top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs'ta Telefon ve Operatör Kullanımı Nasıldır?


KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ

Kıbrıs bölgesinde cep telefonu kullanımı en çok sorulardan biridir ve kuzey kıbrıs’ta telefon ve operatör kullanımı nasıldır? sorusu da bireyler tarafından sıklıkla sorulur. Kıbrıs’a yurt dışından gelen kişiler kendilerine ait olan telefonlarını kullanmak isterler.

Kıbrıs bölgesine tabi ki kişinin cep telefonunu kullanması bazı şartlar altında mümkündür. Ziyaretçilerin güzel anılar biriktirirken kendi telefonlarının kameraları ile anları fotoğraflayabilmeleri veya videolar çekebilmeleri sağlanır. Bunun yanı sıra cep telefonlarını kullanarak Google map sayesinde gidilecek olan yerlerin Kıbrıs yol haritası tariflerini alabilmek de mümkün olur.


Kuzey Kıbrıs'ta Kendi Hattımı Kullanabilir Miyim?

Türkiye’deki kullanılan cep telefonu hattını yurt dışı ücret tarifesi ile beraber kullanmak mümkündür. Kişi kendi şebekesinden bu ücretleri müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilir. Kıbrıs bölgesinde cep telefonunuzu kullanıma açtırıldıktan sonra Kıbrıs’ta gezilecek yerler ile tatile başlamak ve diğer insanlarla iletişimi sürdürmek mümkün hale gelir.

Birçok GSM operatörünün yurtdışı tarifesi ile Kıbrıs bölgesinde iletişim sağlamak oldukça kolaydır. Kişinin yapması gereken ilk iş müşteri hizmetlerini arayarak hattını yurtdışı kullanımına açtırmaktır. Böylece Kuzey Kıbrıs’a giden kişi rahatlıkla iletişimini sürdürmeye devam edebilir.


Kuzey Kıbrıs'ta Telefonumu KKTC Hattı ile Kullanabilir Miyim?

Geçici bir süreliğine tatil ya da iş ziyareti amacı ile Kuzey Kıbrıs’a gelen kişiler herhangi bir KKTC GSM hattını satın alarak kendi telefonlarını bu hat üzerinden 3 ay (90 gün) süreyle kullanabilme imkanına sahip olurlar.

Türkiye’den getirilmiş olan cep telefonu mevcut Türkiye hattınız ile de KKTC’de süresiz bir şekilde çalışabilir. Kısıtlama yalnızca KKTC hattı takıldığı zaman başlar. 90 gün süreyle kullanılan hat bu süreyi aşarsa kişinin kendisine yeni bir hat alarak iletişime devam etmesi sağlanabilir. Kıbrıs'ta iletişimi sürdürmek için bir çok farklı yöntem bulunur.


Kuzey Kıbrıs'ta Çalışanlar ve Öğrenciler İçin Cep Telefonu Kayıt İşlemleri

Kıbrıs bölgesine okumaya gelmiş veya çalışmaya gelmiş kişinin bir Kıbrıs hattı alıp bunu uzun süreli kullanabilmesi mümkündür. Kıbrıs’ta Türkiye’den getirilmiş olan cep telefonunu kullanmak isteyen bir kişinin BTK yani KKTC Bilişim Teknolojileri Haberleşme Kurumu üzerinden mobil cihaz için kayıt açtırması gerekir. Her bir cihazın kendine yönelik bir numarası ve kayıt işlemi söz konusudur.

Türkiye'den getirilmiş olan cep telefonunun kaydını Kıbrıs'ta açtırmak için kurum üzerinden başvuru yapılması gerekir. Başvurunun ardından cep telefonu ile kuruma gidilerek gerekli kayıt işlemleri tamamlanır.


Kuzey Kıbrıs'ta Cep Telefonu Fiyatları

Kuzey Kıbrıs’ta cep telefon fiyatlarına bakıldığı zaman Türkiye’deki fiyatlar ile kıyas yapılırsa çok büyük bir fark olmadığı görülür. Bununla beraber şu an hayata geçirilen ve Türkiye’de olan mevzuat gereği doğrultusunda dışından getirilecek olan telefonunun kayıt ücreti de ödeneceği için ucuza gelmeyecek şekilde bir sistem kurulmuştur.

Bu aşamada kişi Kuzey Kıbrıs'tan bir cep telefonu almayı ya da kendi telefonunu kayıt ettirmeyi düşünebilir. Her ikisi de hemen hemen fiyat bakımından aynı işlemler ile gerçekleşir. Kuzey Kıbrıs'ta cep telefonu satılan yerlere göz gezdirildiği zaman fiyatlandırmalarda Türkiye ile bir fark olmadığı görülür.


Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Arası GSM Paketleri

Türkiye’den Kıbrıs yönüne veya tam tersi olan yöne konuşma paketleri kapsamında GSM şirketleri içerisinde en çok sunulan paket konuşma paketleri olarak bilinir. Bunlar arasından kişi kendi istediği ve kullanacağı kadar paketi tercih edebilme imkanına sahiptir. Ayrıca internet kotalarının da paketlerin içinden tercih edilebildiği bilinir.

Böylelikle konuşma paketi içerisinde ayrıca internet paketi de yer alır ve buna ekstra para ödenmez. Kuzey Kıbrıs'ta yer alan GSM operatörlerinin bir çoğu Türkiye'de faaliyet gösteren operatörlerdir. Bu nedenle işlemler hızlı bir şekilde gerçekleşir ve iletişim kurmaya devam edilir.


Kuzey Kıbrıs'ta Kontörlü Hat Alınabilir Mi?

