top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

KKTC Hayat Pahalı Mı?


KKTC Hayat Pahalı Mı?
KKTC Hayat Pahalı Mı?

KKTC hayat pahalı mı? Sorusu ülkeye taşınmak ya da tatile gitmek isteyen birçok kişinin araştırdığı konulardan bir tanesidir. KKTC, Doğal güzellikleri, iklimi ve yaşam avantajları sebebiyle günümüzde insanların yaşamak için seçtikleri ülkeler arasında yer alıyor. Sahip olduğu iklim ve doğal güzellikleri ile öne çıkan KKTC' de işsizlik oranı en düşük ülkeler arasında yer alıyor.

Ekonomisinin iyi olması eğitim ve turizm sektöründe gelişmiş olduğu anlamına geliyor. Suç oranlarının oldukça düşük refah düzeyinin ise yüksek olması sebebiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başka ülkede yaşamak isteyenler tarafından dikkat çekiyor.

Birçok insanın kolay şekilde hayatını sürdürebileceği Kuzey Kıbrıs’ta, yaşamsal masraflar Türkiye’ye oranla pahalı olsa da birçok Akdeniz ve Avrupa ülkesine göre düşüktür.

Kuzey Kıbrıs'a Yerleşmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Kuzey Kıbrıs ülkemizde yavru vatan olarak adlandırılıyor. Böyle isimlendirilmesinin nedeni Türkiye’ye çok yakın olmasıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ne giderek oraya yerleşmek isteyen Türk vatandaşlar kimlik kartlarıyla giriş yapabiliyorlar.

Türkler için girişte herhangi bir evraka veya vize işlemine gerek yoktur. Sadece Kuzey Kıbrıs’a giderken sizden uçakta bir formun doldurulmasını istiyorlar. Formu doldurduktan sonra havaalanında size kart veriliyor ve bu kart ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapıyorsunuz.

Kıbrıs ekonomi ve turizm bakımından oldukça iyi durumdadır. Bu yüzden farklı ülkelere yerleşmek isteyen kişiler bu Kuzey Kıbrıs'ı tercih edebilirler. Ayrıca ev fiyatları da Türkiye'ye oranla daha düşüktür. Kıbrıs'tan ev alıp oraya yerleşmek sizin için doğru bir karar olacaktır.


Kuzey Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler Neresidir?
Kuzey Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler Neresidir?

Kuzey Kıbrıs'ta Gezilecek Yerler Neresidir?

Özellikle gidişin kolay olması nedeniyle Türkler gezmek için Kuzey Kıbrıs’ı tercih ediyor. KKTC’ye sadece kimlik belgenizle giriş yaparak her yerini gezerek alışveriş yapabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs’ta para birimi olarak Euro ve Türk lirası kullanılıyor.

Ancak bazı mağazalar ve gayrimenkuller Sterlin üzerinden ödeme kabul ediyor. Bu nedenle Kıbrıs’a gitmeden önce yanınızda Sterlin ve Euro bulundurmanızda fayda olacaktır. Kuzey Kıbrıs'a gidecek olan insanlar gezilecek yerlerin var olup olmadığını merak ediyor. Kuzey Kıbrıs'ta gezilecek tarihi yerler şu şekildedir:

  • Girne limanı ve kalesi

  • Karaoğlanoğlu Şehitliği

  • Girne batığı, batık gemi müzesi

  • Mavi köşk

  • Aziz Hilarian kilisesi ve kalesi

  • Bellapais Manastırı

  • Bufavento Kalesi

  • Çıkartma Plajı

Kuzey Kıbrıs'ta Gıda Fiyatları

İnsanlar için yemek yemek, en temel ihtiyaçlardan biridir. Bu sebeple Kıbrıs’a gitmek isteyen kişiler konu hakkında bilgi sahibi olmak için gıda fiyatlarından haberdar olmak istiyor. KKTC her ne kadar hayvansal ve tarımsal olarak üretimini karşılasa da, bir ada ülkesi olduğu için bazı yiyecekleri başka ülkelerden ithal olarak alırlar.

Kendi ülkelerinin dışından aldıkları ürünlerin fiyatları normale göre yüksektir. Fakat meyve, sebze, et ve süt ürünlerinin fiyatları başka ülkelere göre pek pahalı sayılmaz. Kuzey Kıbrıs’ta yemek kültürü oldukça gelişmiş durumdadır ve dışarıda yemek yeme kültürü de yaygındır. Kktc hayat pahalı mı? Ülkenin restoran ve kafelerinde yiyecek fiyatları diğer ülkelere göre ucuzdur.


Kuzey Kıbrıs’ta Nereden Ne Alınır?
Kuzey Kıbrıs’ta Nereden Ne Alınır?

Kuzey Kıbrıs’ta Nereden Ne Alınır?

Kuzey Kıbrıs’ta alışveriş yaparken gümrük vergisini kontrol etmeniz gerekir. Girne ve Lefkoşa’ya gittiğiniz zaman alkol ve sigara ürünlerini bulabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs’ta bahsedilen bu ürünler çok popüler durumdadır. Çoğu zaman insanlar Kıbrıs’a tütün ve alkol almak gidiyorlar.

Son moda trend ürünleri Kıbrıs sokaklarındaki dükkanlardan temin edebilirsiniz. Dükkanlarda satılan ürün fiyatları birbirlerinden bağımsızdır. Hem çocuklara hem de yetişkinlere göre kıyafet bulabileceğiniz dükkanlar sizi bekliyor. Bugüne kadar hiç görmediğiniz mücevherleri de Kıbrıs’ta bulabilirsiniz. Bilinenin aksine mücevherlerin fiyatları oldukça makuldür.

42 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kıbrıs'tan Kaç Şişe İçki Getirebilirim?

Kıbrıs'tan kaç şişe içki getirebilirim? Sorusu en çok sorulardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Kıbrıs'ta yaşama fırsatını elde edemeyenler


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page