top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Mersin'den Feribotla Kıbrıs Kaç Saat?



Kıbrıs bir ada ülkesi olduğu için hava ve deniz araçları (feribot) ile ulaşım sağlanabilir. Hemen akıllara ''Mersinden Feribotla Kıbrıs Kaç Saat? '' sorusu gelmektedir. Kıbrıs gezileri daha hızlı olduğu ve daha fazla uçuş olduğu için genellikle havayolu araçları ile yapılır.

Kıbrıs'a hava ve feribot seferleri yaz aylarında daha sık verilmektedir. Kış aylarında ise yılın herhangi bir zamanında daha uzun aralıklarla seferler aktif olarak gerçekleştirilmektedir.

Mersin Kıbrıs Vapur Saatleri

Mersin'den Feribotla Kıbrıs Kaç Saat? Türkiye'den Kıbrıs'a geçmek istiyorsanız, uçakla Kıbrıs'a çok kısa sürede gidebilirsiniz. Ancak doğanın, özellikle denizin ve kumsalların güzelliğini görmek istiyorsanız, Mersin'deki Taşucu limanından Kıbrıs'a feribotla gitmek kesinlikle buna değer.

Mersin Taşucu Limanı tarafından haftanın her günü 4 numaralı Kıbrıs'a feribot seferleri düzenlenmektedir. Bazı şirketler, haftanın belirli günlerinde haftada iki veya üç gün feribot seferleri düzenliyor. Vapurlar Taşucu limanından 20:00-21:00-23:59 saatleri arasında hareket etmektedir.

Mersin’den Kıbrıs'a Feribot Firmaları

Mersin’den Kıbrıs'a ulaşmak ve özellikle mal ve araç taşımak için her zaman bir tercih olmuştur. Türkiye ile Kıbrıs arasındaki nakliye ve nakliyenin çoğu deniz yoluyla yapılmaktadır.

Kıbrıs'a eğitim için gelen çok sayıda öğrenci, çeşitli iş alanlarında iş adamlarının bulunması, günübirlik bir vapur yolculuğu ihtiyacını doğurmaktadır. Feribot şirketleri Kıbrıs'ta Taşucu limanına ve Girne ve Gazimağusa gibi birçok limana günlük feribot seferleri yapmaktadır.

Mersin’den Kıbrıs'a Feribot Fiyatları

Web sitelerinde feribot fiyatları ve tarifeleri yayınlıyorlar. Bu şirketler müşterilerine online bilet satıyorlar. Feribot ve limanlarda verdiği hizmetler ile güzel bir hizmet sunmaya çalışıyorlar.

Farklı firmaların aynı güzergahta hizmet vermesi hizmet kalitesini artırmakta ve rekabeti artırmaktadır. Firmaların sefer sürelerini yayınladıkları listede her iki taraftan feribotların hareket saatlerini de gösteriyorlar. (2022 için sivil için ortalama 550 tl fiyat vardır. Elbette motosiklet ile geçmek istediğinizde bu fiyat 1300 civarlarına gelmektedir. Araba ile 1700 tl civarlarına gelmektedir.)



Kıbrıs - Mersin Feribot Bileti Online Olarak Nasıl Alınır?

Kıbrıs feribot biletini online bilet satan sitelerden veya bu hizmeti sunan firmaların internet sitelerinden satın alabilirsiniz. Mersin Taşucu-Kıbrıs arası feribot seferleri için günler öncesinden online bilet alabilirsiniz.

Mersin Taşucu limanından bir gün veya daha uzun süre Kıbrıs'a gidebilirsiniz. Bilet alırken dönüş tarihiniz belli değilse sadece çıkış bileti alabilirsiniz. Vapura binerken dikkat edilmesi gerekenler;

  • İlk defa vapura bindiğinizde deniz tutması ihtimaline karşı hazırlıklı olmalısınız.

  • Vapura binmeden 2 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız.

  • Çocuklarınızla seyahat etmeyi planlıyorsanız, güvenliklerini sağlamak için önlem almalı ve buna göre hareket etmelisiniz.

Feribot yolculuğunuz tamamlandıktan sonra, hemen gemiden inmeye kalkışmayın. Denize düşme kazalarında eskisinden daha dikkatli olunmalı ve acele edilmemelidir.

Şehir merkezinden Mersin Limanına ulaşmak için Mersin Otogarından Liman'a doğru Mersinli Ahmet Caddesi'nden Cemalpaşa Caddesi'ne devam edin. Doğrudan Cemalpaşa Caddesi'ne gidin ve Çakmaki Caddesi'ne dönün.

Çakmaki Caddesi'nden devam ederek ulaşabileceğiniz Mersin Halk Kütüphanesi'nin kesiştiği noktada İstiklal Caddesi'ne gidin. İstiklal caddesinde yürüdükten sonra karşınıza çıkan Toros Hastanesi'nden İsmet İnönü Bulvarı'na dönün. Bu yolda ilerlerken Mersin limanını göreceksiniz.

Tarsus'un merkezinden D-400 ile Mersin Limanı'na gidin ve D-400 üzerinden Dumlupınar Caddesi'ne devam edin. Dumlupınar Caddesi'nden Ataş Caddesi'ne dönün ve buradan Sokak 132'ye çıkın.

Bu sokaktan sonra Mersin Limanı'na ulaşacaksınız. Bu yol yaklaşık 30 km uzunluğunda ve yarım saat sürüyor. Mersin Limanı, Adana Havalimanı'na 55 km uzaklıktadır. Havalimanından limana kolayca ulaşabilir, ayrıca limandan havalimanına uçabilirsiniz.



Mersin Limanından Feribotla Şehir Merkezine

Limandan İsmet İnönü Bulvarı'na girin ve bulvardan İstiklal Caddesi'ne ulaşın; Cemalpaşa Caddesi'ne girdiğinizde bir süre devam edin ve ardından Mersinli Ahmet Caddesi'ne girin; Otobüs durağı sağda. Bu yol ortalama 10 km sürmektedir.

Şehir merkezine gitmek istiyorsanız limandan uzak durun ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na gidin. Bulvar boyunca devam ederek şehir merkezine ulaşacaksınız. Bu yolculuk yaklaşık 6 km sürer. Mersin vapur sefer saatleri ve saatleri;

  • Mersin- Girne

  • Girne- Mersin

  • Mersin- Mağusa

  • Mağusa -Mersin

Limandan geldikten sonra İsmet İnönü Bulvarı'ndan devam edip Kurtuluş Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne girince tren istasyonunun sağda olduğunu göreceksiniz. İstasyona ulaşmak için 3 km gitmeniz gerekiyor. Ayrıca Kıbrıs'a Gemi İle Nasıl Gidilir? yazımızı da okuyabilirsiniz.



İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page