top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?


Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?
Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?

Para kaybetmeden borsaya nasıl yatırım yapacağınızı öğrenmek isteyen yatırımcılar sanal borsa oyunları ile deneyim kazanılır mı? Sorusunun yanıtını merak ederler. Borsa oyunları, ister yeni başlayan bir yatırımcı olun, ister bir süreliğine yatırım yapıyor olun, pratik yapmak için harika bir yoldur.

Bu oyunlar, deneyimsel öğrenme ve pratik öğrenme araçları olarak da bilinen yaparak yaşayarak öğrenme örnekleridir.

Borsa oyunu oynamak, öğrenmenizi hızlandırabilir ve acısız hatalar yapmanızı sağlayabilir. Yatırım, geleceğiniz için zenginlik yaratmanın ve inşa etmenin en iyi yollarından biridir. Finansal güvenliğe biletiniz olabilir ve ömür boyu sürecek bir beceri olarak ustalaşabilirsiniz.


Nesil Fırsatları

Pandemi sırasında, 2020'de stok hacimlerinde önemli bir artış görülmüştür ve 2021'in başlarında yıldan yıla hacimler neredeyse %100 artmıştır. Daha yüksek hacmin çoğu perakende ticaretten geliyor gibi görünür. Artan ilginin bir sonucu olarak, gençler Robinhood ve Webull'da rekor sayıda yatırım hesabı açarlar.

Ek olarak, Webull, bir borsa simülasyonu yapmak isteyenler ve gerçek para yatırmaya hazır olmayanlar için sanal bir ticaret platformu sağlayan en iyi borsa simülatörü uygulamasına sahiptir.

Bu eğilim, servet oluşturmanın bir yolu olarak piyasaya katılan genç bireysel yatırımcılar için nesiller boyu bir fırsat anlamına gelebilir. Bu yeni yatırımcılar, riskleri ve piyasa oynaklığını ele almayı öğrenerek ve portföy çeşitlendirmesini ve finansal kavramları sağlayarak gelecekteki servetlerini inşa edebilirler. Borsa oyunlarına katılmak güveninizi, becerilerinizi ve bilginizi geliştirmenize yardımcı olabilir.


Erken Yatırım Yapmanın Nedenleri

Aşağıdaki nedenlerden dolayı mümkün olduğunca uzun bir zaman ufkuna sahip olmak için yatırıma erken yaşta başlamalısınız;

  • Emeklilik ve yatırım hesaplarınızda önemli getiriler için ilk yatırımınızdan kazanılan bileşik faizin gücünden yararlanın.

  • Gençken daha önemli riskler üstlenin ve piyasadaki düşüşlerin tümseklerini ve çürüklerini absorbe edin.

Zenginliği artırmak için daha fazla tasarruf etmek ve daha az harcamak için kendinizi motive edin.


Sanal Borsa Oyunları

Gençler, ebeveynleri, arkadaşları, yatırım kulüpleri, sınıfları ve hatta kendi başlarına sanal borsa oyunları oynayarak yatırıma atlayabilirler. Borsa simülasyonlu oyunlar, kendi paranızı yatırmadan önce yatırım yapmak ve deneyim kazanmak için mükemmel bir yoldur.

Bu sanal oyunlar, lise ve üniversite öğrencilerini hisse senedi yatırımı kritik finansal kavramlar ve terminoloji ile meşgul eder. Oyunlar, sanal ticaret ve yatırım stratejilerini bir kuruş riske atmadan simüle edilmiş bir oyun ortamında öğrenmeyi eğlenceli hale getirir.


Dijital Oyunlar

Z kuşağı simülasyonlar ve oyunlarla zenginleştirilmiş bir ortamdan gelir. Etkileşimli araçlar olarak sanal borsa oyunlarından nasıl yatırım yapılacağını öğrenmek için mükemmel adaylardır.

Dijital yerli oyunlar, doğdukları andan itibaren bulut tabanlı dijital teknolojiyle her zaman bağlantılıdırlar. Genellikle video ve simüle edilmiş oyunları geleneksel öğrenme biçimlerine tercih ederler. Ancak sanal oyunlar kullanıcı dostudur ve dijital göçmenler dahil herkese hitap edebilir.


Sanal Borsa Oyunları Nasıl Çalışır?

Başlangıçta ayarlar özelleştirilir.Her oyuncu birçok ABD hisse senedine, yabancı hisse senedine, yatırım fonuna ve Borsa Yatırım Fonlarına (ETF'ler) yatırım yapmak için 1.000.000$ alır. Bazı oyunlar yabancı para birimlerinin, kripto para birimlerinin, opsiyonların ve diğer menkul kıymetlerin ticaretine izin verir.

Borsa oyunu giriş bilgilerini verilir ve yatırımcılar alımlarını yaparak bir hisse senedi portföyü geliştirilir. Üniversite öğrencileri, çeşitlendirilmiş hisse senetlerinde en az 800.000$ satın almak ve 200.000$ veya daha az nakit tutmak için 1 milyon dolarlık yatırım portföylerini oluştururlar.

Oyunda günlük olarak aktif olarak ticaret yapabilir veya portföylerindeki hisse senetlerini uzun vadeli bir strateji olarak satın alabilir ve elinde tutabilirler.


Yatırım ve Karşı Ticaret

Çoğu oyun, daha gelişmiş oyuncular için marjin ticareti, açığa satış ve opsiyon ticaretine izin verir. Emeklilik ve yatırım hesaplarındaki gerçek getiriler, uzun vadeli hesap sahipleri için daha iyi olma eğilimindedir.

