top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?


Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?
Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?

Twitter hisseleri geçen yıl %45'in üzerinde düşüşle bugün 72 dolardan (60 sterlin) 42 dolara (35 sterlin) düşmüştür ve hisse yatırımcıları Twitter hisse senedi nedir? Nasıl ve nereden alınır sorusunu sık sık sorarlar. Şirketin mevcut hisse fiyatı, Elon Musk'ın hisse başına 54.20$ (45.17 £) teklifinin oldukça altında kalır ve Twitter, bunun devralmayı iptal etme girişimini etkilemiş olabileceğini söylemektedir. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra birçok yatırımcının sorduğu sorulardan birisi hisse senetleri nasıl satılır? Şeklindedir. Bu sorulara yanıt arayan yatırımcı sayısı fazladır.


Twitter 2022'de Nasıl Bir Performans Sergiledi?

Teklifin yanı sıra Twitter, Refinitiv'e göre, yakın zamanda hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyrek sonuçları, gelir ve hisse başına kazanç konusunda analist beklentilerinin eksik olduğunu bildirmiştir. Çeyreklik gelir yıllık %1 azalarak 1,2 milyar $'a (1.0 milyar £) gerilemiştir. Bu, analistin 1,3 milyar dolarlık (1,1 milyar sterlin) beklentilerine karşı %10'un üzerinde önemli bir açığı temsil eder. Twitter, gelirdeki düşüşü "makro çevreyle ilişkili reklamcılık sektörünün olumsuz etkilerinin yanı sıra Twitter'ın beklemede olan satın alınmasıyla ilgili belirsizliğe" bağlamıştır.


Twitter Hisseleri Nasıl Satın Alınır?

Bir hesap açmaya karar vermeden önce, yatırım yapmak istediğiniz tutar, yatırım yapmayı planladığınız süre, içerdiği riskler konusunda rahat olup olmadığınız ve parayı kaybetmeyi göze alıp alamayacağınız gibi yatırım hedeflerinizi belirlemelisiniz. Hisse bazlı yatırımlara yatırım yapmak, nakit bazlı yatırımlardan daha yüksek getiri elde etmenin iyi bir yolu olabilir. Ancak yatırımınız artabileceği gibi düşebilir ve paranızı geri alamayabilirsiniz.

Doğru yatırımdan emin değilseniz, finansal tavsiye almalısınız. Twitter'a, Ekim 2022'de yapılması planlanan hızlandırılmış bir deneme hakkı verilmiştir. Elon Musk'ın teklifi tamamlanamazsa, Twitter'ın planlanan maliyet düşürmesinin, reklamcılık ve abonelik tabanlı hizmetler için zorlu ortamda gezinmesine yardımcı olup olmayacağı görülecektir.


Bir Ticaret Hesabı Açma

İster deneyimli bir hisse senedi tüccarı olun, ister yeni başlayan biri olun, bir ticaret platformunda bir hesap açmanız gerekir. İlgili maliyetleri gözden geçirmek için zaman ayırmaya değerdir. Platformlar bir hisse alım satım ücreti talep eder ve bazıları da hisseleri tutmak için yıllık bir platform ücreti talep edebilir.

Hargreaves Lansdown, AJ Bell ve interaktif yatırımcı gibi çevrimiçi DIY platformlarından eToro ve Trading212 gibi uygulama tabanlı platformlara kadar çeşitli ticaret platformları mevcuttur. Twitter şirketinin hangi borsa üzerinden işlem gördüğüne bağlı olarak satın alım yapılabilir.


Twitter Nerede İşlem Görür?

Twitter'ın borsa sembolü TWTR'dir. Twitter, Pazartesiden Cumaya kadar saat 9.30 ile 16.00 (Doğu saati) arasında işlem görmeye açık olan ABD'deki New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görür. Çoğu ticaret platformu, ABD hisseleri satın almanıza izin verir. Sizden bir döviz kuru ücreti alınır (genellikle %1 civarında, ancak platformunuza bağlı olarak %0,15 ile %1,5 arasında değişebilir).

Birçok platform, ABD hisselerini satın almak için biraz daha yüksek bir işlem ücreti talep eder. ABD hisselerini düzenli olarak takas etmeyi planlıyorsanız, ücretleri önemli ölçüde değişebileceğinden farklı platformlara bakmaya değer. IG gibi az sayıda ticaret platformu, hesabınızı ABD doları cinsinden tutmanıza izin vererek, ödemeniz gereken döviz miktarını azaltabilir.


Yatırım Araştırması Yapma

Twitter hakkında daha fazla bilgi edinmek için şirketin yatırımcı ilişkileri sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Twitter'ın değerlendirmesini diğer karşılaştırılabilir küresel sosyal ağ sağlayıcılarıyla karşılaştırmaya değerdir. Bunun bir yolu, göreli fiyat ve kazanç oranlarına bakmaktır. Yüksek bir fiyat-kazanç oranıyla işlem gören hisseler, gelecekte önemli bir büyüme beklentisine sahiptir.

