top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook
  • Yazarın fotoğrafıYiğit Alp Okyaylı

Kıbrısta Ucuz Ne Var?


KIBRIS TÜM PROJELERİNDE REKABETÇİ FİYATLAR! %5 İNDİRİM İÇİN WHATSAPP'TAN YAZABİLİRSİNİZ Kıbrıs, bilinen adı ile Kıbrıs Cumhuriyeti kendi içe dönük kararları kendisi verebilen ancak dışa dönük kararlarda Türkiye'ye bağlı olan facto devletlerden birisidir. Kültürel açıdan büyük benzerlikler olduğu gibi oldukça farklı olan noktalarda vardır.

Kıbrıs, aynı zamanda kendi ekonomisini de kendi yönetmektedir. Bundan dolayı bazı şeyler Türkiye'de pahalı iken Kıbrıs'ta daha uygun fiyatlı olabilir ya da Kıbrıs'ta pahalı iken Türkiye'de daha uygun fiyatlı da olabilir. Peki, Türkiye'ye göre Kıbrıs’ta ucuz ne var?


Kıbrıs Ekonomisi Nasıl? Kıbrıs'ta Halk Zengin Mi?

Kıbrıs, Birleşmiş Milletler Topluluğuna katıldıktan sonra para birimini Türk lirasından Euro'ya çevirmiştir. Ekonomi yapısı serbest piyasa ekonomisi olarak adlandırılır. Genellikle turizm sektöründen gelir elde edilir. Turizm olarak dünyada en çok turist alan yerlerden birisi olduğu kabul edildiğinden ekonomik durum iyinin üzerinde olarak değerlendirilebilir.

Kıbrıs'ta yılın sadece 3 ayı soğuk geçer, 3 ay dışındaki tüm aylar turizm aktif olarak devam eder. Bu aktiflik yaz aylarının başından sonuna kadar hızla artış gösterir. Yerli halk genel olarak ortalama ve ortalama üzerinde gelire sahip olsa da yoksul kesimde vardır.



Kıbrıs Türkiye'den Ucuz Mu? Pahalı Mı?

Kıbrıs Cumhuriyeti'ndeki birçok şeyin fiyatı genel olarak Türkiye'den %5 veya %10 oranında fazladır. Bunun en temel nedenlerinden birisi de para biriminin Euro olmasıdır. Bunun dışında tüm dünya tarafından bilinen fastfood markaları ve bazı tekstil markaları Türkiye'de ki fiyatlarla aynıdır. Temel gıda ve bazı market ürünleri genel olarak daha uygun fiyatlı olabilir. Kıbrıs'ta bazı teknolojik ürünlerde Türkiye'ye göre daha uygun fiyatlı olabilir.


Kıbrıs'ta Ucuz Neler Vardır?

Kıbrıs pahalı bir ülke olarak bilinse de fiyatı uygun olan bazı şeyler de vardır. Özellikle mücevher fiyatları Kıbrıs'ta daha uygundur. Bu uygunluğun nedeni ise seçeneğin oldukça fazla olmasıdır. Bununla birlikte el işçiliği ile yapılan bir çok ürününde fiyatları genel olarak daha ucuzdur. Örneğin el dokuma halılar ve kilimler Kıbrıs'tan uygun fiyatlara satın alınabilir. Kıbrıs'tan alışveriş yapmak.



Kıbrıs'ta Türkiye'den Daha Ucuz Neler Var?

Kıbrıs'ta birçok şey Türkiye'den %5 veya %10 oranlarında fazla olarak bilinir. Ancak bazı şeylerin fiyatı da oldukça uygun olabilir.

Kıbrıs'a gittiğinizde daha uygun fiyatlara satın alabileceğiniz bazı şeyler şunlardır;

  • Alkollü ürünler,

  • Tütün ve sigara ürünleri,

  • Tekstil ürünleri,

  • Çanta ve ayakkabı,

  • Kozmetik ürünleri,

  • Parfümeri ürünleri,

  • Bazı spor ürünlerini alabilirsiniz.

Kıbrıs'tan alabileceğiniz bu ürünlerin belirli bir sınırlandırılması vardır. Özellikle alkol, tütün ve sigara gibi ürünlerin sınırlamalarına oldukça dikkat edilmektedir. Kıbrıs'tan Türkiye'ye dönerken alkol satın alacaksanız alacağınız alkol çeşidine bağlı olarak alkol derecesi %20'yi geçiyorsa sadece 1 litre, alkol derecesi %22'yi geçmeyen alkollü içeceklerden ise sadece 2 litre götürülebilir. Sigara markalarında ise adet sınırlaması söz konusudur.

Sigara paketlerinden en fazla 600 adet, puro markalarından en fazla 50 adet götürülebilir. Tütün ürünleri için gram ölçüsü sınırlandırılması vardır. Pipo tütününden 250 gram, kıyılmış tütünden ise en fazla 250 gram götürülebilir.

Tekstil ürünlerinde, çanta ve ayakkabı ürünlerinde, kozmetik ürünlerinde veya parfümeri ürünlerinde bir sınırlama olmasa da özellikle marka ürünlerin sadece Türkiye'ye değil başka ülkelere de gidişinde sorunlar yaşanabilir.

Kıbrıs'tan, Türkiye'ye halı, kilim gibi ve bunlara benzer el işçiliği dokuma ürünlerde daha uygun fiyatlı olduğundan dolayı sıklıkla götürülmektedir. Türkiye'nin bir çok el dokuması halı ve kilim satışı yapan dükkanlarında Kıbrıs halıları bu yol ile satın alınabilir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör


Ofis Adres

Maldives Homes, Bahçeli, Girne / Kuzey Kıbrıs


İletişim Adres

Logo 1.png
bottom of page