top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs'ta Kredi Kartı Kullanımı Nasıldır?


KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ

Kuzey Kıbrıs'ta kredi kartı kullanımı nasıldır? Ülkeye tatil yapmak ve yaşamak için gelecek olan insanların merak ettiği konu hangi kredi kartlarını kullanabilecek olmalarıdır. Bu yazımızda size bu konuyla alakalı bilgiler vereceğiz. Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs dünyanın en güzel ülkeleri arasında yer almaktadır.

Kuzey Kıbrıs'a gelmeden önce üzerinde araştırma yapmanız gereken bir sürü konu vardır. Bunlardan bir tanesi de ülkede hangi bankanın kredi kartlarıyla işlem yapabilecekleridir. Kuzey Kıbrıs'a geldiğiniz zaman kullanabileceğiniz kredi kartlarının isimleri şunlardır:

  • Garanti Bank Kartı

  • Visakart

  • Mastercard

Kuzey Kıbrıs'ta Kullanamayacağınız Kredi Kartları Nelerdir?

Türkiye'ye yakınlığı ile bilinen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde, Finansbank, Yapı Kredi, Akbank ve Ingbank haricinde Türkiye'de olan bütün banka şubeleri bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs'ta şubesi bulunmayan bankaların bankamatikleri de vardır.

Kuzey kıbrıs’ta kredi kartı kullanımı nasıldır? Mastercard ve Visa bankalarının kredi kartları kullanılıyor. Bunların dışında bazı alışveriş mağazalarında İş bankası ve Garanti bankası kartları da kullanılıyor. Bu kredi kartlarından herhangi birine sahip olduğunuz zaman, Kuzey Kıbrıs alışveriş merkezlerinde dilediğiniz gibi alışverişler yapabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs'ın Para Birimi Nedir?

Kıbrıs ülkesi kendi içinde Güney ve Kuzey olarak ikiye ayrılmış durumdadır. Genel olarak Türk ve Rum bölgesi şeklinde ayrılan bu ülkede, Kıbrıs Türkleri Kuzey kesimde yaşıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde para birimi olarak Kıbrıs lirası kullanılırken, diğer bölümünde farklı para birimleri kullanılmaktadır.

Ülkenin Güney kesiminde genellikle Euro ve Sterlin kullanılır. Ülkede çok fazla turist bulunması sebebiyle Euro kullanımı da günden güne artmış durumdadır. Bu nedenle Kuzey Kıbrıs'ın para birimine Euro diyebiliriz.

İngiliz Sterlini ise çoğu zaman gayrimenkul işlerinde kullanılır. Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret etmeden önce bu bilgileri öğrenmeniz, daha iyi gezip görmenize avantaj sağlayacaktır.

Kuzey Kıbrıs Hangi Bölgede Yer Alıyor?

Birçok yabancı turiste ev sahipliği yapan bu ülke kendi içinde oldukça gelişmiş durumdadır. Bu sebeple ülkeye yurtiçi ve yurtdışından tatil için çok fazla insan geliyor. Kuzey Kıbrıs'a gelmeyi planlayan insanların merak ettiği bir diğer konu da ülkenin nerede yer aldığıdır. Ada ülkesi olarak bilinen Kuzey Kıbrıs, Türkiye'nin güneyinde Akdeniz bölgesinin de Kuzey'inde yer alıyor. Gittiğinize asla pişman olmayacağınız ülkeler arasında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gittiğiniz zaman çok keyif alacaksınız.

Kuzey Kıbrıs'a Nasıl Gidebilirim?

Kuzey Kıbrıs yurtiçi ve yurtdışı birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında yerli ve yabancı vatandaşlar bu ülkede yaşama şansına sahip olmak istiyor. Kuzey Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyeti birbirlerine çok yakın konumdadır. Bu yakınlığın sayesinde insanlar bu ülkeye sadece kimlik kartlarıyla giriş yapabilir.

Ayrıca iki ülke arasının gidiş geliş mesafesi oldukça kısadır. Türkiye'den Kıbrıs’a İstanbul’dan gidiş süresi 70 dakika, İzmir'den 60 dakika ve Antalya'dan 45 dakika sürüyor. Mesafenin kısa olması sebebiyle birden fazla Türk vatandaşı Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret etmek istiyor. Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a AnadoluJet, Pegasus ve Türk hava yolları uçak firmalarıyla direkt uçuş yapabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs'a Gitmek İçin Vize Gerekir Mi?

Türk vatandaşlar ülkeye yeni tip kimlik kartlarıyla rahatlıkla giriş yapabilir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının haricinde ülkeye giriş yapmak isteyen turistlerin en az 3 aylık vize yaptırmaları gerekir.

Bakıma muhtaç ve 18 yaşın altında olan kişilerin ülkeye giriş yapabilmeleri için özel muvafakatname hazırlamaları gerekir.

Aksi halde ülkeye giriş yapamazlar. Ülkeden çıkış yapacak olan Türk vatandaşlarının çıkış esnasında 15 TL çıkış harcı yatırmaları gerekir. Çıkış harcı ödeyen vatandaşlar pasaportlarıyla ülkeden kolay şekilde çıkış yapabilirler. Nüfus cüzdanı yerine kullanılan farklı belgelerle çıkış yapmanız mümkün değildir.