Bir başka yararlı araştırma aracı, finansal web sitelerinde bulunan brokerlerin 12 aylık hisse fiyatı tahminleridir. Şu anda Twitter hisselerini takip eden yaklaşık 30 broker vardır ve onların fiyat tahminleri, gelecek yıl Twitter hisse fiyatının yukarı ve aşağı yönlü riskinin bir göstergesini verir.


Twitter'a Aylık Olarak Mı Yoksa Toplu Olarak Mı Yatırım Yapmalısınız?

İnsanlar hisseleri ya toplu alım olarak satın alma ya da yatırımlarını zaman içinde aylık olarak damlatma yoluyla satın alma eğilimindedir. Aylık yatırıma genellikle 'pound maliyet ortalaması'nın bir aracı olarak atıfta bulunulur. Bu sayede düzenli katkılar borsanın iniş ve çıkışlarını düzeltmeye yardımcı olur.

Bu, tüm dönem boyunca ortalama hisse fiyatına etkin bir şekilde yatırım yapacağınız için, hisse satın aldıktan sonra hisse fiyatı düşerse bir miktar koruma sağlar. Bununla birlikte, hisse senedi fiyatı yükseliyorsa, yatırımınızı beslemek sermaye büyümesini feda edebilir ve ayrıca hisse alım satım ücretlerinde daha fazla ödeyebilirsiniz.


Twitter Hisse Senedi Siparişi

Twitter'da hisse satın almaya hazır olduğunuzda, ticaret hesabınıza giriş yapın. TWTR senedi sembolünü ve satın almak istediğiniz hisse sayısını veya yatırım yapmak istediğiniz para miktarını yazın. Birçok platform, hisseleri satın aldıktan sonra bir 'zararı durdur' eklemenize de izin verir. Bu da hisse fiyatı düşerse kayıplarınızı sınırlamanıza olanak tanır. Örneğin, 100 sterlinlik hisse satın alırsanız ve 90 sterlinlik bir zarar durdurma ayarladıysanız, hisse fiyatı 90 sterlin'in altına düşerse hisseleriniz satılır ve potansiyel kaybınız %10 ile sınırlandırılır.


Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?
Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?

Twitter Hisselerinizi Nasıl Satabilirsiniz?

Twitter hisselerinizi satmak istediğinizde, işlem platformunuza giriş yapın, borsa sembolünü (TWTR) yazın ve satmak istediğiniz hisse sayısını seçin. Kar elde ettiyseniz, hisselerinizin satışından Sermaye Kazançları Vergisi (CGT) ödemeniz gerekebilir. Ancak, daha önce belirtildiği gibi, Bireysel Tasarruf Hesapları gibi vergiden muaf paketleyiciler için durum böyle değildir.


Twitter'a Dolaylı Olarak Nasıl Yatırım Yapılır?

Twitter hisselerine yatırım yaparsanız kar elde edebilirsiniz ancak tek bir şirkette hisse sahibi olmak, çok çeşitli hisselere yatırım yapmaktan daha risklidir. Çeşitlendirilmiş bir portföy de oynaklık azaltılmalıdır. Seçeneklerden biri, diğerlerinin yanı sıra Twitter hisselerini elinde bulunduran bir fona, yatırım ortaklığına veya borsada işlem gören fona (ETF) yatırım yaparak, Twitter'a dolaylı olarak yatırım yapmaktır.

Bu ürünler, bir dizi farklı şirkette hazır bir hisse portföyü sağlar. NYSE endeksini izleyen ETF'lerle birlikte küresel, ABD ve teknoloji fonları ve yatırım ortaklıkları dahil olmak üzere çok çeşitli seçenekler vardır. Ancak, bu ürünleri elde tutmak için yıllık bir yönetim ücreti ödeyeceksiniz.


Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?
Twitter Hisse Senedi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır, Satılır?

Twitter Temel Analizi

Temel analiz, Twitter'ın hisse fiyatının incelenmesinde önemli bir adımdır. Bir işletme olarak Twitter'ın finansal performansı, hisse fiyatı ve yönetim değişiklikleri gibi çeşitli faktörler temel analizi oluşturur. Twitter'ın performansını tam olarak görmek için bu faktörleri aynı sektördeki diğer şirketlerle karşılaştırmayı unutmamanız gerekir. Twitter hisselerinin değerini belirlemek için kullanabileceğiniz bazı metrikler arasında hisse başına kazanç (EPS), kazanca göre fiyat (F/K), öz sermaye getirisi (ROE) ve temettü verimi yer alır.


Twitter üzerinden almış olduğunuz hisse senedi yatırımları size uzun vadede getiri sağlayabilir. Bunun yanı sıra kısa sürede yatırımından geri dönüş almak isteyen yatırımcıların ilk tercihi gayrimenkul piyasası olur. Özellikle Kıbrıs bölgesinde çok yoğun bir şekilde faaliyet gösteren gayrimenkul piyasası, yatırımcılarına 1 sene gibi kısa bir süre içerisinde geri dönüş sağlar. Yatırım yapmak için değerlendirilebilecek alanlardan birisi olan Kıbrıs'ta son bir kaç yıl içerisinde bir çok yatırımcının yer aldığı görülebilir.

35 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page