top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs’ta Emlak Vergisi Ne Kadardır?


Kuzey Kıbrıs’ta Emlak Vergisi Ne Kadardır?
Kuzey Kıbrıs’ta Emlak Vergisi Ne Kadardır?

Farklı yerlerde yatırım yapmak isteyenler, kuzey kıbrıs'ta emlak vergisi ne kadardır? Ev alma şartları nelerdir gibi konularda inceleme yapıyor. Kuzey Kıbrıs, yabancıların kolaylıkla ev satın alabileceği ülkelerden birisidir. Emlak vergileri, satın alınacak evin metrekaresine göre hesaplanıyor.

Metrekare için 1 TL emlak vergisi ödeniyor ve satın alınan evin metrekaresi ile birim fiyat çarpılarak ödenecek toplam emlak vergisi miktarı belirleniyor. Metrekare için 1 TL belirlenmiş ve 80 metrekare ev için 80 TL emlak vergisi ödeniyor.

Kuzey Kıbrıs’ta Ev Almak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, konut yatırımları ve diğer özellikleri ile yurtdışından birçok kişinin ilgisini çekiyor. Kuzey Kıbrıs’ta ev satın almak avantajlıdır.

Emlak vergilerinin düşük olması, satın alınan evlerin hızla değer kazanması ve Türkiye’ye göre daha kısa sürede kendi amortismanını oluşturması, konut yatırımı yapanlara büyük avantaj sunuyor. Emlak vergi oranlarının çok uygun olması, Türk ve farklı ülkelerden gelen yabancıların ev satın almasını kolaylaştırıyor.

Kuzey Kıbrıs’a Ödenen Emlak Vergileri

Kuzey Kıbrıs’ta konut alırken, emlak vergisi haricinde farklı vergilerde ödüyorsunuz. Bu vergiler satın alma işlemleri sırasında ödeniyor. Konut satın almak isteyenler, bölge ve konut seçimini yaptıktan sonra satın alma işlemlerine başlayabiliyor. Konutlar için ödenen vergi türleri şunlardır:

  • Damga pul ücreti,

  • KDV,

  • Trafo Katkı ücreti,

  • Altyapı ve bağlantı ücreti,

  • Tapu devir harcı,

Bu vergi türleri için ödenen oranlar türüne göre değişiyor. Damga pulu ücreti %0.5, Kdv, %5, tapu devir harcı %3 gibi farklı oranlardadır. Bu konuda ki ''Kıbrıs'ta Ev Alırken Vergiler, Giderler Ne Kadar Tutar?'' , ''Ne Zaman?, Nereye?, Ne? Ödemeliyim?'' gibi sorularınıza da her zaman satış kısmında yardımcı oluyor ve süreçleri yönetirken yanınızda oluyoruz.


Kuzey Kıbrıs’ta Kimler Ev Alabilir?
Kuzey Kıbrıs’ta Kimler Ev Alabilir?

Kuzey Kıbrıs’ta Kimler Ev Alabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yurtdışından gelen yabancılara ev satın alma işlemlerinde kolaylık tanıyor. Kıbrıs vatandaşı olanlar istedikleri kadar konut satın alabilirken, yabancı bireyler bir adet konut satın alma hakkına sahiptir.

Ailede bulunan her birey adına ayrı ayrı konut satın alınabiliyor. Emlak vergileri ve diğer işlem vergilerini ödeyenler, satın alınan konutların kendi adlarına geçmesini sağlayabiliyor.

Kuzey Kıbrıs’ta Konut Alarak Oturma İzni Alma

Kuzey Kıbrıs’ta emlak konutlarının Türkiye ve diğer ülkelere göre çok uygun olması birçok kişinin buradan konut almasını sağlıyor.

Konut satın alan ve kendi adına tapu kaydını oluşturanlara 1 yıl oturma izni veriliyor. Yabancılar, her yıl oturma iznini yeniliyor ve 3 yıl sonunda sınırsız oturma iznine sahip olabiliyor. Konut satın alma işlemleri kolay olduğu için oturma izni almakta kolaydır.


Kıbrıs’ta Konut Alarak Oturma İzni Alma
Kıbrıs’ta Konut Alarak Oturma İzni Alma

Kuzey Kıbrıs’ta Villaların Emlak Vergileri

Kıbrıs konut yatırımlarını değerlendirmek isteyenler daha çok villa türü konutları tercih ediyor.

Kuzey Kıbrıs’ın şehirlerinin birçok bölgesinde havuzlu lüks villalar bulunuyor ve uygun fiyatlara satın alınabiliyor. Türkiye’de aynı özelliklere sahip bir villa için yüksek oranda vergi ödenirken, Kuzey Kıbrıs’ta havuzlu villa için yıllık 400 – 500 TL gibi düşük oranlı emlak vergisi ödüyorsunuz. Kıbrıs’a emlak yatırımları her zaman avantajlı ve daha kazançlı oluyor.

Kuzey Kıbrıs'ta Ev İçin Ödenen Diğer Emlak Vergileri

Kuzey Kıbrıs emlak vergilerinin Türkiye’ye göre çok uygun olduğunu bilen ve konut alma imkanı olan çok sayıda yatırımcı, emlak piyasasını yakından takip ediyor. Emlak vergileri metrekare başına 1 TL olduğu için satın alınan evin metrekaresine göre çok düşük vergi ödeniyor.

Emlak vergisi haricinde ödenen vergiler, konutun tesliminden önce ödeniyor. Alt yapı ve bağlantı işlem vergileri, ortalama 1500 ile 2500 Euro arasında değişiyor. Satın alma işlemi yapılırken, evi teslim almadan önce ödemek gerekiyor. Tapu devir harcı, satın alınacak olan konutun satış fiyatının %3’ü oranıdır. Tapu işlemleri sırasında ödenir.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page