Piyasadaki genç yatırımcıları ve GameStop hisselerini gülünç seviyelere iten piyasa çılgınlığı gibi durumlar da sanal oyunlar içerisinde söz konusu olabilir. Bu yüzden genç yatırımcılara açığa satış ve marjin ticaretinin tehlikeleri ile ilgili çeşitli bilgilendirmeler yapılır. Borsa oyununu piyasalar ve ekonomi hakkında zengin kaynaklar için kullanırlar, ancak kamuya açık tüm bilgileri araştırırlar.


Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?
Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?

Sanal Borsa Oyunlarında Yatırım Temellerinin Aktif Öğrenimi

Oyunlar, yatırım yapmayı öğrenmenin eğlenceli ve eğitici bir yolu ve servet biriktirmenin önemli bir yoludur. Simülasyon yoluyla bir beceri öğrenirken daha fazla katılım ve motivasyon vardır. Oyuncular, hisse senedi alıp satarak portföylerini kolayca doldurabilir ve değiştirebilir.

Birçok insan bağımsız yatırım yapmaktan kaçınır. Kendine güven duymaz ve para kaybetmekten korkar. Bunlar geçerli endişelerdir. Bu yüzden oyunla ayaklarınızı her an değiştirebilmek sizi daha rahat ettirir. Ticaret ve yatırım stratejilerini denemek daha az korkutucudur.

Risk/ödül takaslarındaki farklılıkları daha iyi anlamak ve daha riskli alışverişler yapma toleransınızı ölçmek için sitelerdeki birçok makale ve video izlenebilir ya da okunabilir. Kazançları ve kayıpları hissetmek yeterince gerçektir ve farklı şekilde dönmenize izin verir.


Sanal Borsa Oyunlarında Portföy Çeşitlendirme

Oyuncular, sanal bir hisse senedi sepeti oluştururken portföylerini farklı endüstrilerde çeşitlendirmelidir. Örneğin, hızlı büyüyen tüm teknoloji stoklarını veya daha güvenli tüm kamu hizmet stoklarını tutmak yerine, farklı türde şirketlerin bir karışımını tutmak istersiniz.

Bir portföy oluştururken, farklı sektörlerde ortalamanın üzerinde temettü getirisi olan bir büyüme, değer ve gelir hisse senedi karışımını tercih edebilirsiniz. Sanal yatırımcılar, bir hisse senedini veya belirli bir grubu diğerlerinden daha fazla etkileyebilecek piyasa bilgilerine uyum sağlayabilir.


Piyasa Oynaklığı ile Başa Çıkma

Sanal bir borsa oyunu oynamanın göreceli güvenliğinden, oyuncular piyasa oynaklığının düzenli olarak gerçekleştiğini daha iyi anlayabilirler. En deneyimli yatırımcılar, genellikle manşet risk veya durgunluk endişelerinin neden olduğu dramatik değişikliklere şaşırır. Sanal yatırım yaparak piyasadaki ritimlerin daha çok farkına varır ve değişken bir piyasaya hazırlanırsınız.

Bu nedenle, gerçek para kaybetmeden türbülansla başa çıkmak için stratejiler keşfedebilirsiniz. Zayıf bir piyasada aktif olarak ticaret yapmaktan mı yoksa bir satın alma planına bağlı kalmaktan mı daha iyisiniz? Oyunlar, kaybetme korkusu olmadan nakit parayla denemeler yapmanızı sağlar. Örneğin pandemi salgınının etkileri ekonomimize zarar vererek Mart 2020'de dramatik bir piyasa düşüşüne neden olduğunda birçok yatırımcı hızla balyalamıştır. Ancak piyasa, yıl içinde yeniden canlanarak ve rekor seviyelere ulaşarak direncini kanıtlamıştır. Varlıklarını satan yatırımcılar, fırtınalardan kurtulma konusunda bir ders almışlardır.


Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?
Sanal Borsa Oyunları ile Deneyim Kazanılır Mı?

Sanal Borsa Oyunlarında Rekabet

Akranlarınızla rekabet etme şansının boşa gitmesine asla izin vermemem sanal borsa oyunlarının bilinen bir gerçeğidir. Öğrenciler sıralamalarını karşılaştırmayı severler. Çoğu oyun, oyuncuları günlük olarak sıralar ve birbirinizin hisse senedi alımlarını, performansını ve sıralamasını görmenizi sağlar.

Hangi hisse senedinin (veya hisse senetlerinin) performanslarını düşürdüğünü araştırabilir ve maliyetlerini düşürmek için mevcut sanal parayla daha fazla satın almaları gerekip gerekmediğine karar verebilirsiniz.

Sanal borsa oyunlarında elde edilen deneyim ile gerçek borsaya giriş farklı olabilir. Borsa riskini almak istemeyen yatırımcıların Kıbrıs'ta emlak piyasasına yöneldikleri görülür. Bölgedeki emlak piyasasının her geçen gün daha da büyümesi, yatırımcıların yatırdıkları maliyeti kat kat geri döndürmeleri için avantaj sağlar.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs’ta Getir Var Mı?

Kıbrıs'ta yeni oturanlar, yılın bazı mevsimlerinde yaşayanlar ve tatil için gelenler Kıbrıs’ta getir var mı? Sorusuna yanıt arıyor.


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page