Ercan Havalimanına inildiğinde yolcu çıkış kapısının hemen yanında yer alan KKTCell ve Vodafone mağazaları üzerinden kontörlü hat satın alımı yapabilmek mümkün olur. Kısa süren bir kayıt işlemi sonrasında hat hemen kullanıma açılır. Kişi kendi cep telefonu ile birlikte bu hattı kullanma imkanına sahip olur.

Mağazadan ayrılmadan önce hatta tanımlanacak konuşma ve internet paketi de alımı unutulmamalıdır. Kuzey Kıbrıs'ta yer alan birçok GSM operatörünün her şehirde yer alan şubeleri ile hat işlemleri başka lokasyonlardan da halledilebilir. Bu aşamada kişilerin dikkat etmeleri gereken husus kendilerine uygun bir paket seçmektir.


Kuzey Kıbrıs'ta Cep Telefonum Erişime Kapanır Mı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrı bir ülke sayıldığı için Kıbrıs’a gelindiği zaman uluslararası dolaşıma girmiş olunur ve cep telefonunun uluslarası dolaşıma açılması gerekir.

Kıbrıs’a gelmeden hemen önce mutlaka kişinin kendi hattını müşteri hizmetlerini arayarak Kıbrıs’ta kullanmak istenildiği belirtilerek gerekli ayarların kolaylıkla yaptırılması gerekir. Hattın kişinin kendi adına olması doğrultusunda kısa bir sürede işlemin sonucunu almak mümkün olur. Bu işlemi Türkiye'de yaptırdıktan sonra Kuzey Kıbrıs’a gelindiği zaman erişime kapanması gibi bir durum söz konusu olmadan hattın kullanımı sağlanabilir.


Kuzey Kıbrıs'taki GSM Şirketleri Nelerdir?

Kıbrıs bölgesinde en çok bilinen ve tercih edilen iki tane GSM şebekesi vardır. Türkiye’de yer alan Turkcell şirketinin yan şirketlerinden biri olan KKTCell bulunur. Ayrıca yine Türkiye yer alan Vodafone şirketi de Kuzey Kıbrıs’ta çalışır vaziyettedir.

Bu iki firmanın hattını Türkiye'de kullanmakta olan kişiler müşteri hizmetlerini arayarak hatlarını Kıbrıs'ta kullanıma açtırabilirler. Bu hatları kullanmayan kişiler ise Ercan Havaalanı'na indikleri zaman yan yana olan bu iki mağazadan birini tercih ederek kendilerine geçici süreli kontörlü hat alabilirler. Kuzey Kıbrıs bölgesinde iletişimi sağlama adına yapılabilecek işlemler oldukça basittir.



Kuzey Kıbrıs Alan Kodu Nedir?

Kıbrıs bölgesinin alan kodu 392’dir. Yurt dışı ülkelerinden Kuzey Kıbrıs aranırken 7 haneli olan numaraların başına +90 392 eklenir ve arama gerçekleştirilir. Kuzey Kıbrıs’ta elektrik fişleri, İngiliz tipi olarak yer alır ve ayrı bir soket kullanmak gerekir. Bu soketler bölgede herhangi bir markette ya da cep telefonu dükkanlarında bulunabilir.

Çok yaygın bir şekilde satıldığı için rahatlıkla erişim sağlamak mümkün olur. Ayrıca Kuzey Kıbrıs bölgesine tatil için gelen kişiler Kıbrıs’ta araç kiralama hizmetinden yararlanırlarsa araç şarj aleti mutlaka yanlarında bulunmalıdır. Ekstra depo pil ile kişinim gezisi sırasında bu şarj cihazı gerekli olur.



Kuzey Kıbrıs'ta Kullanmak İçin Hattı Açık Hale Getirme

Kuzey Kıbrıs'ta kullanmak için hattını açık hale getirmek isteyen ve Turkcell faturalı hat kullanan kişiler KKTC’ye gelmeden hemen önce faturalı hattından yurt içinde ROAM yazarak 2200’e ücretsiz SMS gönderebilirler. Turkcell Hazır Kart kullanan kişiler *111#’i ücretsiz olarak tuşlayıp arama işlemini yaparak telefon hattını yurt dışında kullanıma açtırabilirler.

Turkcell hattını yurt dışında kullanmak adına www.turkcell.com.tr web sitesinde yer alan üst menüsündeki “Hesabım” sayfası kullanıcı bilgileri ile giriş yapıldığında işlem başlatılabilir. Daha sonrasında açılan ekranda sol kısımda bulunan “Ayarlarım” seçeneğine tıklanır. “Çağrı Ayarları” bölümünü açılarak “Yurt Dışında Kullanım”ı açık hale getirilebilir.

Bunun yanı sıra yurt dışında internet kullanmak istemeyen kişiler kapatmak için IPTAL YURTDISI INTERNET yazarak 2200’e ücretsiz bir şekilde SMS gönderebilirler. İnternet açma işlemi için de YURTDISI INTERNET yazılara 2200’e yine ücretsiz bir şekilde SMS gönderilebilir. Kıbrıs’ta kişinin aramak istediği numaranın başına ‘+’ ibaresini koyarak arama yapabilmesi mümkün olur.

Yurt dışında bulunurken Turkcell telefon hattına TL yüklemek adına TL kartının arkasında yer alan panel kazınarak görülen şifre *122*12345678901234# şeklinde telefonda tuşlamak yeterli olacaktır. KKTC bölgesinde Turkcell müşteri hizmetlerine telefondan 533 tuşlanarak hemen ulaşabilmek mümkün olur.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page