Kuzey Kıbrıs'ta Yaşam Pahalı Mı?

Yaşamsal avantajları, doğal güzellikleri ve iklimiyle ön plana çıkan Kuzey Kıbrıs'ta yaşamını sürdürmek isteyen kişiler ülkedeki yaşam maliyetini merak ediyor.

Kuzey Kıbrıs düşük işsizlik oranına sahip ülkeler arasında yer aldığı için yabancı vatandaşlar ülkede yaşamak istiyor. Kuzey Kıbrıs ayrıca son dönemlerde eğitim ve turizm konusunda kendini geliştirmiş durumdadır. Ülkenin geliştiğini gören turistler Türkiye'nin yavru vatanı olan ülkede hem tatil yapmak hem de yaşamak istiyor. Ülkede yaşam masrafları Türkiye'ye oranla daha pahalı olsa da birçok Akdeniz ve Avrupa ülkesine göre oldukça düşük durumdadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 2021 yılından beri belirli olan asgari ücret tutarı 4.500 TL'dir. Aynı evin içinde yaşayan iki kişi bu ülkede sıkıntı çekmeden yaşayabilir. Eğer sizde farklı bir ülkede yasamak istiyorsanız seçimlerinizin arasına Kuzey Kıbrıs'ı koyabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs'ta Gıda Fiyatları Nasıl?

İhtiyaçlarımızın temelinde yemek yemek vardır. Dolayısıyla Kuzey Kıbrıs'taki gıda fiyatları hakkında fikir sahibi olmak isteyen kişiler bu konu ile ilgili araştırmalar yapar. Ülke her ne kadar hayvansal ve tarımsal üretimini kendisi yapsa da ada ülkesi olduğu için gıdaların bazılarını yurtdışından ithal ediyor.

Kuzey Kıbrıs'a gelen ithal gıdaların fiyatı yüksektir. Fakat meyve ve sebze fiyatları farklı ülkelere göre pek de pahalı sayılmaz. Kuzey Kıbrıs'ta yemek kültürü gelişmiş vaziyettedir. Ayrıca dışarıda yemek yeme kültürü de yaygındır.

Ülkedeki kafeler, meyhaneler, bistrolar ve restoranlardaki yemek ücretleri diğer yurtdışı ülkelerine göre daha uygundur. Kuzey Kıbrıs'ta gideceğiniz bu mekanlarda cüzi miktarlarla yemek yiyerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs'ta Kira Fiyatları Nasıldır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yüz ölçümü olarak her ne kadar küçük olsada 120 binin üzerinde öğrenci kapasitesine sahip bir ülkedir. Ülkeye senenin 9 ayı boyunca ziyaret ve tatil için gelen turist sayısı 1 milyonu geçmiş durumdadır. Kuzey Kıbrıs'a her yıl yaz tatili için gelen turistler kira fiyatlarını merak ediyor.

Ülkeden kendi ceplerine uygun evleri kiralayarak yaz tatillerinde otelde kalmak yerine evde kalmak isteyenler kira ücretleri ile ilgili araştırma yapıyor. Kuzey Kıbrıs'taki kira fiyatları diğer ülkelerin kiralarına bakış bütçe dostudur. Ülkede ev kiralamadan önce piyasayla ilgili araştırma yapmanız sizin için daha doğru olacaktır.



Kuzey Kıbrıs'ta Satılık Ev Fiyatları Nasıl?

Kuzey Kıbrıs ülkesinde yaşamak ve yatırım amacıyla ev almak isteyenler, ülkedeki gayrimenkul satışların fiyatlarını merak ediyor. Ülkenin son zamanlarda gelişim göstermesi nedeniyle birçok yatırımcı Kuzey Kıbrıs'tan ev almak istiyor. Herkesin bütçesine uygun satılık evlerin olduğu Kıbrıs'ta, yatırım ve yaşam amacıyla alabileceğiniz gayrimenkuller mevcut.

Ülkedeki ev ücretleri standartlara göre daha uygundur. Yatırım amacıyla alacağınız evleri kendiniz seçebilir yada profesyonel gayrimenkul danışmanlarından yardım alabilirsiniz. Eğer Kuzey Kıbrıs ev piyasasına hakim değilseniz bu konu hakkında sorunlar yaşayabileceğiniz için profesyonel yardım almanız uygun olacaktır.

Birçok kişi ev ücretlerinin genel fiyatını bilmediği için bazı emlakçılar tarafından dolandırılıyor. Bu gibi sorunların önüne geçmek için kendinize garantiye almalısınız. Ülkeden yatırım amacıyla ev almak istiyorsanız Girne ve Lefkoşa bölgesini tercihleriniz arasında bulundurabilirsiniz.

Bu bölgeler yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor. Hem turizm hem de yaşamsal avantajlarının olduğu ülkeden ev sahibi olmak isteyenlerin finansal olarak durumlarının çok iyi olması gerekiyor. Durumları iyi olan firmalar istedikleri evlere kolaylıkla sahip olabilirler.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page