür. Bir aracı kurum hesabındaki bir satın alma emri, yatırımcıların Apple hisse senedi satın almalarını sağlar. Daha fazla zaman alan yön, Apple hisselerini satın almadan önce yapılan analizdir. Bu kararı kendi başınıza veya yatırım danışmanınızla birlikte verebilirsiniz.

Apple hisselerinin satın alınıp satıldığı bir piyasada yatırımcıların Kıbrıs'ta yatırım yapmak gibi bir alternatifleri de söz konusudur. Yüksek gelir imkanı ile bölgede yatırım alternatiflerinden yararlanmak yatırımcılar için avantajlıdır.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Ev Yatırımı İçin Muğla Mı? Kıbrıs Mı?

Öncelikle asıl konumuz olan ev yatırımı için Muğla mı? Kıbrıs mı? sorusunun asıl cevabını baz aldığımızda Muğla ilçesini göz önünde bulundur


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page