top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kuzey Kıbrıs Alevi Mi?


Kıbrıs’tan ev satın alacaklar, Kuzey Kıbrıs alevi mi? Hangi topluluklar var gibi sorularla ülkeyi daha iyi tanımaya çalışıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölümünde yaşayan topluluklar arasında alevi Türkler azınlık durumundadır.

Sünni Türkler daha fazladır ve bunların yanında az sayıda, Katolik Maruniler ve Ortodoks Rumlarda yer alıyor. Tatil merkezi olmasından dolayı son zamanlarda, emlak yatırımı yaparak vatandaşlık alan ve burada yaşamaya başlayan yabancı sayısı giderek artıyor.


Kıbrıs’ta Yaşayan Türkler

Kıbrıs adası, tarih boyunca farklı devletlerin hakimiyetine girmiştir. 1571 yılında Osmanlı hakimiyetine girdikten sonra buraya Türkler göç etmiştir. Göç eden Türklerin bir bölümü Mısır, bir bölümü de Anadolu’dan gelmiştir.

Anadolu’dan gelenler daha çok Karamanoğulları hakimiyetindeki bölgelerden olmuştur. Daha çok Antalya, Alanya ve Konya yöresinden yoğun göçler yaşanmıştır. Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin, Anadolu’da akrabalık bağı olanların sayısı çok fazladır.


Kıbrıs Nüfusunun Ne Kadarı Alevi?

Kıbrıs sürekli göç alan ve ülkede yaşayan yabancı sayısı hızla artan bir yerdir. Yapılan çeşitli araştırmalara göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nüfusunun üçte ikisinin alevi topluluklardan oluştuğu kalan bölümlerin ise diğer dini topluluklara ait olduğu belirtiliyor.

Türk toplulukların, yörük ve alevi olduğu biliniyor ve tarihi belgelerde yer alan bilgilerde bunu doğruluyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Alevi Kültür Merkezi bulunuyor ve alevi vatandaşların her türlü hakkı korunmaya çalışılıyor.


Kıbrıs’a Neden Gidilir?
Kıbrıs’a Neden Gidilir?

Kıbrıs’a Neden Gidilir?

Kıbrıs, Akdeniz suları ile çevrili bir adadır ve bu adanın kuzey bölümü KKTC ye aittir. Türkiye’den ya da dünyanın birçok ülkesinden buraya gelenler, doğal güzellikleri ve yaşamı görünce burada kalmak ya da yatırım yapmak istiyor. Kıbrıs’a neden gidilir sorusu için şunlar söyleniyor:

  • Tatil ve eğlence merkezi olması,

  • Emlak satın alma işlemlerinin kolay olması,

  • Satın alınan evin amortismanının diğer ülkelere göre daha kısa olması,

  • Kolay vatandaşlık alınabilmesi,

  • Her yabancıya ev satın alma hakkı tanınması,

Bu fırsatları değerlendirmek isteyenler, ev satın alma avantajlarını kullanarak, iyi yatırımlar yapabiliyor.


Kıbrıs Vatandaşı Nasıl Olunur?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak için belirlenen kriterleri taşıyanlar, gerekli başvuruları yaparak vatandaşlık alabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ev satın alarak vatandaşlık hakkı kazanabiliyor.

Ev satın alanlara oturma izni veriliyor ve oturma izni alanlar 5 yıl sonunda vatandaşlık için başvuru yapabiliyor. Türkler için tanınan diğer ayrıcalık ise 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılmış olmaktır. Harekata katılanlar ya da katılanların yakınları, herhangi bir yatırım işlemi yapmadan vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor.


Kıbrıs’ta Ev Almanın Avantajları

KKTC de ev satın almanın birçok avantajı bulunuyor. Öncelikle, ev satın alarak oturma izni ve devamında KKTC vatandaşlığı alınabiliyor. Güney Kıbrıs Rum Kesimi, KKTC vatandaşlarının ülkeye geçişlerinde vize istemiyor.

Vatandaş olan herkes bu haktan yararlanabiliyor. Diğer avantajlar arasında, ev satın alma işlemlerinin kolay olması, bankaların yabancı şahıslara da kredi imkanı tanıması, evlerin Türkiye’ye göre daha kısa sürede kendi amortismanını oluşturması gibi seçenekler yer alıyor.


Kıbrıs’tan Nasıl Ev Alırım?
Kıbrıs’tan Nasıl Ev Alırım?

Kıbrıs’tan Nasıl Ev Alırım?

Yabancı her birey kendi adına bir adet ev satın alma hakkına sahiptir. Kıbrıs’ın nerelerinin daha avantajlı olduğu ve yeni konut projeleri hakkında bilgi sahibi olmak için güvenilir emlak danışmanlık hizmeti almalısınız.

Emlak danışmanları, sizin belirlediğiniz özelliklere ve bütçenize göre en iyi projeleri belirleyecek ve satın alma işlemlerinde yardımcı olacaktır. Bu hizmet sayesinde istediğiniz evi kısa sürede alarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşamaya başlayabilirsiniz. Farklı toplulukların yaşadığı ülke olduğu için herkes çok rahat ediyor.



255 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page